Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

To økonomikonsulenter til styrket bevillingsstyring i Teknik- og Miljøforvaltningen

Københavns Kommune

København, Storkøbenhavn

Indrykket
16-04-2021

Er du motiveret af at bidrage til at sikre god bevillingsstyring, så der skabes god overensstemmelse mellem de politiske beslutninger og afdelingernes budgetter? Så har vi en stilling til dig i Budget og Anlæg.

Teknik- og Miljøforvaltningen er en organisation i forandring, og forvaltningens kernedrift og økonomistyring er under omstilling. Forvaltningen befinder sig derfor i en flerårig forandringsproces, hvor vi bl.a. skal udvikle vores budgetproces, implementere nye standarder for budgetlægning- og opfølgning.

Du får derfor en unik mulighed for en spændende og udfordrende stilling, hvor du kan være med til at præge både forvaltningens og enhedens udvikling. Dette i en enhed, hvor vi lægger stor vægt på din faglige udvikling og på at have det sjovt sammen.

Stillingerne er placeret i enheden Budget og Anlæg, som er en del af forvaltningens centrale økonomifunktion, som bl.a. driver forvaltningens budgetproces, effektiviseringsstrategi og anlægsstyring. Enheden har ansvaret for at styre forvaltningens samlede budgetproces fra de politiske forhandlinger til udmøntningen af budgetterne til afdelingerne. Endvidere har kontoret ansvaret for anlægsstyringen og forvaltningens effektiviseringsstrategi.

I stillingerne skal du bidrage til at styrke forvaltningens bevillingsstyring. Forvaltningen har stort fokus på at øge kvaliteten i bevillingsstyringen og løbende sikre compliance i forhold til kommunens bevillingsregler, og her skal du indtage en central rolle.

Sammen med de ansvarlige tovholdere på området skal vores nye kollegaer sikre afstemning af budgetrammerne i forvaltningens økonomisystem og sikre, at bevillingerne retmæssigt afspejler de politiske og administrative beslutninger. Du skal bidrage til udvikling af forvaltningens bevillingsstyring i kommunens økonomisystem, således at der sikres en sporbarhed, der sikrer det gode styringsgrundlag.

En af stillingerne vedrører konkret styring af bevillinger på anlægsområdet, og hermed bidrager du i denne stilling til styringen af forvaltningens store anlægsportefølje, som i 2021 udgør ca. 1,1 mia. kr.

Den anden stilling omhandler primært styringen af forvaltningens driftsbevillinger.

Endvidere skal du deltage i udmøntningen af det kommende års budgetrammer til afdelingerne og hjælpe afdelingerne med at svare på spørgsmål til bevillingsreglerne. I den forbindelse er en tæt og god samarbejdspartner også Økonomiforvaltningen, hvorfor du forventes at oparbejde gode samarbejdsrelationer.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med bevillingsstyring eller har interesse og flair for at lære det. Du vil ikke selv skulle foretage selve den tekniske indlæsning, men du skal have overblik over budgetændringerne og sætte rammerne for disse.

Den ideelle kandidat

  • har en lang videregående samfundsvidenskabelig uddannelse i eksempelvis økonomi, statskundskab eller lignende

  • har interesse for eller erfaring med kommunal budgetlægning og økonomistyring

  • har skarp analytisk sans og god talforståelse

  • kan formidle kompliceret stof klart både mundtligt og skriftligt

  • er god til at skabe dig et overblik, men har også blik for detaljen

  • er en holdspiller, der skaber gode samarbejdsrelationer, er opsøgende og kan navigere i en kompleks organisation

  • er ambitiøs både på forvaltningens og egne vegne

  • har erfaring med at gennemføre og analysere dataudtræk fra økonomisystemer erfaring fra Københavns Kommunes økonomisystem (SAP-baseret) er en fordel, men ikke et krav

 

Om os

Vi tilbyder centralt placerede og udfordrende stillinger i stabsenheden Budget og Anlæg, hvor du får mulighed for at fordybe dig i økonomien på tværs af forvaltningen samt bidrage til at sikre en styrket bevillingsstyring i Teknik- og Miljøforvaltningen.

I Budget og Anlæg understøtter vi den politiske og administrative ledelse og har det overordnede ansvar for forvaltningens budgetlægning og anlægsstyring. Vi har ansvaret for forvaltningens indspil til budgetforhandlingerne i Københavns Kommune, planlægger budgetseminarer og driver forvaltningens effektiviseringsstrategi.

Vi foretager forvaltningens samlede anlægsstyring og rammestyring og sikrer budgetbalance i såvel budgetopfølgning som budgetlægning. Derudover udarbejder vi indstillinger til vores politiske og administrative ledelse. Vi arbejder tæt sammen med enheden Regnskab og Økonomistyring, der har ansvaret for årsregnskabet.

Endvidere samarbejder vi tæt med forvaltningens to økonomipartnerenheder, der har ansvaret for at understøtte afdelingscheferne og enhedscheferne i den decentrale økonomistyring.

I enheden er vi 22 dygtige og engagerede medarbejdere. Vi har en uformel og humørfyldt omgangstone og afholder i løbet af året forskellige faglige og sociale arrangementer. Vi lægger vægt på helhedssyn, åbenhed, tillid og arbejdsglæde, og der er gode muligheder for personlig og faglig udvikling.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst og efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation. Afhængig af dine kvalifikationer er der mulighed for ansættelse som specialkonsulent. Tiltrædelse den 1. juni 2021 eller hurtigst muligt. Dit arbejdssted vil være på Islands Brygge.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til stillingerne, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Jacob Jul Andreasen på 2130 9585, teamleder Anne Luja Hansen på 2119 5471 eller budgetchef Terese Pelle Clemmensen på 2165 4790.

Søg via nedenstående link senest torsdag den 29. april 2021

På grund af den aktuelle coronasituation forventer vi, at den første ansættelsessamtale vil blive gennemført via Microsoft Teams.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Københavns Kommune

Adresse 1
Islands Brygge 37
2300 København S
Danmark
Web
Adresse 2
Islands Brygge 37
2300 København S
Danmark
Praktisk information
Oprettet
16-04-2021
Udløber
29-04-2021
Kviknummer
LJA-81968353
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Grønlands Selvstyre, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen

Grønlands Selvstyre, Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse

Del dette job

Virksomhedsinformation

Københavns Kommune

Adresse
Islands Brygge 37
2300
København S
Danmark
Praktisk information
Indrykket
16-04-2021
Ansøgningsfrist
29-04-2021
Kviknummer
LJA-81968353
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed