Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til sikre, at kritiske produkter ikke falder i de forkerte hænder?

Erhvervsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
11-12-2019

Har du lyst til at arbejde både nationalt og internationalt med eksportkontrol af produkter med civil/militær anvendelse og derved være med til at sikre, at produkter og teknologier, der potentielt set kan være farlige, ikke falder i de forkerte hænder? Så er du måske vores nye kollega i Erhvervsstyrelsens Internationale område - Team Global Handel og Sikkerhed.

Arbejdet i Team Global Handel og Sikkerhed

I Erhvervsstyrelsens internationale område har vi fokus på at sikre et solidt dansk aftryk på EUs erhvervsrettede regulering og handelspolitik, så det bliver enkelt og attraktivt at drive virksomhed i hele Danmark. Det gør vi ved at deltage i udviklingen af reglerne for EU's indre marked og på det handelspolitiske område, så det bliver nemmere for virksomheder at handle på tværs af grænserne i EU og på de globale markeder.

Den internationale handel er dog underlagt en række restriktioner af hensyn til den globale sikkerhed. Vi arbejder for i samarbejde med en række andre myndigheder at kritiske produkter ikke falder i de forkerte hænder og misbruges til fx overtrædelse af menneskerettigheder eller udvikling af masseødelæggelsesvåben.  Vi arbejder også for, at sanktioner vedtaget af det internationale samfund overholdes af danske virksomheder. Det er en dagsorden, der løbende udvikler sig som en konsekvens af politiske såvel som teknologiske forandringer.

Vi er med hele vejen fra afdækning af interesser i Danmark til forhandlingerne i internationale fora samt den efterfølgende implementering i dansk lovgivning. Vi afgør endvidere, om danske virksomheder må eksportere deres dual-use produkter til tredjelande, ligesom vi hjælper virksomheder med at navigere i forhold til EUs sanktioner mod fx Rusland og Nordkorea.

Som medarbejder i det internationale område kan dine opgaver kan bl.a. bestå i, at:

  • implementere, fortolke og formidle EU-regulering og andre internationale regler

  • sagsbehandle og vejlede danske eksportvirksomheder om risikoen for anvendelse af civile produkter til masseødelæggelsesvåben

  • indgå i teamets tætte samarbejde med tekniske specialister i bl.a. Forsvarsministeriet, Politiets Efterretningstjeneste og Toldstyrelsen

  • håndtere aktindsigter og Folketingsspørgsmål om arbejdet med eksportkontrol og sanktioner

  • deltage i internationale eksportkontrolfora der fastlægger, hvilke produkter og teknologier, der skal underlægges eksportkontrol

  • udarbejde positionspapirer og policy-initiativer på det internationale område

 

Der vil være en vis rejseaktivitet bl.a. i forbindelse med dækning af møder i Bruxelles og i de internationale eksportkontrolregimer.

Vi kan tilbyde et varieret og udfordrende job med høj faglighed og mulighed for at arbejde selvstændigt i et stærkt fagligt miljø med gode kolleger. Vi har en uformel omgangstone, rig mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og møde kolleger på kryds og tværs.

Juridisk eller samfundsvidenskabelig profil med interesse for politikudvikling og international erhvervspoltik

Vi forestiller os, at du har en juridisk eller samfundsvidenskabelig videregående uddannelse - du kan f.eks. have læst jura, statskundskab eller merc. (jur/pol). Du må meget gerne være nyuddannet, men du kan også have nogle års erfaring.

Du har forståelse for betydningen af korrekt og grundig sagsbehandling og vejledning af virksomheder. Du har lyst til at arbejde med politikudvikling, interessevaretagelse og forhandlinger på både den nationale og internationale scene. Som person er du initiativrig og engageret i dit arbejde. Du trives med at have mange forskellige opgaver og samarbejde på tværs, hvor alle bidrager med viden, kompetencer og nysgerrighed. Du er ikke bange for at have travlt i perioder og formår at prioritere din tid.

Vi lægger derudover vægt på, at du er grundig, har en høj ansvarsfølelse, kan arbejde selvstændigt og er interesseret i at bidrage til et godt arbejdsmiljø. Det er desuden en fordel, hvis du har viden om EUs institutioner og har interesse for dansk og international sikkerheds- og erhvervspolitik.

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har ca. 700 medarbejdere. Medarbejderne er fordelt på tre forskellige afdelinger rundt om i landet. Dit ansættelsessted vil være på Langelinie i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen

Ansættelse sker som fuldmægtig efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC med mulighed for forhandling af tillæg. Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse snarest muligt.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Signe Flege på tlf. 35 29 15 71. Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana O. Jørgensen på tlf. 91 33 71 39.

Interesseret?

Lyder det som noget for dig? Så klik på Søg stilling-knappen eller søg via vores hjemmeside på http://www.erhvervsstyrelsen.dk/job. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest søndag den 5. januar 2020.

Samtaler forventes afholdt i uge 2 og 3.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset personlig baggrund til at søge.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse 1
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
11-12-2019
Udløber
05-01-2020
Kviknummer
LJA-78112731
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Banedanmark, Carsten Niebuhrs Gade 43

IT-Universitetet i København

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
11-12-2019
Ansøgningsfrist
05-01-2020
Kviknummer
LJA-78112731
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed