Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at forme fremtidens velfærdssamfund?

Ældre Sagen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
04-11-2020

Vil du være med til at forme fremtidens velfærdssamfund?

Ældre Sagen søger en faglig koordinator til vores økonomteam

Velfærdssamfundet er under forandring. Vi lever længere, og der bliver flere ældre. Hvilke udfordringer giver det? Hvordan sikrer vi, at samfundet er aldringsparat?  Disse spørgsmål vil være centrale i de kommende års politiske og økonomiske prioriteringer. I Ældre Sagen er du med til at sætte dit præg på disse prioriteringer og dermed udviklingen af velfærdssamfundet og den politiske dagsorden på ældreområdet.

Du vil blive en del af afdelingen for Samfundsanalyse. Vi arbejder med initiativer og forslag, der sætter den ældrepolitiske dagsorden og styrker muligheder, livskvalitet og værdighed i ældrelivet.

Økonomteamet består, ud over den faglige koordinator, af tre konsulenter og tre studenter. Her arbejder vi med forhold af betydning for pensionisters økonomi, bl.a. pensioner og offentlige ydelser. Vi arbejder også med seniorers forhold på arbejdsmarkedet og muligheder for værdig tilbagetrækning. Desuden beskæftiger vi os med makroøkonomiske forhold som demografi, kommunernes økonomi og velfærdssamfundets udvikling, der også på forskellig vis vedrører ældre.

Vi tager udgangspunkt i tal fra bl.a. statistikker, registre og egne undersøgelser, som vi bearbejder og analyserer. Det bruger vi som dokumentation for de emner og problemstillinger, vi sætter på den politiske dagsorden. Vi søger indflydelse gennem dialog med politikere, embedsmænd og andre interessenter og gennem kommunikation med omverden, herunder pressen og SoMe.

Desuden er det teamets opgave at tilvejebringe datadokumentation og kvantitative analyser vedrørende forhold af betydning for ældre på en række andre områder, bl.a. sundhed, ældrepleje, digitalisering, mv. Vi arbejder med både langsigtede, strategiske projekter og med dagsaktuelle spørgsmål.

Som faglig koordinator får du ansvar for - sammen med resten af teamet - at udvikle og eksekvere Ældre Sagens politiske retning og indflydelsesstrategi inden for de nævnte områder.

Dine opgaver bliver bl.a. at:

 • være med til at udvikle Ældre Sagens holdning og politiske indflydelsesarbejde inden for emnerne seniorers arbejdsliv og pensionisters økonomi
 • sikre en høj faglig kvalitet i teamets produkter (data, analyser, politikpapirer, politikerbreve, høringssvar mv.)
 • bidrage til at sætte den politiske dagsorden inden for teamets områder. Herunder give sparring og inspiration til dine kollegaer i forhold til, hvordan der kan opnås politisk indflydelse, bl.a. i forbindelse med møder med beslutningstagere, embedsværket og andre interessenter
 • understøtte udbredelse af vores budskaber gennem medier (fx i forbindelse med pressehenvendelser eller SoMe)
 • løse en række ad hoc opgaver, eksempelvis analyser af bredere/makroøkonomiske emner (fx betydningen af den demografiske udvikling) eller udarbejdelse af notater og præsentationer til direktionen og landsbestyrelsen om aktuelle ældrepolitiske emner
 • følge med i og holde kollegaer og ledelse orienteret om den aktuelle økonomiske situation i Danmark, herunder det finanspolitiske råderum og den langsigtede holdbarhed samt kommuner og regioners økonomiske rammer.


 Du er/har:

 • formodentlig uddannet cand.polit eller cand.oecon

 • erfaring med og interesse for politisk interessevaretagelse

 • flair for og erfaring med at bearbejde og anvende tal og analyser til politisk interessevaretagelse

 • indgående kendskab til det danske velfærdssystem og gerne viden om pensionssystemet

 • god til at formidle både i skrift og tale også så det er forståeligt for folk med anden baggrund, men samtidig med respekt for præcision og korrekthed

 • analytisk, med sans og omhu for såvel detaljen som blik for det overordnede billede

 • initiativrig og opsøgende

 • kan motivere andre og er god til at samarbejde også med personer, der har anden faglig og personlig baggrund.

 

Reference

Den faglige koordinator refererer til funktionslederen for Samfundsanalyse.

Vi tilbyder

Du får en hverdag præget af både langsigtede mål og korte deadlines og med spændende og meningsfyldte udfordringer i et godt dynamisk arbejdsfællesskab. Du får engagerede og inspirerende kolleger med mange forskellige samfundsvidenskabelige uddannelser. Stillingen er med start d. 1. februar 2021. Løn- og ansættelsesvilkår efter kvalifikationer og nærmere aftale. Vi opfordrer alle interesserede til at søge uanset alder, køn og etnisk tilhørsforhold.

Information og ansøgning

Du kan læse mere om Ældre Sagen på www.aeldresagen.dk.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte faglig koordinator Anette Gudum på tlf. 22 49 94 91 eller ag@aeldresagen.dk eller souschef Jens Højgaard på

tlf. 28 10 48 41 eller jh@aeldresagen.dk.

Ansøgning og CV bilagt eksamensbeviser og evt. anbefalinger sendes via vores rekrutteringssystem vi modtager kun ansøgninger via vores rekrutteringssystem. Du finder linket til stillingen på www.aeldresagen.dk under ledige stillinger.

Vi skal have din ansøgning senest mandag den 23. november 2020, kl. 12.00.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Ældre Sagen

Adresse 1
Snorresgade 17-19
2300 København S
Danmark
Tlf
33 96 86 86
Praktisk information
Oprettet
04-11-2020
Udløber
23-11-2020
Kviknummer
LJA-81346778
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Ældre Sagen

Adresse
Snorresgade 17-19
2300
København S
Danmark
Tlf: 33 96 86 86
Praktisk information
Indrykket
04-11-2020
Ansøgningsfrist
23-11-2020
Kviknummer
LJA-81346778
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Kommunikation og medier, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed