Gem annonce

Studentermedhjælpere til Digital Kulturarv

Det Kgl. Bibliotek København

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-10-2020
Studentermedhjælpere til Digital Kulturarv på Det Kgl. Bibliotek, København
Det Kgl. Bibliotek søger 2 studentermedhjælpere til afdelingen Digital Kulturarv. Stillingerne er til besættelse 15. november eller snarest derefter. Arbejdstiden vil være ca. 12 timer om ugen.

Digital Kulturarv
Digital Kulturarv indsamler, forvalter og bevarer den digitale danske kulturarv. Afdelingen er ansvarlig for indsamlingen af bl.a. e-bøger, computerspil, digitale arkivalier og radio- og tv-udsendelser. Afdelingen driver også Netarkivet, hvor alle danske hjemmesider bevares for eftertiden.

Arbejdsopgaver
Vi søger to studentermedhjælpere, der kan varetage opgaver inden for nogle af afdelingens områder:

  • Registrering og indsamling af danske computerspil: Som studentermedhjælp skal du deltage i identifikation, indsamling og registrering af danske computerspil, konsolspil, apps mv. Du kan også deltage i bibliotekets netværksaktiviteter i forhold til den danske spilbranche
  • Digital Forensic: Her skal du hjælpe i afdelingens forensic-funktion, der bl.a. foretager sikker dataoverførsel og disk imaging af både pligtafleveret og doneret digitalt materiale. Det kan være digitale privatarkiver eller computerspil og andet software, der skal overføres til Det Kgl. Biblioteks bevaringsplatforme.
  • Netarkivet: Vi har brug for hjælp til at finde og indsamle mere dansk indhold til Netarkivet; den nationale samling af arkiveret web. Det kan være danske profiler på Youtube, TikTok eller helt nye sociale medier, som vi endnu ikke har opdaget.
Kvalifikationer
For at komme i betragtning til stillingen skal du være aktivt studerende ved en lang eller mellemlang videregående uddannelse. Du kan med fordel være studerende på IT-universitetet, medievidenskab eller informationsvidenskab/informationsstudier og på enten 2. eller 3. år af din uddannelse.

Alle arbejdsopgaverne kræver, at du kan arbejde selvstændigt, er omhyggelig og har sans for at omgås digitalt materiale. Det kan være en fordel, hvis du har kendskab til forskellige filformater og filsystemer og/eller kendskab til den danske computerspilbranche.

Registreringsarbejdet kræver, at du er omhyggelig i en inddateringssituation og at du har gode danskkundskaber.

Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker som studentermedhjælper i henhold til fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer Det Statslige Område (OAO-fællesoverenskomsten) samt organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/STAT.)

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Ansøgning
Send din ansøgning og CV elektronisk via linket Søg stillingen nederst i opslaget senest 1. november 2020. Vi forventer at afholde samtaler snarest derefter.

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingerne, er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Jakob Moesgaard, jamo@kb.dk, 9132 4724 eller faglig leder for Netarkivet Anders Klindt Myrvoll, ankm@kb.dk, 2685 0080.

Du kan læse mere om Det Kgl. Bibliotek på http://www.kb.dk

Alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

Det Kgl. Bibliotek er Danmarks nationale bibliotek. 800 medarbejdere er optaget af at bevare og formidle kulturarv og sikre viden til uddannelse, forskning, oplysning og oplevelse. Et bredt publikum besøger hver dag Det Kgl. Biblioteks mange betjeningssteder, og endnu flere benytter de digitale kanaler og services. Biblioteket hører under Kulturministeriet og omsætter årligt for 650 mio. kr.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Det Kgl. Bibliotek København

Adresse
1221 København K
Danmark
Kontaktperson
Tlf: 
91324220
Praktisk information
Oprettet
13-10-2020
Udløber
01-11-2020
Kviknummer
LJA-81266684
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Det Kgl. Bibliotek København

Adresse
Søren Kierkegaards Plads 1
1221
København K
Tlf: 91324140
Praktisk information
Indrykket
13-10-2020
Ansøgningsfrist
01-11-2020
Kviknummer
LJA-81266684
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed
Gem annonce