Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vicedirektør

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-07-2021

Vil du stå i spidsen for at etablere verdens første energiøer? Har du erfaring med udbud og gennemførsel af store anlægsprojekter, og vil du understøtte den grønne omstilling med både solid politisk rådgivning og stærke ledelseskompetencer? Så er denne unikke stilling måske din.

Opgaven

Energistyrelsen søger en ny vicedirektør, der som hovedopgave vil få ansvaret for etableringen af de to kommende energiøer i Nordsøen og ved Bornholm. Energiøerne er et også på globalt plan et grønt paradigmeskift, der skal sikre en effektiv udnyttelse af vindressourcerne i de danske farvande og dermed bidrage afgørende til den grønne omstilling både i Danmark og internationalt.

Vicedirektøren skal stå i spidsen for en dedikeret programorganisation, der skal fastlægge rammerne og gennemføre et kommende udbud med henblik på at etablere et offentligt-privat samarbejde, der vil få ansvaret for at etablere og senere drive energiøerne. Der er stor opmærksomhed om energiøerne, og det vil være en væsentlig opgave for vicedirektøren at repræsentere projektet udadtil både i Danmark og internationalt.

Etablering af energiøerne kræver tæt samspil med flere af Energistyrelsens øvrige arbejdsområder bl.a. Power-to-X, havvind, det nordvesteuropæiske elmarked og elinfrastruktur. Den nye vicedirektør får ansvaret for at sikre, at hensynet til programmets fremdrift forenes med de krav, som Energistyrelsen i øvrigt står overfor.

Den nye vicedirektør vil få to enhedschefer, der arbejder med energiøer, i direkte reference. Ud over energiøerne vil vicedirektøren få ansvar for en portefølje af Energistyrelsens opgaver. Indholdet af porteføljen vil blive fastlagt med udgangspunkt i den nye vicedirektørs faglige profil og interesser. Det forventes, at den nye vicedirektør samlet vil få 5-7 enhedschefer i direkte reference, der tilsammen leder mellem 100 og 150 af Energistyrelsens medarbejdere. Vicedirektøren indtræder i Energistyrelsens direktion og får dermed et ansvar for udviklingen af Energistyrelsens samlede organisation og medarbejdere.

Personen

Den nye vicedirektør skal være en ambitiøs leder med topledererfaring. Erfaring fra en politisk ledet organisation er nødvendig.

Derudover skal vicedirektøren have en stærk og relevant faglig profil, herunder erfaring med offentlige udbud og gennemførelse af store infrastrukturprojekter, gerne inden for rammerne af offentlige-private partnerskaber. Fagligt udsyn og nysgerrighed og lyst til tværfaglighed er afgørende kompetencer. Kendskab til klima og energiområdet vil naturligvis være en fordel, men er ikke en forudsætning.

Etableringen af energiøer, der vil involvere mange eksterne partnere og interessenter, stiller betydelige krav til vicedirektørens relationelle og forhandlingsmæssige kompetencer.

Derudover forventes, at den nye vicedirektør har:

  • Et stærkt strategisk blik i forhold til både energiøernes langsigtede perspektiver og muligheder

  • Forståelse for og indsigt i de politiske processer og krav, der kendetegner centraladministrationen

  • Evnen til at motivere, skabe følgeskab og lede gennem ledere samt fokus på vigtigheden af at udvikle både Energistyrelsen som organisation og de enkelte medarbejdere

  • Et stærkt tværgående organisatorisk blik og gode samarbejdsevner på tværs af faggrænser i samspillet med den øvrige direktion

  • Lyst og evner til at kommunikere og formidle komplekse sager også i pressen

 

Andet

Se mere om opgaver og kvalifikationer i Stillingsog kompetenceprofilen og søg stillingen på www.muusmann.com/stillinger/

Ansøgningsfrist: Søndag den 15. august 2021

Tiltrædelse: 1. oktober 2021

Kontakt gerne direktør Kristoffer Böttzauw; Energistyrelsen, tlf. 25 27 56 43 eller email krb@ens.dk, eller rekrutteringschef Iben Munck Adamsen, MUUSMANN, tlf. 22 91 20 06.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-07-2021
Udløber
15-08-2021
Kviknummer
LJA-82399742
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
16-07-2021
Ansøgningsfrist
15-08-2021
Kviknummer
LJA-82399742
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed