Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at skabe de bedste økonomiske og politiske rammer for velfærden?

KL - Kommunernes Landsforening

København, Storkøbenhavn

Indrykket
02-12-2022

Interesserer du dig for det politiske og økonomiske samspil mellem kommuner og regering, for politisk interessevaretagelse og for udvikling af nye kommunale styrings- og ledelsesstrategier? Har du appetit på et spændende studiejob med rig mulighed for at byde ind med idéer og input? Og ønsker du en social arbejdsplads? Så er du den student, vi mangler!

 

Hvad er Økonomisk Sekretariat?

KL er en af Danmarks største og mest centrale interesse- og medlemsorganisationer. KL består af en politisk ledelse og knap 400 medarbejdere, som samarbejder tæt med kommunerne for at styrke og udvikle det danske kommunestyre.

 

Økonomisk sekretariat (ØS) varetager en række økonomiske og politiske koordineringsopgaver for og mellem de 98 kommuner. En af kontorets centrale opgaver er budgetsamarbejdet med regeringen. Det indebærer bl.a. årlige forhandlinger mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi samt en løbende overvågning af kommunernes budgetter og regnskaber. Desuden arbejder vi med at udvikle data- og ledelsesinformationssystemer, der understøtter kommunernes styring og ledelse.

 

Hvorfor skal du søge?

I ØS får du et indblik i aktuelle politiske og økonomiske dagsordener. Du får indblik i kommunernes økonomi, politikker og prioriteringer - hvordan går det egentlig med velfærdsstaten i praksis, med klimaomstillingen og med økonomien i bredere forstand? I ØS får du lov at arbejde med det, der rører sig i kommunerne - både problemerne og løsningerne.

 

Som student får du rig mulighed for at få indblik i og arbejde med mange forskellige fagområder - lige fra skole, beskæftigelse og sundhed til klima, administration og selvfølgelig økonomi.

 

Vi tilstræber, at du kan få din faglige viden fra studiet til at spille sammen med studenterjobbet gennem dine opgaver og din deltagelse i centerets aktiviteter. Samtidig får du mulighed for at udvikle dine kompetencer og der er god mulighed for at få indflydelse på dine opgaver. Du vil indgå i et team bestående af i alt seks studentermedhjælpere i ØS, som arbejder tæt sammen, koordinerer opgaver på tværs og har et stærkt socialt fællesskab på tværs af kontoret.

 

Dine opgaver:

Du vil indgå i tæt samarbejde med kontorets konsulenter og studenter, og du vil bl.a. indgå i følgende opgaver:

 • Udarbejde nøgletal til brug for informationsmateriale og dataanalyse

 • Understøtte og udvikle såvel kvalitative som kvantitative undersøgelser og analyser til en lang række af centerets forskellige projekter

 • Deltage i og forberede større konferencer og workshops for kommuner og samarbejdspartnere

 • Diverse formidlings- og kommunikationsopgaver, herunder udarbejdelse af artikler samt opdatering af KLs hjemmeside

 • Holde snor i en lang række sager gennem dialog med konsulenterne og kommunerne

 

Vi forventer, at du

 • Har bestået førsteårsprøven samt har mindst to år tilbage af en samfundsfaglig universitetsuddannelse eller fx administrationsbacheloruddannelsen

 • Har interesse for udfordringer i og udvikling af den offentlige sektor - særligt med fokus på den økonomiske og politiske dagsorden i kommunerne

 • Kan arbejde struktureret og systematisk, men også selvstændigt, initiativrigt og fleksibelt

 • Har en interesse i og er dygtigt til at skrive

 • Har gode samarbejdsevner, er grundig og tager ansvar for eget arbejde

 • Har solidt kendskab til Office-pakken, herunder et kendskab til Excel

 • Har en interesse i at udvikle dine skriftlige evner samt dit kendskab til værktøjer som Excel, R, Power BI mv, som du kommer til at arbejde en del i.

 

Løn- og ansættelsesforhold

Stillingen ønskes besat snarest muligt. Du får løn efter overenskomst mellem KL og din faglige organisation. Arbejdstiden er som udgangspunkt 15 timer om ugen i gennemsnit. Der er god mulighed for at koordinere internt i studentergruppen, hvorfor arbejdstiderne er fleksible og i vidt omfang vil kunne tage hensyn til eksamenslæsning, ligesom du vil kunne forvente spidsbelastningsperioder.

 

Det praktiske

Send din ansøgning (max. 1 side), CV og karakterudskrifter senest d. 15. december 2022. Vi forventer at afholde samtaler d. 20. december 2022.

 

Hvis du har spørgsmål til stillingen, skal du være velkommen til at kontakte specialkonsulent/studenterkoordinator Kristina Krüger Hansen krkh@kl.dk / 33703371 eller student Anne Therese Kjølbye Zinckernagel ATKZ@kl.dk / 30571839.

 

KL ser forskellighed i medarbejdersammensætningen som en af vores styrker og opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge vores ledige stillinger.

 

Vi ser frem til at høre fra dig.

 

Søg stillingen

Ansøgningsfrist

15-12-2022

 

Tiltrædelsesdato

Start hurtigst muligt

 

Arbejdstid

15 timer

 

Kategori

Student

 

Hjemmeside

www.kl.dk/Om-KL/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

KL - Kommunernes Landsforening

Adresse 1
Weidekampsgade 10
2300 København S
Danmark
Adresse 2
Weidekampsgade 10
2300 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
02-12-2022
Udløber
15-12-2022
Kviknummer
LJA-84307509
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

KL - Kommunernes Landsforening

Adresse
Weidekampsgade 10
2300
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
02-12-2022
Ansøgningsfrist
15-12-2022
Kviknummer
LJA-84307509
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed