Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at sikre vores vandmiljø og sikre Danmark bedre mod oversvømmelser? Miljøministeriets departement søger jurister

Miljøministeriet, Departementet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
28-05-2024

Motiveres du af at arbejde med højpolitiske dagsordner og kompleks jura? Har du lyst til at levere ministerbetjening på højt niveau og udvikle lovforslag og ny politik i tæt samarbejde med andre ministerier? Vil du hjælpe regeringen med at realisere den grønne dagsorden og forbedre vandmiljøet samt sikre Danmark bedre mod oversvømmelser i fremtiden? Så har vi måske stillingen for dig.

 

Alsidigt job med stort ansvar - hvad kommer du især til at arbejde med?

Vi har to ledige stillinger i kontoret for Vand og klimatilpasning i hhv. teamet for vandmiljø og teamet for klimatilpasning.

 

I kontoret har vi ansvaret for regulering, politikudvikling og ministerbetjening inden for følgende områder: beskyttelse af vandmiljøet, spildevand, akvakultur, strand- og klitbeskyttelse samt varetagelse af miljø- og landskabsinteresser i den kommunale planlægning. Vi arbejder desuden tæt sammen med Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen om vores opgaver.

 

Dagligdagen i kontoret er præget af, at der ofte er mange bolde i luften, der skal håndteres på én gang, så det forventes, at du trives med en omskiftelig arbejdsdag. Samtidig vil der være mulighed og tid til den juridiske fordybelse. Du vil komme til at arbejde i centraladministrationen, hvor mange vigtige beslutninger tages, og du får med jobbet mulighed for at være med til at gøre en forskel.

 

Som jurist i kontoret for vand og klimatilpasning indgår du i et bredt juridisk fagligt miljø, som går på tværs af de faglige søjler. Selvom om stillingerne er målrettet de respektive teams, er der stor mulighed for at bidrage til den juridiske opgaveløsning på tværs af kontoret.

 

En jurist i kontoret fortæller: Som jurist i kontoret er man med til at finde de gode juridiske løsninger til komplekse sager, der både skal fungere på papiret og i praksis. Sagerne varierer meget og er ofte af stor politisk og samfundsmæssig betydning. Det er derfor enormt spændende problemstillinger og sager, man arbejder med. De komplekse sager bidrager i høj grad til, at man får opbygget gode juridiske kompetencer inden for et komplekst regelområde.

 

Stillingen i teamet for vandmiljø

Vi søger en erfaren jurist, som har lyst til at arbejde med opgaver relateret til vandmiljøet i Danmark, ikke mindst problemstillinger om miljøfarlige stoffer i vores vandmiljø. Arbejdet vil særligt have fokus på implementering af initiativer og udviklingsprojekter, bl.a. i forbindelse med opdatering af de danske vandområdeplaner.

 

Dine typiske arbejdsopgaver vil være generel betjening af minister, regelarbejde, besvarelse af spørgsmål fra Folketinget, udarbejdelse af mødemateriale og pressemateriale og interessentinddragelse. 

 

Dit arbejde vil være i tæt samarbejde med kollegaer i departementet og Miljøstyrelsen. Vi lægger derfor vægt på gode samarbejdsevner, og at du kan styre processer, er idérig og struktureret.

 

Stillingen i teamet for klimatilpasning

Dit arbejdsområde vil være inden for klimatilpasning, hvor Miljøministeriet er ansvarlig for opfølgningen på regeringens klimatilpasningsplan og for at bidrage til udviklingen af nye initiativer med henblik på at gøre Danmark mere robust overfor klimaforandringerne.

 

Det er et område med stor politisk bevågenhed og komplekse udfordringer, hvor du vil bidrage med lovforberedende arbejde, juridiske analyser, ændring af bekendtgørelser, ministerbetjening og tværministeriel koordinering relateret til klimatilpasning. Du vil derfor spille en rolle på et vigtigt område, som er i rivende udvikling og afgørende for fremtiden.

 

Derudover vil du skulle bidrage til juridisk fortolkning i forhold til øvrige sager på området i samarbejde med Miljøstyrelsen og Kystdirektoratet. Du vil få ansvaret for fortolkning og udvikling af reglerne om håndtering af regnvand og højtstående grundvand.

Du vil desuden stå for udvikling af lovforslag og juridiske analyser, herunder ift. fortolkning af EUs regulering på området og vurdering af sammenhængen til andre områder som eksempelvis vandløbsloven, planloven, naturbeskyttelsesloven og kystbeskyttelsesloven. Det gennemgående tema i det juridiske arbejde er at skabe klare rammer og forpligtelser over for borgere, virksomheder og myndigheder med henblik på at styrke klimatilpasningen af Danmark.

 

Vi tilbyder dig

 • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessekreds.

 • Politikudvikling på et politisk prioriteret og samfundsaktuelt område.

 • Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.

 • Dygtige kollegaer med mange forskellige fagligheder og et udbredt samarbejde om opgaveløsningen.

 • Gensidig fleksibilitet i planlægningen af arbejdsudførslen med mulighed for hjemmearbejde efter aftale, alt efter hvad opgaverne tillader.

 • Et engageret og velfungerende arbejdsmiljø med god stemning og mulighed for at deltage i sociale aktiviteter.

 

Vores forventninger til dig

Du er jurist (cand.jur. eller cand.merc.jur.), og du brænder for at bidrage til regeringens grønne dagsorden. Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring fra en lignende stilling, f.eks. fra kommune eller centraladministrationen.

 

Vi ønsker en kollega, som kan opfylde nedenstående punkter:

 • Overblik samt juridisk og politisk forståelse: Du har et ønske om at levere på et højt fagligt niveau og har veludviklet analytisk sans og forståelse for den politiske kontekst. Du kan tænke i helheder og fastholde overblikket, også når tingene går stærkt.

 • Samarbejde: Du har stærke samarbejdsevner og kan indgå i samspil med andre fagligheder. Du kan effektivt styre og drive komplekse processer, koordinere og skabe resultater ved at arbejde struktureret og målrettet.

 • Omstillingsparat: Du trives i en hverdag med skiftende prioriteringer samtidig med, at du trives med at fordybe dig i juridiske problemstillinger mhp. udvikling af holdbare løsninger. Du er idérig og motiveres af at bidrage til politikudvikling i bred forstand.

 • En god formidler: Du kan skære problemstillinger til og formidle fagligt kompliceret stof klart og præcist til beslutningstagere.

 • En god kollega: Du bidrager som holdspiller, er en god kollega, men er også klar til at påtage dig et selvstændigt ansvar. Du er imødekommende, får energi af at præstere som en del af et team og sætter pris på et godt kollegaskab, hvor vi løfter i flok.

 

Dine løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen er på fuld tid og aflønning sker som fuldmægtig eller konsulent i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

 

Der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg.

 

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, der har adresse på Frederiksholms Kanal 26, 1220 København K.

 

Stillingen er til besættelse snarest muligt.

 

Kontakt os gerne

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte enten kontorchef Rasmus Moes (vandmiljø) på tlf. 41 96 94 27 eller kontorchef Jens Brandt Sørensen (klimatilpasning) på tlf. 41 73 12 66.

 

Du kan læse mere om karriere som jurist i Miljøministeriets departement på vores hjemmeside www.mim.dk.

 

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning med CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse inkl. karakterer senest tirsdag den 11. juni 2024 kl. 12.00. 

 

Du må meget gerne angive i din ansøgning, om du specifikt søger ét af de to teams, eller om du er åben for begge.

 

Vi forventer at holde samtaler i uge 24/25. Der vil i forbindelse med samtalen skulle løses en case hjemmefra af en times varighed.

 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

 

Arbejdssted

København K

 

Ansøgningsfrist

11-06-2024

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøministeriet, Departementet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
28-05-2024
Udløber
11-06-2024
Kviknummer
LJA-85516443
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøministeriet, Departementet

Adresse
Frederiksholms Kanal 26
1220
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
28-05-2024
Ansøgningsfrist
11-06-2024
Kviknummer
LJA-85516443
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed