Vil du være med til at sætte kursen for Danmark i rammen af NATO? Så har du muligheden nu, da vi søger nye kollegaer til at udvikle Danmarks arbejde på det forsvarspolitiske område i NATO.
Om os
Europa og Danmark står i en ny sikkerhedspolitisk virkelighed, og det danske forsvar er i gang med en omfattende strategisk forandring, der indebærer en historisk styrkelse.
I Forsvarsministeriets afdeling for Sikkerhed og Operationer er det vores ansvar at sikre efterlevelse af regeringens og forsvarsministerens strategiske retning for Danmarks sikkerheds- og forsvarspolitik. Vi arbejder for at udvikle internationale samarbejder og partnerskaber, der understøtter Danmarks sikkerhed, og som værner om vores værdier.
Vi er blandt andet ansvarlige for at udvikle og varetage forsvarspolitikken i NATO, det nordiske forsvarssamarbejde (NORDEFCO), Arktis og Nordatlanten samt det bilaterale samarbejde med Danmarks vigtigste allierede.
Om stillingen
Du vil blive sagsbehandler i kontor for Internationale Forhold, der løbende varetager og udvikler Danmarks aftryk, indsats og samarbejde i en række af Danmarks vigtigste alliancer og bilaterale samarbejder, herunder NATO. Stillingerne omfatter i forskellige grad koordinations- og policy-ansvar på tværs af departementet og koncernen.
Du kommer til at arbejde tæt sammen med dine kollegaer i kontoret, resten af ministeriet og vores øvrige samarbejdspartnere. Sagerne er ofte komplekse og involverer koordination internt såvel som eksternt, hvorfor du vil være i tæt kontakt med andre ministerier, andre lande og NATO-staben.
En stilling vil som udgangspunkt være centreret om NATOs forsvarsplanlægning og byrdedeling, herunder bl.a. NATOs tildeling af styrkemål til Danmark, Danmarks efterlevelse af styrkemålene, forhandling af en ny forsvarsinvesteringsmålsætning, mv.
En anden stilling vil som udgangspunkt være centreret om policy-udvikling på forsvarsindustriområdet i NATO, herunder bl.a. arbejdet i regi af NATO Innovation Fund. Der vil være tæt samarbejde med øvrige kontorer i departementet, der beskæftiger sig med den forsvarsindustrielle dagsorden.
De to stillinger er baseret i Forsvarsministeriets departement i København, men der kan indgå rejseaktivitet, herunder deltagelse i møder i udlandet.
Arbejdsopgaver vil blive tildelt på baggrund af kvalifikationer og kan på tværs af de to stillinger indebære:
-
Bidrage til at sikre efterlevelse af regeringens strategiske interesser for Danmarks sikkerheds- og forsvarspolitik i NATO, eks. ved instruktioner til den danske delegation.
-
Bidrage til tværgående sikkerhedspolitiske sager, herunder bl.a. aftaler i regi af forsvarsforliget, hvor NATOs forventninger til Danmark står centralt.
-
Varetage landeansvaret for allierede nationer, herunder udvikle og forbedre de bilaterale relationer og samarbejder.
-
Bidrage til taler og indlæg om forsvars- og sikkerhedspolitik.
Din kommende kollega Mark fortæller: Vi har øje for vigtigheden af at udvikle og gennemføre forsvarsministerens forsvars- og sikkerhedspolitik i NATO, Norden, Rigsfællesskabet og Østersøregionen. Vi er bevidste om vores store rolle og ved, at det kræver en indsats, der også kan være uden for normal arbejdstid. Derfor er det vigtigt for os, at vi har det sjovt sammen, når vi går på arbejde.
Om dig
Vi forestiller os, at du enten har afsluttet en kandidatgrad inden for et relevant uddannelsesområde eller er officer og har gennemført MMS eller tilsvarende. Derudover har du relevant erhvervserfaring, hvor du har arbejdet med sikkerheds- og forsvarspolitik i f.eks. centraladministrationen.
For stillingen, der er centreret om NATOs forsvarsplanlægning, vil en militær baggrund med erfaring fra arbejde på politisk-strategisk eller værnsfælles niveau være en fordel, men ikke et krav.
For at passe godt ind i stillingerne, er det vigtigt, at du:
-
Er selvstændig og varetager ansvar for egne arbejdsområder.
-
Har en veludviklet politisk forståelse og kan se sammenhænge samt muligheder på dit eget område.
-
Har gode samarbejdsevner og formår at prioritere sager i koordination med øvrige ministerområder og underliggende myndigheder
-
Er en innovativ embedsmand og trives med sager i et politisk krydspres med et stort koordinationsbehov
-
Kan klæde beslutningstagerne bedst muligt på ved at formidle komplekst fagligt indhold på en enkel og letforståelig måde i skrift og tale på engelsk og dansk.
Ansættelsesvilkår
Du er uddannet akademiker og vil blive ansat samt aflønnet efter den til enhver tid gældende akademikeroverenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten. Derudover vil der afhængigt af kvalifikationer være mulighed for at forhandle tillæg. Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning på 17,1 %.
Hvis du er officer fra Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen, vil ansættelsen kunne ske efter protokollat om officerer under Forsvarsministeriet til den til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten. Indplaceringen vil være i løngruppe fire eller fem afhængigt af dine kvalifikationer.
Hvis du er kaptajn/kaptajnløjtnant og er i gang med eller optaget på MMS, og i øvrigt har den rette profil hører vi også gerne fra dig. Du vil således skulle indgå en uddannelsesaftale og bestride stillingen ved funktion i højere stilling.
Hvis du allerede er ansat som tjenestemand inden for Forsvarsministeriets område, kan du vælge fortsat at være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte.
Såfremt du er udpeget til en international mission, bedes du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.
Hvis du ønsker at vide mere om løn- og ansættelsesforhold, er du velkommen til at kontakte HR konsulent Helene Holst Vestergaard på telefonnr. +45 3266 5026.
Som ansat i Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne godkendelse under hele ansættelsesforløbet.
Dit daglige tjenestested er Holmens Kanal 9, 1060 København K.
Vi ser frem til at høre fra dig!
Hvis du har konkrete spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Peter Emil Fly Engedal på pef@fmn.dk eller NATO-fagkoordinator Frederik Søholm Jørgensen på fsj@fmn.dk. Er du specifikt interesseret i stillingen vedr. forsvarsplanlægning er du velkommen til at tage fat på fagkoordinator Joakim Lillie Garseth på jlg@fmn.dk.
Ansøgningsfristen er den 24. februar og tiltrædelse er hurtigst muligt.
Vi vil bede dig om at sende CV, motiveret ansøgning samt relevante eksamensudskrifter via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed forbedrer opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi kvalificerede kandidater fra hele rigsfællesskabet, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen. Det er en betingelse, at du er dansk statsborger
Vi ser frem til at få dig med om bord, så vi sammen kan yde vores bedste for alle vores kollegaer i Forsvarsministeriets koncern både dem i felten og dem bag skrivebordene.