Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vicedirektør til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Børne- og Undervisningsministeriet

Storkøbenhavn

Indrykket
08-11-2019

Vil du være med til at sætte retning for en styrelse med stor samfundsmæssig betydning? Vil du bidrage til at indfri vores ambition om at gøre det lettere for skoler og uddannelsesinstitutioner at give god undervisning? Så er du måske den nye vicedirektør til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Om jobbet
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet løser en række vigtige samfundsopgaver, der tiltrækker sig betydelig politisk opmærksomhed og som har stor betydning for undervisningssektoren. Som vicedirektør skal du formå at balancere mange forskellige hensyn, have gode samarbejdsevner og samtidig hele tiden holde et skarpt blik på retningen for styrelsen.

Som vicedirektør får du ledelsesansvar for et antal kontorchefer og deres respektive fagområder. Præcist hvilke områder, du får ansvar for, vil blive aftalt i den nye direktion. Men uagtet den konkrete arbejdsdeling skal vi sammen i direktionen sikre, at styrelsen:

 • udbetaler tilskud til uddannelsesinstitutioner ca. 40 mia. kr. årligt

 • udvikler indholdet i fagene i fx folkeskolen, gymnasier, eud og AMU

 • understøtter kvalitetsudvikling i dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner

 • fører fagligt og økonomisk tilsyn med undervisning og uddannelsesinstitutioner

 • bevilliger og håndterer specialpædagogisk støtte til elever

 • udvikler og gennemfører prøver, test og eksamener

 • udvikler ny viden som kan styrke undervisningen

 • udsteder bekendtgørelser, vejledninger mv.

Vi har en række opgaver knyttet til ministerbetjening og politikudvikling. Som vicedirektør i styrelsen får du derfor både en tæt berøring med undervisningssektoren og til departementet og det politiske niveau.

Du bliver en del af direktionen, som består af en direktør og i alt tre vicedirektører. I direktionen lægger vi vægt på både at kende den vigtige detalje og se helheden. Vi stiller krav til hinanden og har derfor også store forventninger til vores kommende kollega.

Om dig
Vi leder efter en vicedirektør, som:

 • sammen med resten af direktionen kan sætte retning for styrelsens arbejde

 • har ledelsesmæssig tyngde og udstråling og evner at lede og motivere gennem ledere

 • vil være med til at omsætte vores ledelsesgrundlag til god ledelse i det daglige

 • har erfaring med politikudvikling og håndtering af politiske processer

 • har blik for drift og er god til at lede implementering af reformer

 • er pragmatisk og skaber resultater sammen med vores mange interessenter

 • vil være med til at udvikle organisationen og vores opgavevaretagelse

Vi forventer, at du har en uddannelsesmæssig baggrund som cand.jur., cand.scient.pol., cand.polit. el.lign. Vores præference går i retning af en jurist, fordi den kompetence pt. ikke er repræsenteret i direktionen, men det er ikke et absolut krav.

Om os
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en del af Børne- og Undervisningsministeriet. Styrelsen arbejder for at understøtte ministeriets overordnede mål om at sikre fagligt stærke uddannelser til alle. I styrelsen har vi derfor sat den retning, at vores arbejde skal gøre det lettere at give god undervisning.

Styrelsen har ca. 480 medarbejdere. De store medarbejdergrupper er samfundsvidenskabelige kandidater, lærere og hkere. En del af styrelsen (ca. 95 medarbejdere) skal som led i Bedre Balance II flytte til Holbæk i 2021.

Vi har en attraktiv arbejdsplads, hvor høje ambitioner og et godt fællesskab går hånd i hånd. Du kan læse mere om os på www.stukuvm.dk.

Styrelsen er en del af Børne- og Undervisningsministeriets koncern, der ud over os består af departementet og Styrelsen for It og Læring samt tre statsinstitutioner og en række råd, nævn og udvalg. Se evt. yderligere på www.uvm.dk.

Løn- og ansættelsesvilkår
Som vicedirektør refererer du til styrelsesdirektøren. Stillingen er klassificeret i løngruppe 2 (lønramme 38). Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen ønskes besat på et 5-årigt åremål på overenskomstvilkår. Hvis du i forvejen er tjenestemand, vil ansættelse som tjenestemand være en mulighed.

Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse via PET-graden Hemmeligt.

Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Birgitte Hansen på telefon 2497 8766. Interesserede kandidater kan få tilsendt et notat, der beskriver retningen for styrelsen samt vores ledelsesgrundlag.

Ansøgning
Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest mandag den 2. december 2019. Du søger stillingen via www.uvm.dk/job. Hvis du er tjenestemand, skal din ansøgning stiles til Dronningen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 50 og 51, og vi håber at byde velkommen til den nye vicedirektør den 1. februar 2020.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap til at søge.

I Børne- og Undervisningsministeriet arbejder vi for at skabe det optimale faglige grundlag for, at ministeren, regeringen og Folketinget kan træffe de rigtige beslutninger på undervisningsområdet. Vores arbejdsopgaver spænder fra betjening af ministeren til udvikling af uddannelsers indhold, mål og kvalitet alt sammen med et fælles mål om at skabe fagligt stærke uddannelser til alle.


Del dette job

Kontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 26
1220 København
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-11-2019
Udløber
02-12-2019
Kviknummer
LJA-77269475
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
08-11-2019
Ansøgningsfrist
02-12-2019
Kviknummer
LJA-77269475
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed