Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vi søger to enhedschefer med flair for driftsledelse og udvikling til vores Indfødsretskontor

Udlændinge- og Integrationsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
28-03-2023

Er driftsledelse og -styring lige dig? Formår du at have styr på fagligheden og samtidig have fokus på at udvikle og procesoptimere sagsgange, så du kan understøtte en sikker og effektiv drift? Er du en personaleleder, der formår at skabe gode rammer for medarbejdernes udvikling, trivsel og engagement, så er det måske lige dig, vi søger som ny enhedschef i Indfødsretskontoret.

 

Om kontorets opgaver

Udlændinge- og Integrationsministeriet er med til at formulere og udmønte regler, som har væsentlig indflydelse på udviklingen og sammenhængskraften i det danske samfund. Ministeriet arbejder med grundlæggende og sammensatte juridiske spørgsmål med stor vigtighed for et retssamfund, og der træffes beslutninger, som har meget stor betydning for de personer, som berøres.

 

Indfødsretskontoret vokser og beskæftiger nu ca. 90 medarbejdere. I Indfødsretskontoret varetager vi administrationen af reglerne på indfødsretsområdet, som er kendetegnet ved at angå et væsentligt samfundsmæssigt anliggende om hvem der skal kunne opnå dansk statsborgerskab, men som også har afgørende betydning for enkeltpersoners grundlæggende rettigheder, f.eks. i forhold til, hvornår der kan ske frakendelse af dansk statsborgerskab.

 

I forhold til spørgsmålet om, hvem der skal kunne opnå dansk statsborgerskab, følger det af en særlig ordning i grundloven, at statsborgerskab (indfødsret) kun kan meddeles ved lov. Kontorets hovedopgave er med afsæt heri at behandle ansøgninger om dansk statsborgerskab ved naturalisation, og at forberede lovforslag om meddelelse af indfødsret til dem, som opfylder de politisk fastsatte betingelser herfor. Kontoret yder herunder sekretariatsbistand til og forelægger sagerne for Folketingets Indfødsretsudvalg. Kontoret behandler også en række øvrige sagstyper relateret til dansk statsborgerskab.

 

Om stillingen som enhedschef

I kontoret håndterer vi et stort antal konkrete sager (ca. 8.000 nye sager om året). En vigtig opgave for dig som enhedschef bliver derfor sammen med de øvrige enhedschefer at styre driften og holde et vedvarende fokus på rammerne for at sikre en rimelig sagsbehandlingstid og en høj kvalitet i sagsbehandlingen.

 

Som enhedschef får du personaleansvar for ca. 20 medarbejdere. Medarbejderne har en akademisk samfundsvidenskabelig baggrund, administrativ baggrund eller er studentermedhjælpere. Der er et tæt samarbejde mellem medarbejdergrupperne om sagerne. Du får sammen med en anden enhedschef ansvaret for kontorets behandling af ansøgninger om dansk statsborgerskab ved naturalisation, herunder betjening af Folketingets Indfødsretsudvalg og forberedelsen af de halvårlige lovforslag om indfødsrets meddelelse.

 

Som enhedschef bliver du en del af en chefgruppe, der foruden dig består af kontorchefen og på nuværende tidspunkt tre andre enhedschefer. Du skal sammen med resten af chefgruppen være med til at sikre et højt fagligt niveau i vores sagsbehandling og skabe rammer for medarbejdernes fortsatte udvikling og trivsel samt sikre, at kontoret når sine mål.

 

Du vil sammen med de øvrige enhedschefer få en tæt dialog og kontakt med Folketinget, herunder om forelæggelse af dispensationsansøgninger for Folketinget, ligesom du vil kunne få ansvar for de halvårlige lovforslag om indfødsrets meddelelse.

 

Det er vigtigt for Udlændinge- og Integrationsministeriet, at vores chefer kan rokere mellem forskellige stillinger, hvorfor man som ansøger også skal kunne se sig i andre enhedschefstillinger i koncernen.

 

Om dig

Du har en kandidatuddannelse i jura eller anden samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse. Du kender til arbejdsgangene i et departement og har styr på de politiske beslutningsprocesser.

 

Du har erfaring med driftsledelse og personaleledelse. Kendskab til lovforberedende arbejde vil være en fordel.

 

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forventer, at du:

  • er en synlig og engageret leder

  • kan sætte retning og drive udviklingsprocesser

  • har gode kommunikations- og samarbejdsevner og en analytisk sans

  • trives i en hverdag med mange aktører samt politisk og mediemæssig bevågenhed

  • er optaget af at levere resultater af høj faglig og juridisk kvalitet

  • har særdeles gode skriftlige formidlingsevner

  • hviler i dig selv, har et godt humør og høj integritet

 

Ansættelsesvilkår

Du ansættes som chefkonsulent med personaleledelse med titel af enhedschef i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Skatteministeriet og en række akademiker- organisationer (AC-overenskomsten). Der er mulighed for at forhandle tillæg, som matcher dine kvalifikationer.

 

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til HEMMELIGT for at arbejde i stillingen, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

 

Ønsker du at vide mere om stillingen som enhedschef, kan du kontakte kontorchef Christine Vestgaard Johansen på telefonnummer 61 98 36 39 eller på e-mail cjv@uim.dk.

 

Søg stillingen

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, cv og eksamensbevis mv. senest tirsdag den 11. april 2023.

 

Vi forventer at holde første samtaler i slutningen af uge 15 og starten af uge 16. Anden samtalerunde forventes at blive afholdt fredag den 21. april 2023. Du skal påregne, at du vil skulle løse en case i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.

 

Behandling af persondata

Du kan læse om behandlingen af dine persondata i folderen Sådan behandler vi persondata om dig - før, under og efter din ansættelse i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Du finder folderen på vores hjemmeside: https://uim.dk/behandling-af-dine-personoplysninger/

 

Ansøgningsfrist:

11-04-2023

 

Arbejdstid:

Fuldtid

 

Arbejdssted:

Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

 

Homepage

https://uim.dk/

 

Læs hvad medarbejderne synes om at arbejde hos os

Følg os på LinkedIn.

 

Kontakt os:

Christine Vestgaard Johansen

Kontorchef

6198 3639

E-mail

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Danmark
Adresse 2
Slotsholmsgade 10
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
28-03-2023
Udløber
11-04-2023
Kviknummer
LJA-84649193
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Adresse
Slotsholmsgade 10
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
28-03-2023
Ansøgningsfrist
11-04-2023
Kviknummer
LJA-84649193
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed