Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vicedirektør for kunder, produktion og kontrol i Landbrugsstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet - Landbrugsstyrelsen

Indrykket
06-08-2019

Vil du sammen med den øvrige direktion være med til at drive en styrelse i udvikling og sikre klimabidraget fra landbruget ved at indfri regeringens målsætninger om at understøtte den grønne omstilling i erhvervet? Er du en dygtig leder af ledere, der gennem erfaring med forandringsledelse på topniveau kan stå i spidsen for sagsbehandlingen af Landbrugsstyrelses kerneopgaver og samtidig udvikle driften med stort fokus på kunderne? Så har du mulighed for at blive Vicedirektør i en af landets største styrelser.

 

Landbrugsstyrelsen er i gang med en ambitiøs og vidtrækkende strategi med et stort fokus på kundeservice, yderligere digitalisering af sagsbehandlingen og implementering af LEAN og nye agile arbejdsformer. Vi har en vision om at skabe rammerne for et konkurrencedygtigt dansk landbrug, samtidig med at vi understøtter regeringens ønsker om en mere bæredygtig landbrugsproduktion, der kan bidrage til at nedbringe udledningen af drivhusgasser, skabe bedre vilkår for biodiversiteten i Danmark og hæve målene for økologi både i forhold til areal og eksport. Det kræver en vicedirektør med de rette faglige kompetencer og solid ledelseserfaring.

 

Ledelse i Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen har ca. 1.100 ansatte og hører under Miljø og Fødevareministeriet. Vi ser god ledelse som et fælles ansvar for både ledere og medarbejdere. Vi har derfor udarbejdet et ledelses- og medarbejdergrundlag, hvor vi sætter ord på de forventninger, vi har til hinanden og skaber klarhed over, hvad ledelsesopgaven er på alle niveauer, og hvordan vi hver især kan bidrage og spille hinanden gode. Vores direktion er et team af direktører, der skaber resultater gennem hele organisationen. Vi er hver især stærke holdspillere, der med fokus på det tværgående samarbejde evner at lede og drive forskellige områder i styrelsen. Vi skal skabe følgeskab ved at være gode rollemodeller og aktive sparringspartnere for områdets ledere af ledere.

 

Området Kunder & Produktion

Landbrugsstyrelsen forvalter og udbetaler mange milliarder kroner årligt til støtte og udvikling af det danske landbrug og på vicedirektørområdet for Kunder & Produktion, har vi det overordnede ansvar for sagsbehandlingen og kontrollen på alle styrelsens støtteområder. Vi er derfor i tæt dialog med landmænd, konsulenter og interessenter inden for hele landbrugs- og gartnerisektoren.

 

Kunder & Produktion består af enhederne; Arealtilskud, Projekttilskud, Jordbrugskontrol, Jordfordeling & Landbrugslov samt Vand & Natur Tilskud. Dertil kommer 4 regionale jordbrugskontrolafdelinger. Tre af enhederne er placeret i Augustenborg og to i Tønder. De regionale jordbrugskontrolafdelinger er placeret i henholdsvis Ringsted/Odense, Kolding, Randers og Herning. Som vicedirektør for området Kunder & Produktion skal du stå i spidsen for 480 medarbejdere, 22 teamledere, 4 regionale afdelingsledere og 6 enhedschefer.

 

Området har bl.a. ansvaret for at:

 • Sagsbehandle tilskud til bl.a. landbrugsproduktion, miljø- og naturforbedringer

 • Kontrollere at betingelserne for tilskud bliver overholdt, og at landmænd og andre kunder ikke overbelaster den natur, de lever af.

 • Gennemføre initiativer til en jordreform.

Vicedirektørens opgaver

 • At lede og være overordnet ansvarlig for området Kunder & Produktion. Herunder deltage i direktionsarbejdet og bidrage til den overordnede strategiske ledelse af hele styrelsen.

 • Være den drivende part i udviklingen af styrelsens kerneopgaver og garant for sikker drift på sagsbehandlings- og kontrolområdet.

 • Understøtte styrelsen som organisation og kunne skabe sammenhæng og sikre sammenhængende værdikæder på tværs af styrelsen, samt et godt og fleksibelt samarbejde med enheder placeret flere forskellige steder i landet.

 • Udvikle områdets evne til både at tænke og agere strategisk og på samme tid fastholde fokus på styrelsens vision og kunderettede fokus.

Dine kompetencer

For at blive taget i betragtning til stillingen kræves det, at du har en videregående akademisk uddannelse.

 

For at opnå succes i stillingen ses du yderligere at besidde følgende kompetencer:

 • Solid ledelseserfaring. Herunder erfaring med ledelse af ledere og dokumenterede ledelsesmæssige resultater inden for strategisk ledelse, tværgående samarbejde og driftsstyring.

 • Erfaring med LEAN og forandringsledelse på toplederniveau.

 • Politisk og organisatorisk tæft og forståelse for ledelse i en politisk styret organisation.

 • Stærke analytiske evner, god talforståelse og erfaring med at sætte sig ind i komplicerede fagområder.

 • God kommunikator både internt og i dialog med kunder og interessenter.

Du får

 • En væsentlig rolle i styrelsens direktion samt stor indflydelse på drift af styrelsens kerneopgaver.

 • Mulighed for at arbejde i en ambitiøs styrelse i rivende udvikling både i forhold til digitalisering, nye arbejdsformer og stort kundefokus.

 • En bred kontaktflade i organisationen både blandt administrativt personale og medarbejdere, hvis hverdag består i kontrolbesøg på bedrifterne.

Reference og ansættelsesvilkår

Som vicedirektør refererer du til direktøren for Landbrugsstyrelsen, som har det overordnede ledelsesansvar for hele styrelsen.

 

Ansættelsen er på åremål og i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Grundlønnen er efter løngruppe 2, på kr. 637.363 i aktuelt niveau ekskl. pension, åremålstillæg og eventuelle personlige tillæg, som ved tilbud om ansættelse forhandles individuelt. Det skal hertil bemærkes, at der vil være mulighed for resultatløn i stillingen. Hvis du i forvejen er tjenestemand, kan ansættelsen ske på tjenestemandsvilkår efter lønramme 38.

 

Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner. Som udgangspunkt vil der være to arbejdsdage om ugen i Augustenborg, en i Tønder og en i København. Derudover vil der jævnligt være dage på de regionale afdelinger. Der må derfor påregnes meget omfattende rejseaktivitet mellem de forskellige lokationer.

 

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

 

Ansøgning

Søg stillingen ved at sende en ansøgning inkl. CV, eksamensbevis og evt. referencer online i vores rekrutteringssystem (tryk på Ansøg via Link) senest den 3. september 2019.

 

1. samtaler forventes afholdt den 9. september 2019.

 

Der vil indgå test som en del af rekrutteringsprocessen.

 

Kontakt

Du kan læse om Landbrugsstyrelsen på www.lbst.dk.

 

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens direktør Jette Petersen på telefon 41 93 23 20 og på mail jetpet@lbst.dk eller Senior Researcher i Zeuthen Storm, Malene Svensson, på telefon 40 57 56 29 og på mail Malene@zeuthenstorm.com.

 

 

 

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

 

Landbrugsstyrelsen er en styrelse under Miljø- og Fødevareministeriet. Du bliver en del af et miljø, hvor vi mestrer balancen mellem mange modsætninger og det er vi stolte af. Hos os taler vi om alt fra landbrugsstøtte og Karnov til plantesundhed og digitalisering. Hvis du tør plante dit frø hos os, så lover vi, at det får de bedste vækstbetingelser.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljø- og Fødevareministeriet - Landbrugsstyrelsen

Adresse 1
Nyropsgade 30
1780 København V
Danmark
Praktisk information
Oprettet
06-08-2019
Udløber
03-09-2019
Kviknummer
LJA-74698104
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Miljø, Miljø, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Job i virksomheden

Miljø- og Fødevareministeriet - Landbrugsstyrelsen

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljø- og Fødevareministeriet - Landbrugsstyrelsen

Adresse
Nyropsgade 30
1780
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
06-08-2019
Ansøgningsfrist
03-09-2019
Kviknummer
LJA-74698104
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Miljø, Miljø, Strategi og udvikling
Beliggenhed