Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vicedirektør til Socialstyrelsen

Socialstyrelsen

Odense, Fyn

Indrykket
09-11-2021

Vil du stå i spidsen for at socialpolitiske initiativer, lovgivning og aktuelt bedste viden på det sociale område effektivt bliver omsat til praksis i landets kommuner, regioner og sociale tilbud i tæt samspil med civilsamfund, fonde og andre aktører?

 

Og vil du bidrage til, at Socialstyrelsen får større gennemslag og bliver mere relevant i sektoren, så der skabes målbare forandringer for mennesker med handicap og mennesker, som er udsatte?  Så er du måske den vicedirektør, vi søger i Socialstyrelsen.

 

Stillingsbeskrivelse

Som ny vicedirektør skal du stå i spidsen for søjlen Forandring i Praksis. Søjlen understøtter kommuner, regioner og sociale tilbud i at omsætte politiske aftaler senest aftalen om Børnene Først - og initiativer, lovgivning på det specialiserede socialområde og viden til konkret praksis, der gør en positiv forskel for den enkelte borger. Det sker gennem faglige rådgivningsaktiviteter, formidling og kompetenceudvikling, udarbejdelse af faglige anbefalinger til praksis mv. Desuden bidrager søjlen til at modne, afprøve og udbrede nye virksomme sociale indsatser som en del af Udviklings- og Investeringsprogrammerne på socialområdet.

 

For at understøtte styrelsens nye strategi har søjlen også som noget nyt fået en række tværgående opgaver, der giver mulighed for at tænke implementeringsunderstøttelsen af praksis mere helhedsorienteret og systematisk. Herunder ligger også en selvstændig opgave med at tænke civilsamfundet tættere ind i opgaveløsningen.

 

Søjlen har også det faglige ansvar for at designe og sagsbehandle puljer på social- og ældreområdet og understøtter den løbende udvikling af nye politiske initiativer på socialområdet i et tæt samarbejde med departementet og andre styrelser på velfærdsområderne.

 

Du får ledelsesansvar for fem dedikerede kontorchefer og aktuelt knap 240 dygtige og engagerede medarbejdere fordelt på tre fagcentre. Du skal i samarbejde med ledere og medarbejdere styrke og videreudvikle både det faglige og det strategiske grundlag for at øge Socialstyrelsens gennemslagskraft i sektoren. Samtidig har du klare visioner for, hvordan den praksisnære viden, som søjlen udvikler, kan spilles tilbage til det centrale politiske niveau og blive en del af grundlaget for politikudviklingen på socialområdet.

 

Du refererer til direktøren og bliver en del af en direktion, der sammen sætter retning for arbejdet med at implementere Socialstyrelsens nye strategi. Du bidrager konstruktivt til samarbejdet i direktionen og på tværs af huset og arbejder proaktivt med realiseringen af styrelsens strategi og ambitiøse mål.

 

Din profil

Vi forventer, at

  • du har en relevant samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse

  • du har politisk og organisatorisk tæft

  • du har betydelig erfaring med ledelse i en politisk ledet organisation og gerne både erfaring fra den kommunale og statslige sektor

  • du har både stor faglig tyngde og et klart engagement i forhold til socialområdet

  • du er ambitiøs, tydeligt retningssættende og en dygtig kommunikator

  • du har en anerkendende ledelsesstil, stærke samarbejdsevner og stor integritet.

 

Om Socialstyrelsen

Socialstyrelsen er en arbejdsplads med en spændende, relevant og travl hverdag, et stærkt kollegialt sammenhold, en uformel omgangstone og højt ambitionsniveau. Vi tilbyder fleksible arbejdsvilkår med mulighed for hjemmearbejdsdage efter aftale. Socialstyrelsen er en pendlervenlig arbejdsplads med mange ansatte fra både Sjælland og Jylland og ligger under 10 minutters gang fra Odense Banegård.

 

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse den 1. februar 2022.

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes efter reglerne om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 2 og besættes på åremål.

 Stillingens ansættelsesområde er Social- og Ældreministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdssted er Socialstyrelsen i Odense, Edisonsvej 1, 5000 Odense C.

 

Ansøgningsfrist og afholdelse af samtaler

Der er ansøgningsfrist den 29. november 2021. Du sender din ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamenspapirer) elektronisk via stillingsopslaget på vores hjemmeside Socialstyrelsen.dk.

Vi forventer at afholde første samtalerunde den 2. december og anden samtalerunde den 14. december 2021. Der vil indgå et testforløb for kandidater, som går videre til anden samtalerunde.

 

Vil du vide mere?

Du kan få flere oplysninger om stillingen og Socialstyrelsen ved at kontakte direktør Ellen Klarskov Lauritzen på telefon 50 77 56 70.

 

Ansøgningsfrist:

29-11-2021

 

Arbejdstid:

 

Arbejdssted:

Odense

 

Hjemmeside:

www.socialstyrelsen.dk

 

Kontakt os:

Ellen Klarskov Lauritzen

Direktør

50775670

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Socialstyrelsen

Adresse 1
Edisonsvej 1
5000 Odense C
Danmark
Adresse 2
Edisonsvej 1
5000 Odense C
Danmark
Praktisk information
Oprettet
09-11-2021
Udløber
29-11-2021
Kviknummer
LJA-82931975
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Socialstyrelsen

Adresse
Edisonsvej 1
5000
Odense C
Danmark
Praktisk information
Indrykket
09-11-2021
Ansøgningsfrist
29-11-2021
Kviknummer
LJA-82931975
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed