Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Studentermedhjælpere med metodiske og dataanalytiske kompetencer

Erhvervsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-06-2022

Øget og ansvarlig brug af data er en central forudsætning for, at vi i Erhvervsstyrelsen kan løse vores opgaver bedre. Kan du bidrage til at styrke Erhvervsstyrelsens anvendelse af data i vores kerneopgaver? Besidder du derudover metodiske og dataanalytiske kompetencer, og har du sans for at formidle tal? Så er du måske en af vores nye studentermedhjælpere i team Dataanalyse.

Et analytisk tænkende område

Data bliver i stigende grad et grundelement i løsningen af Erhvervsstyrelsens opgaver. Det gælder bl.a. i arbejdet med COVID-19-kompensationsordningerne til dansk erhvervsliv, kontrol- og tilsynsindsatser og arbejdet med vækst og erhvervsudvikling i hele Danmark. Derfor arbejder vi løbende med at gøre Erhvervsstyrelsen endnu mere datadrevet.

Vi arbejder både med centrale data om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data. Fx har vi adgang til data om næsten 800.000 virksomheder i CVR, vi modtager årligt mere end 270.000 digitale regnskaber, vi har forskeradgang til Danmarks Statistik, og med Virksomhedsguiden.dk er vi ved at udvikle en datadrevet platform, som understøtter erhvervsfremmesystemet og dansk erhvervsliv. Samtidig har vi en omfattende database over ansøgninger til kompensationsordningerne målrettet dansk erhvervsliv.

Som studentermedhjælper i Dataanalyse vil du indgå i et område, hvor du bl.a.: 

  • bistår med databearbejdning, analyseopgaver og BI-arbejde bl.a. i form af dashboards til visualisering af data.
  • laver dataudtræk til brug for både interne og eksterne bestillinger til både sagsbehandling, aktindsigter, policy-udvikling samt betjening af såvel ministeren som Folketinget.
  • bistår med desk research og udfører andre ad hoc opgaver.

Samfundsvidenskabelig studerende med metodisk forståelse og stærke formidlingsevner

Vi forestiller os, at du læser på en videregående uddannelse, gerne inden for det samfundsvidenskabelige område (fx cand.scient.pol., cand.polit., cand.it. eller lignende). Du er motiveret af arbejdet med at styrke dansk erhvervslivs vækstvilkår. 

Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • har erfaring med dataanalyse og -visualiseringer, fx i Tableau eller Power BI.
  • har erfaring med eller interesse for at arbejde med Python, R, Alteryx eller lignende programmer
  • har gode kommunikations- og formidlingsevner.
  • er god til at arbejde struktureret.

Du bliver en del af et område med ca. 10 akademiske medarbejdere. Vi kan tilbyde et varieret og udfordrende job med høj faglighed og mulighed for at arbejde selvstændigt i et stærkt fagligt miljø med gode kolleger.

Vi bor i Dahlerups Pakhus ved Langelinie med udsigt over havnen. Vi har en uformel omgangstone, rig mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og møde kolleger fra mange forskellige fagområder, som giver dig et netværk på tværs af hele organisationen.

Om os 

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 1100 medarbejdere, som arbejder på fire forskellige lokationer i landet. Stillingerne er placeret på Langelinie i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem HK-STAT og Finansministeriet. Arbejdstiden ligger typisk på 15 timer om ugen. Vi er fleksible mht. eksamensperioder, men forventer til gengæld, at du er frisk på at arbejde dedikeret i travle perioder.

Tiltrædelse vil være hurtigst muligt.

Hvis du vil vide mere om stillingerne, kan du kontakte teamleder Sofie Jæger på telefon 35 29 15 86. Ved spørgsmål angående løn og ansættelsesvilkår kan du rette henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana O. Jørgensen på 91 33 71 39.

Interesseret? 

Lyder stillingen som noget for dig? Så klik på Søg stilling-knappen nederst i annoncen eller søg via vores hjemmeside på http://www.erhvervsstyrelsen.dk/jobs. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest mandag den 27. juni 2022 kl. 12.

Samtaler forventes afholdt i uge 26.

Vision:

Vi skaber de bedste rammer for ansvarlige virksomheder

Mission:

I partnerskab med andre gør vi det enkelt og attraktivt at drive ansvarlig virksomhed og skabe udvikling i hele Danmark

Søg jobbet

Ansøgningsfrist: 27-06-2022

Arbejdssted: Langelinie Allé 17, 2100 København Ø

Hjemmeside

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Spørgsmål om jobbet

Diana O. Jørgensen

HR-rekrutteringspartner

91 33 71 39

Sofie Jæger

35 29 15 86

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Erhvervsstyrelsen

Adresse 1
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Adresse 2
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-06-2022
Udløber
27-06-2022
Kviknummer
LJA-83715495
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Analyse og information, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Erhvervsstyrelsen

Adresse
Langelinie Allé 17
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Indrykket
13-06-2022
Ansøgningsfrist
27-06-2022
Kviknummer
LJA-83715495
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Akademisk arbejde, Analyse og information, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed