Gem annonce

UNICEF Danmark søger praktikanter til efterårssemestret 2024

Unicef

København, Storkøbenhavn

Indrykket
25-03-2024

Praktikanter til efterårssemesteret 2024

Brænder du for at gøre en forskel for børn i udsatte positioner og børns rettigheder? Har du lyst til at arbejde med internationale humanitære forhold, udviklingsprogrammer, politisk interessevaretagelse/ Public Affairs, fortalerarbejde eller fundraising? Og har du mod på at indgå i verdens største børneorganisation?

Så kan du nu søge en af UNICEFs spændende praktikstillinger, hvor du vil indgå i en af vores afdelinger og være med til at løfte forskellige typer af opgaver.

Opgaverne varierer meget og omfatter både nye initiativer og projekter, samt hjælp til allerede planlagte indsatser og programmer. Herunder kan du læse om de forskellige (ulønnede) praktikstillinger som UNICEF Danmark ønsker besat på vores kontor på Rentemestervej i København i efterårssemesteret 2024.

Vi søger 5 praktikanter:

 • Klimapraktikant til Public Affairs
 • To praktikanter til National Afdeling
 • Intern for the Partnerships Department (Danish is not a requirement)

Klimapraktikant til Public Affairs

Har du lyst til at arbejde med udvikling og klima-advocacy? Og vil du være med til at gøre en forskel for børn og unge i udsatte positioner globalt? Så er du måske UNICEF Danmarks næste praktikant.

I teamet for International Programmes & Public Affairs, søger vi en praktikant, der kan understøtte arbejdet med vores Public Affairs-aktiviteter i løbet af efteråret, hvor særligt COP29 er en begivenhed, vi er engageret i.

Du bliver en del af et mindre og velfungerende team på vores kontor i København NV. Du kan forvente en hverdag, hvor du mere konkret skal:

 • Være ansvarlig for research og følge den politiske dagsorden på globale klimaemner i Danmark
 • Assistere med planlægning af internationale Public Affairs aktiviteter med fokus på bl.a. FNs klimakonference (COP29) og Ungdommens Folkemøde samt give input til UNICEF Danmarks flagskibsevent Børnenes Dag.
 • Følge udvalgte policy-områder og vores mærkesager, samt opdatere vores eksisterende positionspapirer, når det er relevant blandt andet indenfor klimafinansiering.
 • Understøtte og researche eksempler på UNICEFs programindsatser og indsamle data til brug i vores kommunikation om klima.
 • Udføre løbende opgaver, der understøtter teamet. Det kan f.eks. være i forbindelse med besøg fra landekontorer, deltagelse i events, møder og evt. katastrofeindsatser.

Om dig:

Du læser en relevant videregående uddannelse, og vi ser gerne, at du er i gang med din kandidat. Du har gode kommunikative evner på dansk og engelsk, og du er vant til at arbejde selvstændigt. Hvis du tidligere har arbejdet med internationale politikområder og har viden om klima er det en fordel, men det er ikke et krav. Det vigtigste er, at du har gåpåmod og er interesseret i arbejdet for børns rettigheder, humanitære kriser og udviklingspolitiske forhold.

Vi tilbyder:

Vi tilbyder en praktikstilling med gode udviklingsmuligheder, hvor du lærer UNICEF som en FN-organisation at kende indefra. Du kan derudover se frem til en hverdag, hvor du vil arbejde tæt sammen med andre kollegaer, også fra FN Byen. Du vil løbende modtage sparring på dine opgaver og udvikling fra din praktikvært, som er fagchef Maria Dyrberg Dige.

Praktikstillingen er ulønnet og er som udgangspunkt 30 timer om ugen. Vi er fleksible i forhold til praktikperioden, men vi forestiller os at den ligger midt august 2024 til slut december 2024.

Er du vores kommende praktikant?

Hvis du synes, at praktikstillingen lyder spændende, ser vi frem til at modtage din ansøgning (max én side) og dit CV senest søndag 21 april. Vi afholder samtaler løbende og opfordrer derfor til, at du hurtigst muligt sender din ansøgning.

Spørgsmål:

Hvis du har spørgsmål til praktikstillingen, er du velkommen til at kontakte studentermedhjælper Mads Angelo på mangelo@unicef.dk

To praktikanter til National Afdeling

(Danish is a requirement)

Har du analytisk tæft og en grundlæggende interesse for politik og samfund? Er du optaget af at fremme børns rettigheder i Danmark? Har du en særlig interesse for børneinddragelse? Og har du lyst til at bringe dine akademiske kompetencer i spil en organisation i rivende udvikling? Så er det måske dig, der skal være praktikant i UNICEF Danmarks nationale afdeling.

I UNICEF Danmarks nationale afdeling arbejder vi for at fremme børns rettigheder i Danmark. Vi indsamler og formidler viden, der kan bidrage til at fremme og beskytte børns rettigheder og sætte børns rettigheder på den politiske dagsorden. Derudover arbejder vi med en række konkrete projekter og aktiviteter, der løfter kendskabet til børns rettigheder blandt både børn og voksne, og styrker børns inddragelse og indflydelsesmuligheder.

Lige nu søger vi to praktikanter, som har analytisk tæft og politisk forståelse, og som har lyst til at være med i maskinrummet i en afdeling, som er er i rivende udvikling. 

Du skal bl.a.:

 • Bidrage til at udarbejde kvantitative og kvalitative undersøgelser om børns rettigheder, herunder udvikling af spørgeskemaer, interviewguides, bearbejdning af data mv.
 • Varetage diverse research- og overvågningsopgaver, fx kortlægning af lovgivning, overvågning af politiske sager og mediesager, indsamling af data og viden fra analyser og rapporter mv.
 • Formidle indsigter og budskaber til forskellige målgrupper, fx udarbejdelse af politiske notater, rapporter, pressemeddelelser, SoMe-opslag mv.
 • Understøtte program- og projektarbejde med fx planlægning og koordinering, evaluering, kommunikation mv.
 • Bidrage til planlægning og afvikling af diverse workshops og konferencer, fx. vores årlige Børnetopmøde, Børnenes Dag mv.

Om dig:

Du interesserer dig for børns rettigheder og vilkår i Danmark. Du har erfaring med samfundsvidenskabelig metode og er tryg i alle faser i analysearbejde fra analysedesign til indsamling, bearbejdning og formidling. Du har desuden en grundlæggende forståelse for det politiske system og de politiske dynamikker i Danmark. Det er en fordel, hvis du er fortrolig med diverse analyse- og dataindsamlingsværktøjer fx Excel, Enalyzer og/eller Stata, som lige nu er de primære værktøjer vi benytter. Endelig er det en fordel, hvis du har interesse i og erfaring med at planlægge og afvikle events.

Vi tilbyder:

Vi tilbyder en praktikstilling med gode udviklingsmuligheder, hvor du lærer maskinrummet i en dansk organisation i FN-familien at kende. I national afdeling er vi ca. 12 ansatte og som praktikant får du derfor mulighed for at samarbejde med mange forskellige fagligheder. Afhængig af dine kompetencer og interesser vil du blive placeret i afdelingens Program for Rettighedsundervisning eller Program for Børneinddragelse.

Du kan også se frem til en hverdag, hvor du får en bred kontaktflade på tværs af organisationen herunder til andre praktikanter og studerende i organisationen. Vi gør meget ud af praktikanternes faglige udvikling, så du vil løbende modtage sparring på dine opgaver bl.a. til regelmæssige statusmøder med din praktikvært.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte programleder, Mathias Heilesen, på mheilesen@unicef.dk eller på 29901529.

Intern for the Partnerships Department

(Danish is not a requirement, but you must be fluent in English)

Do you want to work with international humanitarian affairs, development programs, advocacy and fundraising, and private sector partnerships? Do you have the motivation to join a global and leading children rights organisation?

Then you might be one of our interns in the fall semester 2024.

In line with the Sustainable Development Goals, we believe that we achieve the best results through partnerships. UNICEF Denmark's Partnerships Department works with several actors in the Danish private sector, including business corporations, multinational companies, foundations, and network organisations. These actors have in common is that they support UNICEF's work and help us create the best opportunities for children in the world.

We are looking for an intern who is motivated to work with a wide range of activities within our Partnerships Department in an international context.

About the tasks:

The internship includes a variety of tasks, and you will support the following areas of action: 

 • Development of partnership pitches, case studies, presentations, and other materials.
 • Partnership management, i.e., project management, meeting preparation and communication tasks.
 • Emergency response, including fundraising and communication activities.
 • Engagement efforts targeting key players in the Danish private sector, including organization of events, dialogue meetings, blogs etc.
 • Background research and market analysis of Danish companies and foundations with the purpose of identifying potential for partnerships and strong results for children worldwide.

About you:

You are interested in the humanitarian and development sector, the Sustainable Development Goals, and children's rights. In addition, we expect you to communicate well in English and be able to read and understand English-language reports. Danish proficiency is an advantage, but not a requirement. You are curious and inquisitive and appreciates being part of an organization and a working environment with the same qualities.

Please note that our office language is Danish. We have a small group of international colleagues and English is the working language in our team. Your Danish colleagues are used to help with translation for our valued international colleagues when needed.

It is a requirement that you are enrolled in a higher education program that approves the internship.

If you have any questions about the internship, you are welcome to contact Ilija Gudnitz Weber (Director of Partnerships) by email igweber@unicef.dk.

Application

The internship is from mid-August to end of December.    

Location: Rentemestervej 62, 2400 Copenhagen.

Application deadline: 21 April 2024. Please note that interviews are held continuously during the application period.

Kompetencer

Som praktikant i UNICEF Danmark skal du gerne være interesseret i humanitære og udviklingspolitiske forhold og programmer, verdensmålene og/eller interessere dig for børns rettigheder og vilkår i Danmark. Du læser og forstår rapporter på engelsk, og du er dygtig til at formulere dig. Derudover er du grundig og omhyggelig i dit arbejde, og du evner at arbejde selvstændigt inden for fælles målsætninger. Din uddannelsesmæssige retning er ikke afgørende, men du er gerne studerende på en videregående uddannelse.

Løbende sparring og gode muligheder for at netværke

Alle praktikanter vil være tilknyttet en praktikvært, der er ansvarlig for praktikforløbet. Som praktikant vil du modtage løbende sparring fra din praktikvært ligesom I afholder regelmæssige statusmøder. Derudover vil du indgå i et praktikantfællesskab i UNICEF Danmark.

Ansøgning og praktikperiode

Praktik perioden starter medio august og løber i udgangspunktet til ultimo december.    

Sted: Rentemestervej 62, 2400 København.

Ansøgningsfrist: Senest 21 april 2024. Vær dog opmærksom på at vi afholder samtaler løbende.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Unicef

Adresse
Rentemestervej 62, 1
2400 København N
Danmark
Praktisk information
Oprettet
25-03-2024
Udløber
21-04-2024
Kviknummer
LJA-85400481
Jobtype
Fuldtid
Praktikant/trainee
Arbejdsområde
Analyse og information, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Unicef

Adresse
Rentemestervej 62, 1
2400
København N
Danmark
Praktisk information
Indrykket
25-03-2024
Ansøgningsfrist
21-04-2024
Kviknummer
LJA-85400481
Jobtype
Fuldtid
Praktikant/trainee
Kategori
Analyse og information, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce