Er du analytisk og fagligt stærk inden for kvantitative og kvalitative metoder? Og har du lyst til at arbejde med data og analyser på arbejdsmarkedsområdet, samt bidrage til at opbygge viden om, hvad der virker i beskæftigelsesindsatsen? Så har vi to spændende studenterstillinger i Analyse og Vidensteamet samt Overvågningsteamet i Kontoret Data og Analyse.
Vær med til at betjene hele det arbejdsmarkedspolitiske system med viden og analyser
Kontoret Data og Analyse har ansvaret for at opsamle og udstille data, lave registerbaserede opgørelser og analyser, udvikle og formidle evidensbaseret viden, overvåge arbejdsmarkedet og helt generelt understøtte politikudvikling og implementering af arbejdsmarkedspolitikken med tal og analyser.
I kontoret er vi ca. 50 medarbejdere, herunder en studenterenhed på 6 studenter, som du vil indgå i. Kontoret er fordelt i to teams: Analyse-Viden og Overvågning.
Det går ind imellem stærkt i kontoret, men vi hjælper altid hinanden og har det sjovt sammen. Du vil blive lært grundigt op, og vi kan tilbyde gode muligheder for at udvikle dine analytiske kompetencer.
Du vil indgå bredt i kontorets arbejdsopgaver
Som student vil du være med til at opsamle, udvikle og formidle viden om effekter af arbejdsmarkedspolitikken. Desuden får du lov at arbejde med registerdata, programmering og skrive analyser på arbejdsmarkedsområdet i et tæt samarbejde med de fastansatte.
I kontoret arbejder vi med:
-
Registeranalyser og programmering i f.eks. SAS, Python og R, med adgang til omfattende data gennem STARs Statistiske Datavarehus og Danmarks Statistiks Forskningsservice.
-
Betjening af minister og departement og samarbejde med andre ministerier, organisationer mv., herunder beslutningsgrundlag for policyinitiativer på baggrund af analyser og viden om effekterne af indsatserne i arbejdsmarkedspolitikken.
-
Formidling af viden om effekter af beskæftigelsessystemet.
-
Øvrige ad hoc opgaver.
Eksempler på arbejdsopgaver, som studenter tidligere har lavet eller hjulpet med:
-
Analyser af, hvad det har af betydning for en langtidslediges jobchancer, at starte i job med få løntimer.
-
Evaluering af seks-ugers jobrettet uddannelse.
-
Opgørelse af hvor mange ydelsesmodtagere, der f.eks. får virksomhedspraktik.
-
Effektevaluering af projekt nedbringelse af sygefravær på offentlige arbejdspladser.
-
Spørgeskemaundersøgelser.
Vi forestiller os, at du
-
er stud.polit., stud.oecon., stud.scient.pol. med en kvantitativ profil eller lignende,
-
har erfaring med eller lyst til at lære at programmere i fx SAS, Python eller R,
-
arbejder struktureret, grundigt og analytisk,
-
er god til at formidle komplekst indhold på en letforståelig måde til forskellige målgrupper
-
og god til at samarbejde og arbejde i teams.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingerne er studenterstillinger på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi tager højde for, at du skal passe dit studie og i eksamensperioder, hvor studiet kræver mere af din tid, er der mulighed for fleksibilitet. Vi vil gerne have, at du starter hurtigst muligt - dog senest den 1. april 2024.
Du bliver ansat som student efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste. Det er en forudsætning for ansættelsen, at du er indskrevet ved en højere læreanstalt og er aktivt studerende.
Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte Natasha Drud Bendsen, fuldmægtig og ansvarlig for studenterenheden på tlf. nr. 72 21 77 63 eller e-mail ndb@star.dk.
Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 14. februar 2024.
Vi forventer at afholde samtaler i uge 8.
Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Ansøgningsfrist
14-02-2024
Stillingstype
Student
Arbejdssted
København
Hjemmeside
www.star.dk