Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at sikre en sund og robust finansiel sektor?

Finanstilsynet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-05-2024

Har du interesse for finansielle risici og komplekse problemstillinger? Har du erfaring med eller lyst til at få erfaring med den finansielle sektor og finansiel regulering? Så har vi brug for dig i kontoret for tilsyn med de mindre pengeinstitutter.

Hvem er vi?

Vi er Bankkontor 3, som fører tilsyn med de mindre pengeinstitutter og kreditservicevirksomheder. Vi har desuden ansvaret for udvalgte regler om kapitalkrav, kapitaldækning og solvensbehov. Kontoret består af 14 engagerede kollegaer, og vi har en høj faglighed og et godt samarbejde.

Vi fører tilsyn med, om de mindre pengeinstitutter er drevet forsvarligt, og at de har tilstrækkelig kapital og likviditet. Vi vurderer institutternes forretningsmodel og om instituttets ledelse og styring lever op til lovgivningens krav og god praksis. Vi arbejder med komplekse økonomiske og juridiske problemstillinger, som har stor samfundsmæssig interesse, og vi har fokus på at følge med udviklingen. Det giver dig garanti for en afvekslende hverdag og gode muligheder for faglig og personlig udvikling.

Hvilke arbejdsopgaver kan vi tilbyde?

Du skal bidrage til løsning af kontorets forskellige tilsynsopgaver. Her skal du på baggrund af data, ansøgninger og inspektioner følge instituttets udvikling og vurdere instituttets væsentlige risici, f.eks. om ledelse og styring, compliance- og risikofunktionen, kreditrisiko, kapital og solvens.

Du vil hurtigt få ansvar for dine egne opgaver, og du kan blive ansvarlig for tilsynet med nogle udvalgte pengeinstitutter, hvor du har den løbende dialog og sagsbehandling. Du vil også komme til at behandle forskellige ansøgninger fra institutterne f.eks. om indfrielse af instituttets kapitalinstrumenter og om ledelsesmedlemmers egnethed og hæderlighed (fit & proper).

I løbet af året vil du sammen med et undersøgelseshold komme ud på inspektion i pengeinstitutterne, hvor du bl.a. deltager i møder med institutternes ledelse og eksperter. Da vi gennemfører inspektioner på tværs af Finanstilsynets bankkontorer, vil du komme til at lære om mange forskellige pengeinstitutter, og du vil få en stor berøringsflade med mange dygtige kollegaer.

Du vil i starten blive introduceret til pengeinstituttets enkelte risikoområder. Afhængig af din profil og interesser vil du over tid blive specialist i udvalgte risikoområder. Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring på kreditområdet.

Passer vi sammen?

Du vil blive en del af et kontor med 14 medarbejdere, som primært er økonomer, jurister og/eller har mange års erfaring fra den finansielle sektor.

Kan du sætte kryds ved følgende karaktertræk, så er du et godt match til stillingen:

1. Du har en høj faglighed og lyst til at lære

Arbejdet med den finansielle sektor, finansiel lovgivning og tilsynsarbejdet kræver et solidt fagligt fundament. Det er en fordel, hvis du har beskæftiget dig med den finansielle sektor og regulering, men du kan også være nyuddannet. Du skal under alle omstændigheder have lyst til et afvekslende job med en stejl læringskurve. 

2. Du er god til at kommunikere

Du har gode kommunikationsevner, og du kan omsætte din faglighed til et let forståeligt sprog. Du formulerer dig klart på skrift og i tale og på en måde, så andre med en anden faglig baggrund kan forstå dig. Dine kommunikative evner vil blive sat i spil, når vi er i dialog med institutterne, og når vi deler analyser og observationer internt med vores kollegaer og direktion.

3. Du er resultatorienteret og tager ansvar

Du har fokus på at skabe resultater og tager ansvar for at udføre dine opgaver med en høj kvalitet og til tiden. Kompleksiteten i opgaverne er høj, men alligevel kan du sikre en god styring af dine opgaver.                    

4. Du er god til at samarbejde

Du er god til at samarbejde med andre, også selvom de har en anden faglig baggrund. Du kan også samarbejde med institutterne, hvor du bidrager til en god og konstruktiv dialog.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • er uddannet økonom, jurist eller lignende (f.eks. cand.polit., cand.merc., cand. merc. jur., cand. jur. eller HD).
  • har erfaring fra den finansielle sektor eller en styrelse, og du er klar til dit næste karriereskridt

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?

Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest.

Ansættelsesdato: efter sommerferien

Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og vi har attraktive arbejdsvilkår. Vi har flekstidsordning, betalt frokostpause, kantineordning, massageordning, renseriordning og fri parkering. Derudover er der mulighed for at deltage i forskellige ugentlige træningsaktiviteter herunder fodbold, løb og funktionel træning. Vi har desuden mange andre personalearrangementer, som er medvirkende til et godt socialt miljø.

Sådan ansøger du

Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest søndag den 2. juni 2024. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis. Der er tale om et genopslag.

Samtaler forventes som udgangspunkt at finde sted i uge 23, 24 og 25. Der vil blive anvendt test i forbindelse med 2. samtaler.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kontorchef Bettina Høstrup på tlf. 33558464 eller vicekontorchef Sidsel Heden Knudsen på tlf. 41933538.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR Rekrutteringspartner Iben Schulin-Zeuthen på tlf. 91337080.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk særligt under rubrikken Karriere. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Finanstilsynet

Adresse 1
Strandgade 25
1401 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-05-2024
Udløber
02-06-2024
Kviknummer
LJA-85488917
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Finanstilsynet

Adresse
Strandgade 25
1401
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
17-05-2024
Ansøgningsfrist
02-06-2024
Kviknummer
LJA-85488917
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed