Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Studentermedhjælper til Forskning, Teknologi og Kultur

DANMARKS STATISTIK

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-11-2022
Kunne du tænke dig at arbejde med tal og data om kultur, digitalisering og det grønne område? Hvis det lyder som noget for dig, søger kontoret Forskning, Teknologi og Kultur en studentermedhjælper, der kan indgå i arbejdet med drift af statistikkerne. Kontoret dækker en række områder, hvor behovet for samfundsbelysende statistik er voksende. Det gælder statistikker om forskning og innovation, virksomheders og befolkningens it-anvendelse, grøn økonomi, kulturforbrug og -udbud, fondenes aktiviteter, SDG-indsatser mv. Det er relativt nye statistikområder, der løbende udvikles i tæt samarbejde med ministerier, forskere, interesseorganisationer og andre brugere.

Om stillingen

Dine opgaver vil bl.a. bestå af drift af mindre statistikker herunder databehandling og opdatering af statistikbanktabeller og dokumentation, fejlsøgning og kvalitetssikring af indsamlet data og resultater i diverse offentliggørelser samt besvarelse af henvendelser fra indberettere og brugere. Der vil også være mulighed for at bidrage til research og kortlægninger i forbindelse med analyseopgaver og projekter.

Som en af vores to studentermedhjælpere får du mulighed for at anvende dine teoretiske færdigheder fra studiet i det praktiske arbejde med empiriske data, forskellige metodiske tilgange og formidling til den brede offentlighed. Du vil opbygge et solidt kendskab til statistiskproduktion, statistikbanken og arbejdet i en statslig myndighed.

Ansøgerprofil

Vi søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for fx samfundsfag, økonomi, sociologi eller lignende.

Kontorets statistikker er baseret på administrative registre fra både private og offentlige organisationer, Danmarks Statistiks egne statistikregistre og spørgeskemaundersøgelser blandt både virksomheder og borgere. Erfaring med Excel og grundlæggende statistisk metode er derfor en forudsætning. Vi forventer du er ansvarsbevidst og omhyggelig med gode analytiske evner og kan arbejde selvstændigt.

Om kontoret Forskning, Teknologi og Kultur

Stillingen er placeret i et kontor med 16 medarbejdere, der dækker alle faser af statistikproduktionen, herunder afgrænsning af indhold, identificering af datakilder, design af undersøgelser, tilrettelæggelse og koordinering af dataindsamling, kvalitetssikring, analyse og formidling. Flere af statistikkerne er pt. under omlægning, hvilket blandt andet er drevet af muligheden for anvendelse af nye datakilder, som fx transaktionsdata og andre typer af big data.

Løn og ansættelse

Arbejdstiden er ca. 15 timer pr. uge med mulighed for fleksibilitet i fx eksamensperioder. Aflønning sker efter gældende overenskomst i staten. Det er en betingelse, at du er studieaktiv på en videregående uddannelse under hele ansættelsen.

Vi forventer at holde samtale i uge 50 eller 51. Opstart vil være efter aftale.

Kontakt og ansøgning

Kontakt Maria Pedersen (2334 7715, mrp@dst.dk), hvis du har spørgsmål til stillingen.

Har stillingen fanget din interesse? Så send os din ansøgning, eksamenspapirer og CV mv. ved at klikke på Søg stillingen nedenfor.

Kort om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Indenrigs- og Boligministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundet. Vi er ca. 600 ansatte og har en familievenlig arbejdsplads med mulighed for fleksibel arbejdstid og gode udviklingsmuligheder. Få et hurtigt overblik på www.dst.dk/profil

Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us

Du kan følge os på LinkedIn: https://dk.linkedin.com/company/statistics-denmark

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

DANMARKS STATISTIK

Adresse 1
Sejrøgade 11
2100 København Ø
Danmark
Tlf
23450152
Adresse 2
2100 København Ø
Danmark
Kontaktperson
Tlf: 
39173433
Praktisk information
Oprettet
18-11-2022
Udløber
30-11-2022
Kviknummer
LJA-84262453
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Forskning og undervisning, Kontor og administration
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

DANMARKS STATISTIK

Adresse
Sejrøgade 11
2100
København Ø
Danmark
Tlf: 23450152
Praktisk information
Indrykket
18-11-2022
Ansøgningsfrist
30-11-2022
Kviknummer
LJA-84262453
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Forskning og undervisning, Kontor og administration
Beliggenhed