Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Teamleder med flair for ledelse og interesse for klima- og energipolitik

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
11-06-2021

Kan du bevare overblikket i pressede situationer, træffe beslutninger og interesserer du dig for ledelse, hvor du får det bedste frem i andre? Og vil du være en del af en koncern, hvor klimaet og målsætningen om 70 pct. reduktion står øverst på dagsordenen? Så er du måske vores nye teamleder i Energistyrelsens varmeenhed.

 

Om jobbet

Varmesektoren står over for en gennemgribende udvikling, så den kan bidrage til regeringens målsætning om 70 pct. reduktion af drivhusgasudledningen. Lige nu skal grundstenene til den fremtidige regulering af varmesektoren lægges. Varmesektoren er derfor også under stor bevågenhed fra både borgere, virksomheder og Christiansborg. Og med øgede investeringer i fremtiden ser sektoren ind i spændende udfordringer, som vi i Energistyrelsen skal finde løsninger på. Vi mangler en teamleder, som kan hjælpe til gode processer, skabe overblik og indgå som en del af ledelsesteamet i enheden og centeret.

 

Du vil blive teamleder for et ud af tre teams i varmeenheden. Teamet består pt. af to økonomer og 3 ingeniører/generalister. Teamets opgaver er primært koblet på reguleringen af varmesektoren, og opgaverne spænder bredt fra udvikling af en ny regulering af varmesektoren, ministerbetjening til udvikling og udmøntning af politiske aftaler (særligt klimaaftalen), større analyser og besvarelse af borgerhenvendelser. Konkrete eksempler på opgaver i teamet er udvikling af den økonomiske regulering og rammerne for investeringer i sektoren, indspil til strategier om CCS, PtX, indspil til ny regulering af affaldssektoren, sektorintegration og meget mere.

 

Som teamleder skal du varetage den koordinerende rolle for de mange projekter i teamet i samarbejde med de øvrige teammedlemmer. Du vil skulle sikre, at der er fremdrift i projekterne, at der tænkes på tværs, og at der tages højde for de politiske ønsker og styrelsens værdier om faglighed, nysgerrighed, holdånd og fremtidsansvar i vores arbejde. Opgaverne stiller krav til dine mundtlige og skriftlige formidlingsevner, ligesom det er vigtigt, at du er god til at samarbejde godt og tæt med en bred vifte af aktører. Vi har bl.a. et meget tæt samarbejde med departementet, andre ministerier og andre aktører såsom Forsyningstilsynet og brancheorganisationer. Jobbet indebærer også et tæt samarbejde med øvrige kompetencer i varmeenheden, som består af både økonomer, jurister, ingeniører og generalister.

 

I varmeenheden får du 20 gode kollegaer med en bred faglighed. Du kommer til at indgå i et ledelsesteam på samlet tre teamledere og én kontorchef. Vi samarbejder i et miljø, hvor der er højt til loftet, og hvor vi prioriterer både det sociale og det faglige højt.

 

Om dig

Vi ser gerne, at du har en relevant uddannelse som fx statskundskaber, økonom, ingeniør, jurist eller lignende. Vi forestiller os, at du har erfaring fra centraladministrationen og er vant til at arbejde med politiske processer og/eller drive projekter. Du har erfaring med faglig ledelse eller flair for at tage ansvar, delegere, holde overblik og sikre fremdrift. Du finder dig godt til rette i rollen som embedsmand og det falder dig naturligt at skære fagligt tunge sager ind til benet. Du er ikke bange for at dykke ned i de tekniske detaljer på forsyningsområdet og arbejder godt sammen på tværs af fagligheder.

 

Vi lægger vægt på, at du:

  • interesserer dig for ledelse og for at få det bedste frem i andre mennesker,

  • har solid erfaring som embedsmand,

  • kan bevare overblikket i pressede situationer,

  • har interesse for forsyningssektoren og klima- og energipolitik,

  • er en holdspiller og har lyst til at indgå i samarbejde og dialog med andre fagligheder, samt

  • er velformuleret både i skrift og tale (dansk).

 

Det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til varmesektoren.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

 

Center for Forsyning

Enheden er en del af Center for Forsyning, der løser diverse opgaver relateret til forsyning af el, vand, varme, gas og affald, og vi holder til i vores nye bygninger i København. Vi er et center med et stort engagement og en bred faglighed, så der er gode muligheder for at spare både med ligesindede og kollegaer med en anden faglig baggrund, og der vil være rig mulighed for at blive klog på forsyningssektoren på tværs. I enheden og i centeret får du mulighed for at teste din interesse og egenskaber for ledelse. Samtidig kommer du helt ind i maskinrummet bag den grønne omstilling, hvor vi arbejder tæt på det politiske niveau i en hverdag, hvor det til tider går stærkt.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten. Du ansættes som fuldmægtig eller konsulent alt efter kvalifikationer og anciennitet. Der er mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til kontorchef Trine Sannem Mønsted, tlf. 26180292, teamleder Katrine Emilie Andersen tlf. 33927449 eller teamleder Catrine Primdahl tlf. 33927491.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, karakteroversigt og evt. bilag skal være indtastet senest d. 24. juni 2021. Der vil blive indkaldt til samtaler løbende med henblik på afslutning af rekrutteringsprocessen inden sommerferien.

 

Kandidater skal være indstillede på at løse en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

24-06-2021

 

Tiltrædelsesdato

Start hurtigst muligt

 

Stillingstype

Fuldmægtig/konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
11-06-2021
Udløber
24-06-2021
Kviknummer
LJA-82239249
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
11-06-2021
Ansøgningsfrist
24-06-2021
Kviknummer
LJA-82239249
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Ledelse, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed