Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Tre måneders advokatkonstitution som landsdommer

Dommerudnævnelsesrådet

Indrykket
07-06-2022

Er du advokat med relevant erfaring, og har du lyst til at få kendskab til landsretternes arbejde indefra? Så kan du søge en konstitution som landsdommer i tre måneder. Der er ledige stillinger i begge landsretter med tiltrædelse den 1. januar eller den 1. april 2023.

Advokatkonstitutioner er en særlig ordning for advokater. Som konstitueret landsdommer bliver du tilknyttet én til to af landsrettens afdelinger. Du vil sammen med to udnævnte landsdommere behandle og træffe afgørelse i afdelingens sager. Det er derfor en fordel, hvis du har aktuel erfaring med at møde i retten.

Ønsker du senere at søge en almindelig landsretskonstitution på 9-10 måneder, vil de tre måneder fra advokatkonstitutionen som oftest kunne tælle med i den almindelige konstitution, hvis afstanden i tid mellem de to perioder ikke er for stor. Konstitutionsperioden i den almindelige landsretskonstitution vil i disse tilfælde kunne kortes ned til 6-7 måneder. Efter en almindelig landsretskonstitution vil du kunne søge en stilling som dommer i en byret eller landsret.

Du kan læse mere om de forskellige konstitutioner i landsretterne her.

Kvalifikationer

Det er en forudsætning for konstitution, at du har bestået den juridiske kandidateksamen, og at du er uddannet advokat. Forløbet er primært rettet mod dig, der har 5-10 års relevant juridisk erhvervserfaring. Det er en fordel, hvis du har møderet for landsretten.

Det er afgørende, at du har de kvalifikationer, der skal til for at beklæde retten. Der er således en forventning om, at du:

  • har særdeles gode teoretiske kvalifikationer
  • er parat til at træffe beslutninger af stor betydning
  • kan arbejde selvstændigt og har gennemslagskraft
  • har gode kommunikationsevner både mundtligt og skriftligt
  • er åben for at tilegne dig ny viden samt at få feedback
  • er interesseret i samfundsforhold
  • udviser respekt og ordentlighed i din kommunikation og omgang med andre.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingerne er placeret i lønramme 38. Til stillingerne er endvidere knyttet et ikke-pensionsgivende personligt tillæg. Den samlede løn udgør for tiden 73.150 kr. pr. måned (1. april 2022-niveau).

Til overenskomstansatte ydes derudover et pensionsbidrag på 17,1 pct. af lønrammelønnen.

Der kan udbetales udstationeringsgodtgørelse, såfremt betingelserne herfor er opfyldt. Eventuel godtgørelse vil blive beskattet efter de gældende regler.

Ansøgning

Stillingerne søges elektronisk på www.domstol.dk under Job. Du bedes angive tydeligt i din ansøgning, hvilke stillinger du søger, samt angive en prioriteret rækkefølge heraf.

Du skal vedhæfte curriculum vitae, afsluttende bachelor- og kandidatbevis, der angiver karakterer og karaktergennemsnit, samt eventuelle udtalelser. Desuden bedes du vedhæfte et vellignende digitalt foto. Ansøgninger skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest den 28. juli 2022.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Dommerudnævnelsesrådets sekretær, Barbette Hjelmborg, på tlf. 24 62 83 39 eller til Asger Weber, Domstolsstyrelsens HR-center, på tlf. 23 32 27 66.

Dommerudnævnelsesrådet forventes at træffe beslutning om, hvilke ansøgere der indstilles til stillingerne på rådets møde den 25. august 2022. Indstillingerne vil blive offentliggjort ved en pressemeddelelse den 26. august 2022 kl. 14. De indstillede ansøgere orienteres telefonisk mellem kl. 13.00 og kl. 13.30.

Dommerudnævnelsesrådet afgiver indstilling til justitsministeren om besættelse af dommerstillinger. Yderligere oplysninger om rådet findes på www.domstol.dk/dommerudnaevnelsesraadet. Du kan desuden læse mere om behandlingen af dine personoplysninger her.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingerne uanset personlige forhold som alder, køn, race, etnisk tilhørsforhold mv.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Dommerudnævnelsesrådet

Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-06-2022
Udløber
28-07-2022
Kviknummer
LJA-83694093
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Dommerudnævnelsesrådet

Praktisk information
Indrykket
07-06-2022
Ansøgningsfrist
28-07-2022
Kviknummer
LJA-83694093
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed