Gem annonce

Vicedirektør til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

København, Storkøbenhavn

Indrykket
03-07-2020

Vil du være dataansvarlig vicedirektør i en styrelse, der er motor for implementering af den effektive og datadrevne offentlige sektor?

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) er en drivende kraft i arbejdet med at udnytte offentlige data effektivt og innovativt til gavn for samfundet. Vi arbejder med de mest relevante data om vores land, og sikrer at de er let tilgængelige og kan kombineres med andre data. Styrelsen er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der står i spidsen for arbejdet med at reducere drivhusgasudledningen med 70 pct. i 2030, og vi arbejder i SDFE for, at denne reduktion understøttes af data.

 

Data er fremtidens råstof både som driver for vækst i den private sektor og til modernisering af den offentlige opgaveløsning. Vores vigtigste opgave er at realisere de muligheder, der ligger i øget brug af data med det formål at levere moderne og målrettede løsninger til samfundet. Vi arbejder med datainfrastrukturer og it-systemer og har en lang række samarbejder med statslige og kommunale myndigheder om produktion og anvendelse af data, bl.a. om drift og udvikling af grunddata og distribution af grunddata via Datafordeleren.

 

Dine opgaver

Som vicedirektør bliver du ansvarlig for den fortsatte udvikling af styrelsens datainfrastruktur og it-systemlandskab. Vi arbejder i SDFE for at binde offentlige data om vores land sammen, så de kan understøtte den offentlige forvaltning og indgå i grundlaget for private forretninger. Vores infrastruktur baserer sig på en række bærende principper om datamodellering, standardiserede arbejdsgange for data, samt let adgang til data for brugerne.

 

SDFE bestræber sig på at skabe et sammenhængende datafundament, som det digitale samfund kan bygge ovenpå. Det kræver, at data fra forskellige offentlige systemer kan kobles og bruges sammen med SDFEs eget geografiske datafundament. På den måde er det vores opgave som dataproducent, datadistributør, datasamarbejdspartner og grunddatamyndighed at levere datagrundlaget for et digitalt Danmark.

 

Det er samtidig afgørende, at du som vicedirektør evner at drive forvaltningsmæssige samarbejder på tværs af organisatoriske skel med henblik på at skabe værdi i forretningen hos andre ministerier, styrelser, regioner og kommuner samt i den private sektor.

 

Du skal have gennemslagskraft og formå gennem stærke forvaltningsmæssige samarbejdsevner og god dømmekraft at omsætte SDFEs strategi til de rigtige, konkrete indsatser og opgaver. Du skal derfor også have blik for både internt og eksternt at drive, kommunikere og skabe forståelse for styrelsens dagsorden.

 

Om dig

Du har solid erfaring med strategisk ledelse og med at sætte faglighed ind i en forvaltningsmæssig kontekst med henblik på at udvikle en organisation og dennes prioriteringer. Du skal have blik for at tilrettelægge, strukturere og udvikle opgaveløsningen i en moderne, digital styrelse, og du skal evne at holde styr på mange komplekse projekter uden at miste overblikket. Vi forestiller os herudover, at du:

  • Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund og ledelsesmæssig erfaring fra offentlig forvaltning, og gerne konkret erfaring med ledelse af data- og IT-faglige områder

  • Har erfaring med arbejdet med digitalisering på tværs af myndigheder

  • Har erfaring med implementering af politiske aftaler eller samarbejdsprojekter med andre myndigheder, der indebærer ændringer eller nyudvikling af it-systemer

  • Har gode evner til at skabe resultater i en tværfaglig kontekst, der går på tværs af sektorer og organisatoriske skel

  • Har erfaring med ledelse af agile projekter og kan lede en agil transformation

  • Har erfaring inden for ledelse af drift, udvikling og support af it-systemer herunder samarbejde med it-leverandører

  • Kan kommunikere klart og præcist mundtligt og skriftligt

  • Har let ved at opbygge relationer og kan samarbejde med folk på tværs af faggrænser og institutioner

 

Endelig skal du være klar til en hverdag, der ofte er uforudsigelig, og hvor gode samarbejdsevner og godt humør er vigtige egenskaber. 

 

Vi tilbyder

Som vicedirektør er du en del af direktionen, som består af direktøren og to vicedirektører. Du får direkte ledelsesansvar for ca. halvdelen af styrelsens kontorchefer, som du løbende sparrer med og lægger retning for. Der er tale om en spændende og udviklende stilling med gode muligheder for kompetenceudvikling.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat som vicedirektør i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Ansættelsen vil som udgangspunkt ske på åremålsvilkår. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Tiltrædelse pr. 1. oktober 2020.

 

Flere oplysninger kan fås hos direktør Kristian Møller på tlf. 2229 0267.

 

Ansøgning sendes online via linket Søg stillingen. Vi skal have dine oplysninger, dokumentation for uddannelse, ansøgning og CV senest den 9. august 2020. Der kan indgå test i ansættelsesforløbet.

 

Ministeriet ønsker at fremme mangfoldighed, hvorfor alle uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Adresse 1
Rentemestervej 8
2400 København NV
Danmark
Adresse 2
NULL
Danmark
Praktisk information
Oprettet
03-07-2020
Udløber
09-08-2020
Kviknummer
LJA-80588806
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
IT, web og teknologi, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Adresse
Rentemestervej 8
2400
København NV
Danmark
Praktisk information
Indrykket
03-07-2020
Ansøgningsfrist
09-08-2020
Kviknummer
LJA-80588806
Jobtype
Fuldtid
Kategori
IT, web og teknologi, Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce