Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

To jurister søges til ministerbetjening, lovfortolkning og bistand til lovgivningsarbejde på dagtilbuds- og grundskoleområdet

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
01-12-2023

Brænder du for ministerbetjening og lovfortolkning? Og vil du være med til at sætte politisk retning for udviklingen i grundskolen og på dagtilbudsområdet? Så er du måske vores nye jurist i Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

 

Dine arbejdsopgaver

Som jurist i Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler vil du i samarbejde med afdelingens øvrige jurister få ansvaret for den juridiske sparring på dagtilbuds- eller grundskoleområdet. Afhængig af din baggrund og kvalifikationer omfatter dine opgaver bl.a.:

 • Løbende betjening af ministeren, herunder folketingsbesvarelser, mødeforberedelser og svar på henvendelser fra borgere og organisationer mv.

 • Lovfortolkning og juridisk vejledning

 • Udarbejdelse af politiske beslutningsoplæg mv.

 • Bidrage til udarbejdelse af lovforslag

 • Koordinering og videndeling på tværs af Børne- og Undervisningsministeriet, herunder med ministeriets to styrelser og internt i departementet, samt med parterne på området.

 

Om dig

Du er cand.jur. og har lyst til at arbejde i en politisk styret organisation med et bredt opgavefelt af såvel generelle som mere specialiserede opgaver. Du har gerne et par års erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation, fx i staten eller en kommune, men du kan også komme i betragtning, hvis du er nyuddannet. Og så er det en fordel, hvis du har forudgående kendskab til dagtilbuds- eller grundskoleområdet, men det er ikke et krav.

 

Vi forventer herudover, at du:

 • har interesse for politisk betjening og evt. viden om dagtilbuds- eller undervisningsområdet

 • har stærke analytiske og faglige kompetencer

 • har gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner

 • har stærke samarbejdsevner

 • har en selvstændig og struktureret arbejdsform med fokus på resultater og fremdrift på de opgaver, som du har ansvaret for

 • trives med et stort ansvar i et til tider hektisk miljø

 • bidrager til, at det er sjovt at gå på arbejde.

 

Om os

Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler er en del af Børne- og Undervisningsministeriets departement. Den består af fire kontorer, herunder et kontor der beskæftiger sig med dagtilbudsområdet og et center med tre kontorer på grundskoleområdet. Afdelingen har omkring 50 medarbejdere, herunder en god håndfuld jurister.

 

Afdelingens jurister har et tæt samarbejde med hinanden og med Juridisk Kontor, som fungerer som sparringspartner ift. juridiske spørgsmål og har ansvaret for udarbejdelsen af ministeriets lovforslag. Afdelingen samarbejder desuden tæt med de øvrige ministerier samt de centrale parter på dagtilbuds- og grundskoleområdet.

 

Afdelingens arbejde omfatter politikudvikling og betjening af ministeren på dagtilbudsområdet (dvs. daginstitutioner, dagpleje mv.) og grundskoleområdet (dvs. både folkeskolen og de frie skoleformer). Den har en central funktion i idéudvikling og igangsættelse af nye politiske initiativer på dagtilbuds- og grundskoleområdet, ligesom afdelingen har ansvaret for en større del af vidensarbejdet og -understøttelsen på disse områder.

 

Afdelingens nuværende opgaver omfatter blandt andet udformning og udmøntning af politisk prioriterede udspil, bidrag ind i en række lovforslag, betjening af diverse fora og sekretariater, bidrag til diverse pressehenvendelser samt forskellige udvalgsarbejder. Dagtilbuds- og grundskoleområdet fylder meget både politisk og i medierne, og afdelingen har derfor også mange løbende ad hoc opgaver, som giver et spændende arbejdsmiljø med en kombination af dag til dag ministerbetjening og større politiske udspil og udviklingsarbejde.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

I begge stillinger bliver du ansat som fuldmægtig efter overenskomst for akademikere i staten. Du vil enten blive ansat i Kontor for Dagtilbud eller Kontor for Fag og Indhold.

 

Vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt og senest pr. 1. februar 2024.

 

Arbejdstiden er i gennemsnit 37 timer pr. uge.

 

Arbejds- og tjenestestedet er indtil videre Frederiksholms Kanalen 25, 1220 København K.

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Mette Arnsfelt McPhail på 23 83 64 05 eller kontakte kontorchef Christine Lindrum Iversen på telefon 26 70 41 54.

 

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside www.uvm.dk.

 

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis via linket i annoncen senest onsdag den 13. december 2023.

 

Vi forventer at afholde førstesamtaler fredag den 15. december og andenssamtaler mandag den 18. december.

 

Der kan forekomme en case i forbindelse med samtalerne for at vurdere, hvordan du løser en konkret opgave. Du får flere oplysninger om casen, hvis det bliver aktuelt.

 

Ansøgningsfrist

13-12-2023

 

Tiltrædelsesdato

01-02-2024

 

Arbejdssted

Departementet

 

Hjemmeside

http://www.uvm.dk/

 

Arbejdstider

Fuldtid

 

Kontakt

Mette Arnsfelt McPhail

Kontorchef

E-mail

2583 6405

 

Christine Lindrum Iversen

E-mail

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 25
1015 København K
Danmark
Adresse 2
Frederiksholms Kanal 21
1220 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
01-12-2023
Udløber
13-12-2023
Kviknummer
LJA-85141252
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
01-12-2023
Ansøgningsfrist
13-12-2023
Kviknummer
LJA-85141252
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed