Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vicedirektør for Økonomi på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet Økonomi

Aarhus, Østjylland

Indrykket
02-03-2021

Vil du være med til at lede en spændende og ambitiøs arbejdsplads, der er en af Danmarks største uddannelses- og forskningsinstitutioner? Har du sans for både strategisk udvikling og sikker drift af økonomiområdet til gavn for hele organisationen? Og vil du bidrage til en mere effektiv og smidig administration, kendetegnet ved brugerorienterede digitale løsninger og professionel understøttelse af universitetets forskning, uddannelse og samarbejde? 

 

Sammenhængende økonomistyring og løbende forbedringer

Som vicedirektør for Økonomi på Aarhus Universitet skaber du resultater sammen med en stor gruppe medarbejdere og kolleger på universitetet. Du refererer til universitetsdirektøren og indgår i den øverste ledelseskreds for universitetets administration. Du får ledelsen af AU Økonomis ledelsesteam med fire funktionschefer, og I arbejder tæt sammen med økonomiafdelingerne på de fem fakulteter.

 

En af dine vigtigste opgaver er at sikre, at økonomiområdet som helhed leverer på et højt fagligt niveau og løbende forbedrer sine ydelser og services, for eksempel gennem procesoptimering, driftsstyring, digitalisering og kompetenceudvikling.

 

En anden central opgave er at sikre, at Aarhus Universitets økonomistyring er sammenhængende med udgangspunkt i universitetets strategiske målsætninger. Det er dit ansvar at holde Aarhus Universitets ledelse og bestyrelse løbende og rettidigt orienteret om økonomien. Du skaber rammerne for, at økonomiområdet arbejder struktureret og vedholdende med planlægning, udførelse, opfølgning og ledelsesinformation på alle niveauer.

 

Aarhus Universitet har en fornuftig økonomi, og i de kommende år fokuseres endnu mere på at prioritere og at skabe det fornødne råderum til at kunne foretage strategiske investeringer og satsninger, herunder videreudvikling af de langsigtede økonomiske prognoser. Opgaven bliver også at følge op på bevillingsreformen for de videregående uddannelser, implementere formålsfordelt regnskab på universitetet, sikre korrekt og effektiv regnskabsførelse, samt ensartet håndtering af eksternt finansierede projekter.

 

Indkøbsstrategi og -styring skal videreudvikles med mere e-handel og øget compliance, herunder opfyldelse af målsætningerne i Aarhus Universitets klimastrategi. Derudover skal du videreudvikle vores business intelligence gennem en fremtidssikret data-infrastruktur, der muliggør udarbejdelsen af ledelsesinformation både centralt og decentralt ved hjælp af PowerBI.

 

Solid ledelseserfaring med at skabe resultater gennem og sammen med andre

Du har en lang videregående uddannelse på området og er vant til at arbejde i en stor og kompleks organisation (offentlig eller privat), hvor du har erfaring og gode resultater med ledelse af og gennem ledere. Du trives med dialog og samarbejde med mange forskellige interessenter på tværs af funktioner og hierarkier.

 

Som leder kommunikerer du tydeligt med gennemslagskraft og har både evne og vilje til at skabe forandringer sammen med mange forskellige aktører internt og eksternt. Du er relationelt dygtig, lyttende med respekt for andre og har fokus på følgeskab og tillid i din ledelsesstil. Som person har du en naturlig autoritet, ro og sikkerhed også i vanskelige situationer og høj kompleksitet. Endelig har du høj integritet og arbejder struktureret, strategisk og analytisk.

 

Ansættelsesvilkår

Stillingen ønskes besat pr. 1. juni 2021 eller snarest muligt derefter - og besættes i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikerne.

 

Om AU Økonomi

AU Økonomi består på nuværende tidspunkt af to enheder: Økonomi og Bygninger. I løbet af 2021 bliver området opdelt i to separate vicedirektørområder for at sikre ledelsesmæssig fokus på to forskellige områder i rivende udvikling.

 

AU Økonomi beskæftiger ca. 120 dygtige og engagerede medarbejdere, som varetager universitetets fællesfunktioner inden for budget, regnskab, indkøb og business intelligence. Den primære opgave er at yde en beslutningsunderstøttende, kompetent og proaktiv økonomistyring. Medarbejderne forholder sig løbende og konstruktivt til processerne og det faktiske output heraf. 

 

Om ansættelsesprocessen

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte universitetsdirektør Arnold Boon på telefon 2875 7067 eller director@au.dk.

 

Ansættelsessamtaler gennemføres i to runder, og kandidater, som går videre til anden runde, deltager i en ledervurdering.

 

Samtaler forventes afholdt den 7. april 2021 (1. runde) og 19. april 2021 (2. runde). Samtalerne gennemføres af et bredt sammensat ansættelsesudvalg med universitetsdirektøren som formand.

 

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

 

Vi er opmærksomme på kønsbalancen i Administrationens ledelse og vil særligt opfordre kvinder til at søge denne stilling. Ingen har fortrinsret, og alle ansøgere vurderes efter kvalifikationer i henhold til stillingens kravprofil.

 

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

 

Frist:

22. marts 2021

 

Faglig kontaktperson:

Arnold Boon

Universitetsdirektør

+4587152024

 

Antal ledige stillinger:

1

 

Timer pr. uge:

37

 

Forventet tiltrædelsesdato:

1. juni 2021

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Aarhus Universitet Økonomi

Adresse 1
Tåsingegade 3
8000 Aarhus C
Danmark
Praktisk information
Oprettet
02-03-2021
Udløber
22-03-2021
Kviknummer
LJA-81777253
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Aarhus Universitet Økonomi

Adresse
Tåsingegade 3
8000
Aarhus C
Danmark
Praktisk information
Indrykket
02-03-2021
Ansøgningsfrist
22-03-2021
Kviknummer
LJA-81777253
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Ledelse, Strategi og udvikling
Beliggenhed