Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at fremme vækst og udvikling i Det Blå Danmark? Så har vi brug for dig i Maritim Erhvervs- og Vækstpolitik i Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen

Vestsjælland

Indrykket
12-07-2022

Vi leder efter to nye kollegaer, som kan være med til at udvikle politikker og tiltag, der fremmer vækst og udvikling for et internationalt erhverv. Du er god til at analysere og formidle komplekse problemstillinger, så vi har et stærkt fagligt grundlag for Søfartsstyrelsens arbejde og for politiske beslutninger med stor betydning for ét af Danmarks mest betydningsfulde erhverv

 

Om jobbet

Du bliver en del af Maritim Erhvervs- og Vækstpolitik, hvor vi arbejder med at understøtte væksten i Det Blå Danmark gennem stabile rammevilkår, idé- og politikudvikling, analyser og internationalt samarbejde. Herudover arbejder vi også med havplanlægning.

 

Kontoret indgår i en lang række internationale samarbejder med tredje lande, herunder Indien, USA, Sydkorea og Singapore, ligesom vi deltager i arbejdet i en række multilaterale fora som FN, OECD osv. Kontoret er også ansvarlig for myndighedssamarbejder i Kina, Indonesien, Kenya og Ghana og projekter i regi af EU.

 

For de ledige stillinger i Maritim Erhvervs- og Vækstpolitik gælder det, at du vil blandt andet vil indgå i kontorets arbejde med økonomiske analyser, internationale relationer, ministerbetjening, politikudvikling m.m. Som led i jobbet vil du derfor skulle samarbejde med kollegaer og samarbejdspartnere på tværs af faglige områder og myndigheder og ikke mindst med samarbejdspartnere fra såvel EU-lande som tredje lande.

 

Dine arbejdsopgaver

Den nærmere sammensætning af opgaver vil afhænge af dine kvalifikationer og interesser. Idet der er tale om to stillinger, kan nogle af nedenstående opgaver blive dine primære ansvarsområder:

 • Bidrage til økonomiske analyser og policyforslag

 • International handelspolitik

 • Bilaterale relationer med udvalgte lande, fx Storbritannien og Indonesien.

 • Skibsbygning, herunder OECD WP6

 • ITF-OECD

 • Motorways of the Sea samt Connecting Europe Facility, mobilitetsstrategi mv.

 • Havneområdet

 • At koordinere styrelsens bidrag til den erhvervspolitiske dagsorden. Det Blå Danmark er udpeget som national styrkeposition, hvorfor maritime initiativer har indgået i bl.a. anbefalinger fra Genstartsteam og fra flere regionale vækstteams.

 • Sammen med andre myndigheder at følge og agere på udviklingen på statsstøtteområdet.

 • At udarbejde og koordinere bidrag omhandlende Det Blå Danmarks økonomiske rammevilkår.

 • Deltage i internationalt samarbejde om cybersikkerhed.

 

Om dig

Du har en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse, fx cand.Oecon., cand.scient.pol., cand.soc. eller lign. Vi forventer, at du er fagligt velfunderet og gerne har et par års erhvervserfaring. Vi lægger derudover vægt på, at du:

 • har økonomisk forståelse og politisk tæft

 • gerne erfaring med ministerbetjening

 • har gode analytiske evner

 • formår både mundtligt og skriftligt at formidle komplekse problemstillinger

 • har lyst til at arbejde med Det Blå Danmark i et både nationalt og internationalt perspektiv

 • er struktureret og god til at finde løsninger på komplicerede problemstillinger

 • kan arbejde selvstændigt og trives i en hverdag med stramme deadlines

 • har gode samarbejdsevner, overblik og godt humør, også når det går stærkt

 

Om os

Søfartsstyrelsen arbejder for vækst i de maritime erhverv og sikkerheden til søs. Samtidig deltager vi aktivt i både europæisk og internationalt samarbejde, da søfarten er et internationalt erhverv.

 

Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi har en travl hverdag med fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Du vil få gode kollegaer i et engageret arbejdsmiljø, som både fagligt og socialt vil bidrage til, at du får det bedste fundament for at løse dine opgaver.

 

Om ansættelsen

Der er tale om en fuldtidsstilling med tiltrædelse senest 1. oktober 2022, og afhængig af dine kvalifikationer ansættes du som fuldmægtig eller specialkonsulent efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. 

 

Bemærk venligst at arbejdspladsen er placeret i Korsør. Søfartsstyrelsen er en fleksibel arbejdsplads, hvilket betyder, at vi arbejder uafhængigt af tid og sted og tilrettelægger arbejdet, så det både er muligt at arbejde hjemmefra og mødes på kontoret.

 

Har du lyst til at søge?

Søg via nedenstående knap Søg stilling eller via vores hjemmeside www.soefartsstyrelsen.dk/om-os/karriere. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest den 8. august 2022 kl. 12.00.   

 

Vi forventer at afholde første samtalerunde i uge 32 og anden samtalerunde i uge 33. Der kan forventes anvendt tests i rekrutteringsprocessen. 

 

Vil du vide mere?

Du kan få flere informationer om stillingen ved at kontakte kontorchef Sine Olsson Heltberg på telefon 91 37 60 45.

 

For yderligere oplysninger om personaleforhold kan du kontakte HR-rekrutteringspartner Zenia Lotus Hansen på telefon 91 33 70 61. Du kan også læse mere om os på Søfartsstyrelsens hjemmeside www.sfs.dk.

 

I Søfartsstyrelsen tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi kvinder og mænd uanset alder, religion eller etnisk baggrund til at søge stillingen

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Søfartsstyrelsen

Adresse 1
Fjordvænget 30
4220 Korsør
Danmark
Tlf
72 19 60 00
Adresse 2
Fjordvænget 30
4220 Korsør
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-07-2022
Udløber
08-08-2022
Kviknummer
LJA-83819745
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Søfartsstyrelsen

Adresse
Fjordvænget 30
4220
Korsør
Danmark
Tlf: 72 19 60 00
Praktisk information
Indrykket
12-07-2022
Ansøgningsfrist
08-08-2022
Kviknummer
LJA-83819745
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed