Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Teamleder til Enheden for Specialpædagogisk Støtte

Børne- og Undervisningsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-03-2023

Er du optaget af at sikre gode rammer og høj kvalitet for de specialpædagogiske støtteordninger til gavn for elever og studerende med funktionsnedsættelser, så er stillingen som teamleder i enheden for Specialpædagogisk Støtte (SPS-enheden) i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet måske noget for dig.

 

SPS-enheden gennemgår i disse år en stor udvikling, der stiller krav til vores opgavefokus og organisering. Det bunder i en stor stigning i antallet af elever og studerende, der har behov for støtte. Vi arbejder derfor intensivt med at sikre, at vi tilbyder de rigtige og mest relevante støtteformer, samtidigt med at vi har igangsat et arbejde med at systematisere og strømline vores arbejdsprocesser og opgavevaretagelse. Hertil kommer at vi i 2023 skal færdigudvikle og implementere et helt nyt sagsbehandlingssystem. Alle teams i SPS-enhed er stærkt involveret i projektet.

 

For at imødekomme de flere opgaver, har vi de seneste år udvidet med flere medarbejdere. Det betyder, at vi nu også udvider vores ledelsesteam. Vi søger derfor en ny teamleder, så vi fremadrettet er to teamledere og en kontorchef.

 

Dine opgaver

SPS-enheden består af ca. 30 medarbejdere fordelt på fem teams; et sagsbehandler team, et tilsynsteam, et juridisk team, et handicapfagligt team og et tværgående team. Personaleledelsen af medarbejderne i de fem teams er delt i kontorets ledelsesteam.

 

Du bliver team- og personaleleder for to teams med i alt 12-15 medarbejdere. Den konkrete organisering af opgaver i lederteamet fordeles med afsæt i den enkeltes kompetencer og interesser. 

 

Som leder for dit team skal du i tæt samarbejde med din teamlederkollega og kontorchefen bl.a.:

 • Sikre en tæt daglig personaleledelse, hvor du giver medarbejderne den nødvendige retning, sparring og feedback i forhold til deres opgaveløsning.

 • Sikre videndeling og faglige udviklingsmuligheder for alle medarbejdere.

 • Selvstændigt styre og gennemføre den løbende prioritering og tilrettelæggelse af opgaverne i de teams, du bliver ansvarlig for.

 

Sammen med medarbejderne i dine teams skal du:

 • Udvikle og implementere større og mindre projekter. Det kan fx være udvikling af støtteordninger eller optimering af interne arbejdsgange. I 2023 bidrager alle teams til udviklingen og implementeringen af et nyt sagsbehandlingssystem. Opgaven løses i tæt samarbejde med Styrelsen for It og Læring.

 • Levere den løbende politiske betjening på SPS-området.

 • Samarbejde med de øvrige kontorer i styrelsen og departementet om udvikling og implementering af handicappolitiske initiativer.

 • Samarbejde med uddannelsessektorerne og interessenter på Børne- og Undervisningsministeriets område.

 

Om dig

Vi leder efter dig, der har ambitioner for og mod på ledelse. Du kan godt være ny som formel leder, men du har gjort dig erfaringer med ledelsesopgaver og håndtering af udviklingsopgaver, gerne fra en politisk styret organisation. Det vil være en fordel, hvis du har indsigt i og erfaring med undervisningsområdet og handicapområdet herunder særligt børn og unge med funktionsnedsættelser.

 

Vi lægger vægt på at du:

 • Har stærke ledelsesmæssige kompetencer inden for arbejdstilrettelæggelse og personaleledelse og køber ind på styrelsens ambition om feedback som et helt centralt omdrejningspunkt i en lærende organisation

 • Har erfaring med håndtering af udviklingsopgaver, gerne fra en politisk styret organisation.

 • Er optaget af at sikre et godt arbejdsklima for de forskellige medarbejdere i en til tider meget travl hverdag.

 • Har mod på også at lede tværgående opgaver i centeret.

 • Samarbejde med de øvrige kontorer i styrelsen og departementet om udvikling og implementering af handicappolitiske initiativer.

 

Vi forventer, at du har en relevant samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse og gerne en lederuddannelse. Du kommer med solid erfaring, der er relevant for de opgaver, vi løser og kan dokumentere gode resultater fra dit hidtidige virke.

 

Om os

SPS-enheden administrerer de statslige specialpædagogiske støtteordninger i forbindelse med skole og uddannelse. Støtten skal sikre, at elever og studerende med en funktionsnedsættelse kan gennemføre en uddannelse på lige vilkår med andre. Støtten kan bl.a. bestå af it-hjælpemidler til elever og studerende med ordblindhed eller støttetimer til elever og studerende med psykiske eller neurologiske funktionsnedsættelser. Vi dækker de fleste uddannelser på Børne- og Undervisningsministeriets område og på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Vi administrerer ca. 100 aftaler om indkøb af diverse specialpædagogiske ydelser, træffer årligt ca. 140.000 afgørelser om tildeling af SPS og arbejder løbende med at kvalitetsudvikle SPS-ordningerne.

 

SPS-enheden indgår i Center for Koncernregnskab, Puljer og SPS i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Foruden ansvaret som teamleder bliver du også en del af centerledelsen, som kommer til at bestå af to kontorchefer og fire teamledere.

 

Hertil kommer, at du bliver en del af en arbejdsplads med et godt socialt sammenhold, hvor vi alle brænder for at gøre det muligt for elever og studerende med funktionsnedsættelser at tage en uddannelse på lige fod med andre.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat som chefkonsulent med personaleledelse efter fællesoverenskomsten for akademikere i staten, med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

 

Stillingen ønskes besat per 01.06.23 eller efter aftale.

 

Du bliver en del af et chefhold, hvor der lægges vægt på samarbejde og fælles fokus på at udvikle enheden og centeret som en fleksibel og ansvarsbevidst organisation i samspil med resten af styrelsen og det samlede Børne- og Undervisningsministeriet.

 

Ansættelsessted: Teglholmsgade 1, 2450 København SV

 

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Kia Schou Borggaard på telefon 23691529 eller teamleder Mette Busch på 33925521.

 

Du kan læse mere om Styrelsen for Undervisning og Kvalitet på vores hjemmeside www.stukuvm.dk og om SPS-ordningerne på www.spsu.dk.

 

Lyder det som noget for dig?

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest tirsdag den 10. april 2023. Du søger stillingen via linket i annoncen.

 

Vi forventer at afholde samtaler løbende. Hvis du går videre til 2. samtale, vil du blive bedt om at besvare en case, der vil indgå som en del af den samlede vurdering.

 

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund - vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

 

Ansøgningsfrist

10-04-2023

 

Tiltrædelsesdato

01-06-2023

 

Arbejdstid

37 timer

 

Kategori

Teamleder

 

Arbejdssted

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

 

Hjemmeside

http://uvm.dk/

 

Kontakt

Mette Busch

Chefkonsulent

E-mail

3392 5521

 

Kia Schou Borggaard

Kontorchef

E-mail

23691529

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse 1
Teglholmsgade 1
2450 København SV
Danmark
Adresse 2
Teglholmsgade 1
2450 København SV
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-03-2023
Udløber
10-04-2023
Kviknummer
LJA-84637238
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Børne- og Undervisningsministeriet

Adresse
Teglholmsgade 1
2450
København SV
Danmark
Praktisk information
Indrykket
23-03-2023
Ansøgningsfrist
10-04-2023
Kviknummer
LJA-84637238
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed