Gem annonce

Talstærk studerende til udvikling af analyser på beskæftigelsesområdet

Beskæftigelsesministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-03-2021

Synes du makroøkonomi, statistik og økonometri er spændende, og vil du være med til at udarbejde analyser inden for beskæftigelsesområdet? Så har vi en spændende studenterstilling i Analyseenheden.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidig vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse. 

Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner med stor betydning for tusindvis af mennesker. 

Du kan læse mere om os på www.bm.dk

Bliv en del af et af de førende miljøer for evidens og kvantitative analyser

Beskæftigelsesministeriets område dækker alt fra dagpenge og kontanthjælp til folkepension samt boligstøtte, og de samlede udgifter udgør over 200 mia. kr.

Analyseenheden bidrager til at sikre en hensigtsmæssig anvendelse af ressourcerne på ministerområdet ved bl.a. at udarbejde makroøkonomiske og økonometriske analyser. Dertil kommer analyser til brug for udvikling af ny politik, opgøre strukturvirkninger og effekter ved politiske initiativer samt systematisk evaluering af beskæftigelsespolitikken. Vi arbejder bl.a. med evalueringsmetoder som fx varigheds- og matchingmodeller, som du kan læse mere om her.

Analyseenheden udgør et af de førende miljøer for evidens og kvantitative analyser, hvilket bl.a. udspringer af et tæt samarbejde med forskningsmiljøerne på landets universiteter. Vi arbejder meget projektorienteret, og ligesom den politiske dagsorden kan ændre sig, ændrer vi også fokus i vores opgaver løbende.

Som student i Analyseenheden bliver dine primære opgaver at:

 • sikre overblik over beskæftigelsespolitiske nøgletal.

 • udvikle og gennemføre analyser.

 • programmere dataudtræk og gennemføre registerbaserede analyser på bl.a.

 

Beskæftigelsesministeriets register for overførselsmodtagere (DREAM) og Lovmodellen.

 • bidrage til formidlingen af analyseresultater, både i korte orienteringer til ministeren og som led i større projekter.

 

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

 • er i gang med en økonomisk eller samfundsvidenskabelig uddannelse

 • er fagligt stærk, gerne i forhold til økonometri, mikro- og makroøkonomi

 • har god talforståelse

 • har lyst til, eller gerne erfaring med programmering i SAS og R.

 • er løsningsorienteret og idérig

 • har analytisk sans og gode formuleringsevner

 • er god til at samarbejde

 • har lyst til at arbejde i en politisk organisation.

 

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi vil gerne have, at du starter snarest muligt.

Du bliver ansat efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Cathrine Marie Gruno Rex på tlf.nr. 7220 5014.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Tina Kjærsgaard i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 5162 2762.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest onsdag d. 14. april 2021 kl. 12.00.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Beskæftigelsesministeriet

Adresse
Holmens Kanal 20
1060 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-03-2021
Udløber
14-04-2021
Kviknummer
LJA-81895955
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Beskæftigelsesministeriet

Adresse
Holmens Kanal 20
1060
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
30-03-2021
Ansøgningsfrist
14-04-2021
Kviknummer
LJA-81895955
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce