Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vær med til at understøtte dansk-kinesisk samarbejde inden for uddannelse, forskning og innovation!

Uddannelses- og Forskningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-05-2019

Er du en fremragende netværker, der brænder for at varetage danske interesser inden for forsknings-, innovations- og uddannelsespolitik? Så er du måske vores nye innovationsattaché i Shanghai, Kina.

 

Vi skaber fundamentet for fremtiden

Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi derfor for høj vækst og ny indsigt gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

 

Til at understøtte det mål søger Uddannelses- og Forskningsministeriet en innovationsattaché til udsendelse via Udenrigsministeriets specialattachéordning til Innovation Centre Denmark i Shanghai, Kina.

 

Danmark har i dag innovationscentre i München, Seoul, New Delhi/Bangalore, Silicon Valley, São Paulo, Shanghai, Tel Aviv og Boston. De drives i et fællesskab mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet. Centrene hjælper danske uddannelses- og forskningsinstitutioner samt virksomheder med at få nem adgang til den nyeste viden, teknologi, relevante netværk, samarbejdspartnere og finansiering. Centrene fungerer dermed som bindeled mellem danske og udenlandske forsknings-, innovations- og uddannelsesmiljøer samt virksomheder og investorer.

 

Bindeled mellem Danmark og Kina

Som attaché på innovationscentret i Shanghai er dit overordnede mål at styrke danske forsknings- og uddannelsesinstitutioners, samt videnstunge virksomheders adgang til viden, teknologi, partnere og finansiering i innovationsmiljøerne i Kina. 

 

Dit fokus vil især være på uddannelses- og forskningsinstitutioner. Du indgår i tæt ledelsespartnerskab med innovationscenterchefen, som især vil have fokus på danske start-ups og virksomheder. Det er vigtigt, at I sammen arbejder for at udnytte mulighederne for synergi mellem de virksomhedsrettede aktiviteter og forsknings- og uddannelsesaktiviteterne på innovationscentret.

 

Dine primære arbejdsopgaver vil være at: 

 

 • Understøtte etablerede og udvikle nye partnerskaber mellem danske og kinesiske forskere samt forsknings- og uddannelsesinstitutioner samt understøtte den videre udvikling af Sino-Danish Centre i Beijing

 • Formidle kontakt mellem forsknings- og videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark og Kina - herunder opsøgende arbejde

 • Forberede og planlægge delegationsbesøg for forskere, virksomheder og relevante myndigheder og institutioner til og fra Danmark

 • Udvikle og gennemføre innovationscentrets innovationsprojekter i samarbejde med kollegerne på centret 

 • Udarbejde notater og analyser mm. til Uddannelses- og Forskningsministeriet samt andre interessenter

 • Varetage kontakten til de kinesiske myndigheder på forsknings- og videregående uddannelsesområdet i samarbejde med ambassaden/generalkonsulatet og hjemmeorganisationerne

 • Formidle innovationscentrenes arbejde mv. gennem blogs, sociale medier, nyhedsbreve, hjemmeside, artikler og pressearbejde.

 

 

Derudover vil du i høj grad selv have mulighed for at præge stillingen.

 

Dit daglige arbejde foregår ved innovationscentret i Shanghai, som er placeret sammen med det danske generalkonsulat. Ud over innovationsattachéen består innovationscentret af en centerchef samt 11 lokalansatte medarbejdere (inklusiv studenter og praktikanter). Centret arbejder tæt sammen med generalkonsulatet i Shanghai, ambassaden i Beijing og de øvrige danske repræsentationer i Kina. Ambassadøren er din øverste chef i Kina, men på det faglige område referer du til Uddannelses- og Forskningsministeriet.

 

Er du vores nye kollega?

Det kan du blive, hvis du kan svare ja til følgende: Du har en relevant akademisk uddannelse og mindst 5 års relevant erfaring. Du har et godt kendskab til det danske forsknings- og innovationslandskab samt et indblik i de kinesiske forsknings- og innovationsforhold. Du har et godt netværk på de danske uddannelses- og forskningsinstitutioner samt i innovationsmiljøerne. 

 

Vi forventer desuden, at du:

 

 • har solid erfaring med selvstændigt at udvikle og drive projekter

 • er god til at skabe og vedligeholde netværk både ude og hjemme

 • er god til at samarbejde

 • er engageret og evner at skabe interesse, synlighed og begejstring for innovationscentret i danske videnmiljøer 

 • har stærke formidlingsevner i skrift og tale på både dansk og engelsk

 • besidder stærke analytiske kompetencer.

 

 

Jobbet kræver en god portion politisk fornemmelse og diplomatisk sans. Hvis du har erfaring fra en politisk styret organisation og kendskab til kinesisk kultur, er det en væsentlig fordel. Erfaring med projekt- eller teamledelse vil også være en fordel.

 

Du skal være indstillet på, at en del af arbejdet er af praktisk karakter såsom at arrangere delegationsbesøg, workshops og sætte møder op. Endelig vil der med jobbet følge en del rejseaktivitet, både i Kina og mellem Kina og Danmark.  

 

Løn og ansættelsesvilkår

Dit daglige arbejde foregår ved Innovationscentret i Shanghai. Din udsendelse sker i henhold til Udenrigsministeriets specialattachéordning, og du udsendes i en treårig periode med mulighed for forlængelse. Der er ikke tilbagegangsret til en stilling i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Ansættelse vil ske i Styrelsen for Forskning og Uddannelse pr. 1. januar 2020 eller snarest derefter med henblik på oplæring inden udsendelsen samt afholdelse af møder med danske interessenter i ca. 2 måned inden udsendelse.

 

Lønnen fastsættes efter overenskomst mellem staten og den relevante faglige organisation. Under udsendelsen får du endvidere et skattefrit udetillæg fastsat i forhold til leveomkostninger på posten, som beregnes med udgangspunkt i dine personlige forhold, herunder bl.a. familiesammensætning. 

 

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Sune Kaur-Pedersen på e-mail spe@ufm.dk eller på telefon 7231 8240.

 

Ønsker du mere information om dagligdagen som innovationsattaché, er du velkommen til at kontakte den nuværende innovationsattache i Shanghai, Martin Bech på e-mail marbec@um.dk eller på telefon (+86) 158 2106 7165.

 

Søg stillingen

Klik på knappen søg stillingen eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet og upload din ansøgning mv. senest mandag den 10. juni 2019 kl 12:00. 

 

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 25 og anden samtalerunde i uge 26. Det bemærkes, at en repræsentant fra Udenrigsministeriet deltager i første samtalerunde. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest.

 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

 

Om Styrelsen for Forskning og Uddannelse 

I Styrelsen for Forskning og Uddannelse arbejder vi for at øge kvaliteten og relevansen af forskning, uddannelse og innovation og skabe et effektivt forsknings- og uddannelsessystem med et internationalt udsyn. Vi har den faglige ekspertise, så Folketinget og regeringen altid baserer deres politiske beslutninger på den nyeste viden om uddannelse, forskning og innovation. Vi arbejder med videnopbygning, politikudvikling, implementering, drift samt formidling og rådgivning. Til dagligt udarbejder vi bl.a. politikoplæg, analyser og evalueringer, sekretariatsbetjener råd, fonde og nævn, udmønter uddannelses- og forskningsbevillinger og meget mere.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Adresse 1
Bredgade 40
1260 København K
Danmark
Adresse 2
Bredgade 40
1260 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-05-2019
Udløber
10-06-2019
Kviknummer
LJA-73326239
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Forskning og undervisning
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Adresse
Bredgade 40
1260
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-05-2019
Ansøgningsfrist
10-06-2019
Kviknummer
LJA-73326239
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Forskning og undervisning
Beliggenhed