Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Studentermedhjælp til arbejde med anerkendte trossamfund i Kirkeministeriets departement

Kirkeministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
03-03-2021
Har du lyst til at arbejde med anerkendte trossamfund? Har du lyst til at prøve kræfter med at arbejde i et departement, hvor du kommer helt tæt på det politiske liv?Arbejdsopgaver

Kirkeministeriets kontor for styrelse og andre trossamfund arbejder med en bred vifte af opgaver med et særligt fokus på lovarbejde, ministerbetjening og policyudvikling både for folkekirken og for de andre trossamfund.

Kontoret består af 14 engagerede medarbejdere med forskellige faglige kompetencer. Kontoret er organiseret i en teamstruktur, så vi sikrer vidensdeling, sammenhold og fælles ansvar. Du bliver således en del af et hold af fagligt stærke kolleger, som lægger stor vægt på at hjælpe hinanden, og som har en god og uformel omgangstone.

Du vil som student blive tilknyttet teamet, der arbejder med anerkendte trossamfund, og du bliver en del af et hold, som har fingrene dybt nede i demokratiets maskinrum. Du kommer bl.a. til at arbejde med sagsbehandling i praksis, ligesom du vil få indblik i den brede variation af trossamfund, der findes i Danmark, samt stifte bekendtskab med Kirkeministeriets strategiske målsætninger på området.Dine arbejdsopgaver vil blandt andet omfatte:

 • at bistå ved behandlingen af ansøgninger om vielsesbemyndigelse til forkyndere i anerkendte trossamfund,
 • at yde telefonisk og skriftlig rådgivning til ansøgere om vielsesbemyndigelse,
 • ad hoc opgaver vedr. anerkendte trossamfund, herunder opgaver vedr. Trossamfundsregistret,
 • at udarbejde bidrag til afgørelser, notater og besvarelse af borgerhenvendelser og
 • at bistå med besvarelse af aktindsigtssager.
Du vil få mulighed for løbende at beskæftige dig med nye og udfordrende opgaver, og du vil have gode muligheder for at påvirke opgaverne og derigennem opnå både faglig og personlig udvikling.Kompetencer

Vi forestiller os, at du læser jura, statskundskab eller en lignende samfundsvidenskabelig uddannelse på sidste år af din bacheloruddannelse eller første del af din kandidatuddannelse og har lyst til at lære konkret sagsbehandling. Du må gerne have erfaring fra et lignende studenterarbejde, men det er ikke en forudsætning.

Vi forventer, at du er grundig, udviser gå-på-mod og har lyst til at tilegne dig ny viden. Vi forventer endvidere, at du har en åben og lyttende tilgang og trives med mange opgavetyper i en travl hverdag.

Herudover lægger vi vægt på din evne til at:

 • formidle skriftligt og mundtligt,
 • bevare overblikket og skabe struktur,
 • beherske it-værktøjer og fremme digitalisering,
 • arbejde selvstændigt og i et team.


Kirkeministeriet tilbyder dig

Som ansat i Kirkeministeriet bliver du en del af en organisation med ca. 90 ansatte præget af engagement og høj faglighed, hvor sparring og samarbejde er i højsædet. Vi lægger vægt på at være en attraktiv og innovativ arbejdsplads med et uformelt arbejdsmiljø. Du kommer til at arbejde i hjertet af København og indgå i et fagligt fællesskab i et team med 5 personer.

Kirkeministeriet løser primært opgaver, der relaterer sig til folkekirkens rammebetingelser, og koordinerer regeringens indsats for andre trossamfund.Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat som studentermedhjælp med en gennemsnitlig arbejdstid på ca. 15 timer pr. uge. Det gælder for stillingen, at arbejdstiden er fleksibel, og at der tages hensyn til eksamensperioder, hvor der er mulighed for at arbejde mindre.

Ansættelse og aflønning sker efter fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentlig Ansattes Organisationer Det statslige område (OAO-S) samt organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).

Vi ser gerne, at du kan begynde snarest muligt.Mere information

Du kan læse mere om Kirkeministeriet på www.km.dk. Du er velkommen til at kontakte specialkonsulent Lena Petersen på tlf. 24 44 58 11, hvis du har spørgsmål.Ansøgning

Din ansøgning skal indeholde:

 1. Motiveret ansøgning
 2. CV
 3. Dokumentation for uddannelse


Ansøgningsfristen er tirsdag den 16. marts 2021.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt ultimo uge 12.

Ministeriet ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Kirkeministeriet

Adresse 1
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
03-03-2021
Udløber
16-03-2021
Kviknummer
LJA-81781984
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Kontor og administration
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Kirkeministeriet

Adresse
Frederiksholms Kanal 21
1220
København K
Praktisk information
Indrykket
03-03-2021
Ansøgningsfrist
16-03-2021
Kviknummer
LJA-81781984
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Kontor og administration
Beliggenhed