Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vær med til at fremme grøn og digital omstilling af EU's industri

Erhvervsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
28-04-2021

Brænder du for EU og erhvervspolitik? Vil du være med til at påvirke den europæiske genopretning i en grøn og digital retning og fremme danske styrkepositioner? Trives du med at arbejde i et politisk og fagligt miljø, og kan du formidle komplekse problemstillinger kort og let forståeligt?

Så er du måske vores nye kollega i teamet for Internationale forhold i Erhvervsjuridisk område.

Om jobbet

I Internationale Forhold arbejder vi for at sikre et solidt dansk aftryk på erhvervs- og industripolitikken i EUs indre marked, så erhvervslivet får de bedst mulige rammevilkår og kan bidrage til at skabe vækst og nye arbejdspladser. Vi har i øjeblikket særligt fokus på genrejsning af det indre marked, den europæiske industripolitik og danske virksomheders muligheder for at bidrage til EU's grønne og digitale omstilling. Vi arbejder bl.a. med EU-politik i forhold til Rådet for konkurrenceevne og andre EU-fora, hvor vi beskæftiger os med konkurrence-, forbruger-, og selskabssager samt IPR og den digitale økonomi. Desuden har vi ansvaret for dele af EUs handelspolitik samt søfartspolitik- og regulering. Vi lægger vægt på at tænke på tværs og samarbejde effektivt, og vi søger lige nu en selvstændig, initiativrig og udadvendt fuldmægtig med interesse for erhvervsforhold og -regulering, særligt på EU-niveau.

Som ansat i teamet er din vigtigste opgave at være bindeled mellem faglighed og politik; mellem styrelserne og ministeren. Dine opgaver vil omfatte:

  • Processtyring og dialog med styrelser, øvrige ministerier, den danske repræsentation og interesseorganisationer vedr. koordination af EU-sager på industri- og erhvervsområdet, tidlig interessevaretagelse internationalt i sager af betydning for dansk erhvervsliv og danske forbrugere, regeringsinterne beslutningsprocesser, m.v.

  • Bearbejdning af materiale fra styrelserne med henblik på ministerbetjening i form af besvarelse af folketingsspørgsmål, henvendelser fra organisationer og virksomheder, udarbejdelse af taler, mødemateriale, m.v.

  • Deltagelse i større projekter på tværs af ministeriet.

 

Om dig

Du har en samfundsvidenskabelig uddannelse, med interesse for erhvervs- og samfundsøkonomi. Du er enten nyuddannet, med relevant erfaring fra enten praktik eller studiejob, eller har et par års erhvervserfaring. Du er internationalt orienteret og har kendskab til EU samt forståelse for den nationale politiske dagsorden. Du er løsningsorienteret og behersker engelsk på et højt niveau mundtligt såvel som skriftligt. Kendskab til fransk og/eller tysk er en fordel.

Du har viden om danske erhvervsmæssige styrkepositioner og eksportinteresser samt kendskab til internationale fora, beslutningsgange og EUs politikker på Erhvervsministeriets område generelt og erfaring med EU processer såvel nationalt som i EU-regi. Eventuelt praktikophold ved en af EUs institutioner i Bruxelles eller andre internationale organisationer, vil være en fordel.

Du trives i et dynamisk arbejdsmiljø, hvor opgaverne og dagsordenerne er meget komplekse, omskiftelige og forskelligartede. Du skal synes, det er okay, at det typisk er andre, der har svarene og den faglige viden, mens du stiller spørgsmålene, justerer retningen, kører processerne og sikrer, at kvaliteten er på plads. Det er derfor afgørende, at du har flair for at samarbejde og skabe kompromisser på tværs af styrelser, ministerier og såvel faglige som politiske dagsordener, og at du kan bevare overblikket og det gode humør under stort pres og stramme deadlines. Herudover forventer vi, at du kan formidle komplekse problemstillinger kort og præcist skriftligt såvel som mundtligt.

Om os

I teamet for Internationale Forhold vil du få kollegaer både i København og i Bruxelles. Vi kan tilbyde en spændende og forskelligartet hverdag, hvor der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med en bred pallette af EU-sager med relevans for danske virksomheder og forbrugere fordelt på ministeriets styrelser.

Vi lægger vægt på, at der er mulighed for sparring og udvikling mellem nye kolleger og de mere erfarne. Vi har generelt en travl og til tider hektisk hverdag, hvor der både gives og forventes stor fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdstid og -opgaver. Vi har en god og uformel omgangstone, og er gode til at dække af og støtte op om hinanden.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.

Er du interesseret?

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til kontorchef Tine Nielsen-Hertz på telefon 91 33 72 52 eller chefkonsulent Birgitta Sander Hjortsø 91 33 72 53.

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest den 10. maj 2021. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Samtaler vil blive afholdt i uge 19 og 20. Tiltrædelsesdatoen er hurtigst muligt, dog senest 1. juli 2021. Der vil blive brugt personligheds- og logikanalyse i forbindelse med 2. samtalen.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I Erhvervsministeriet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark.

På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og digitalisering af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem. Aktuelt er der stort fokus på arbejdet med Covid-19, herunder hjælpepakker og genåbning af Danmark. 

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller. Samtidig er det en central kernekompetence hos os at have en forståelse for de muligheder den digitale udvikling i og uden for ministeriet åbner for.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsministeriet

Adresse 1
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Danmark
Web
Adresse 2
Slotsholmsgade 12
København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
28-04-2021
Udløber
10-05-2021
Kviknummer
LJA-82024188
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu
Lignende job

Universitets- Og Hogskoleradet

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsministeriet

Adresse
Slotsholmsgade 12
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
28-04-2021
Ansøgningsfrist
10-05-2021
Kviknummer
LJA-82024188
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed