Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Studentermedarbejder med stærke programmeringsevner til Finansministeriet

Finansministeriets departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-04-2018

Brænder du for økonomi, store datamængder og programmering, og motiveres du af at arbejde i et miljø, hvor der træffes vigtige beslutninger om indretningen af det danske samfund? Læser du på en økonomisk, matematisk eller ingeniøruddannelse og har interesse for samfundsforhold. Så er du måske vores kommende kollega som studentermedhjælper i Finansministeriets Center for Holdbarhed og Strukturpolitik (HSP).Om Center for Holdbarhed og Strukturpolitik (HSP)
HSP er et center i Finansministeriets departement med overordnet ansvar for de regneprincipper, som ligger til grund for vurderinger af samfundsøkonomiske effekter af den økonomiske politik. HSP spiller således en central rolle i rådgivningen om og planlægningen af regeringens økonomiske politik. Et studiejob i HSP giver derfor en unik indsigt i dansk økonomi og tilrettelæggelsen af den økonomiske politik helt tæt på den politiske virkelighed.

HSPs arbejdsopgaver omfavner både mikro- og makroøkonomiske analyser. Vi laver fx analyser af uddannelse, produktivitet og arbejdsmarkedet på baggrund af registerdata samt analyser af fordelingsvirkninger, provenueffekter og arbejdsudbudseffekter. Her er den registerbaserede Lov-model et primært værktøj. Vi bidrager derudover til de mellem- og langfristede fremskrivninger, samt de mellemfristede planer, som fastlægger de overordnede rammer for finanspolitikken. Endelig har HSP ansvaret for at følge, og bidrage til, arbejdet i den makroøkonomiske modelgruppe, som frem mod 2019 skal udvikle en ny makroøkonomisk model til Finansministeriet.

Om dig
Vi søger en student til at assistere os snarest muligt. Vi lægger stor vægt på, at du:
har masser af drive og gå-på-mod
har analytisk sans
har gode karakterer
er god til at programmere i statistikprogrammer

Om stillingerne
Vi søger en student til at bistå os med analyser på registerdata. I stillingen vil du komme til at arbejde med kvantitative analyser og programmering, herunder udvikling og optimering af ny og eksisterende kode. Kendskab til fx EXCEL, VBA, SAS, STATA, R, GAMS eller lignende programmer er derfor en fordel. Det er ligeledes en fordel, hvis du har tidligere erfaring i at arbejde med registerdata. Det vigtigste krav for stillingen er dog, at du er talstærk, har lyst til at programmere, og er åben for udvikling og udfordringer.

Du kan forvente fleksibilitet i forbindelse med eksamensperioder, til gengæld forventer vi, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning. Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge fordelt over et år, som tilrettelægges under hensyntagen til dine studieaktiviteter.

Yderligere oplysninger
Du kan få yderligere information hos specialkonsulent Andreas Løchte Ermler på telefon 33 92 26 13.

Ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår er efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Statsansattes Kartel samt organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste. Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner.

Ansøgning
Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge. Send din ansøgning med karakterudskrift og CV senest mandag den 30. april 2018 via vores hjemmeside http://www.fm.dk.

Grundet den varslede konflikt i staten, tages der dog forbehold for ændringer i den planlagte rekrutteringsproces, herunder ansættelsesdato.
Del dette job

Kontakt
Finansministeriets departement
Christiansborg Slotsplads 1
1218 København K
Tlf
25439870
Kontakt
Tlf
33922613
1218 København K
Danmark
Arbejdssted
-----------
Afdeling
---------
Praktisk information
Oprettet
17-04-2018
Udløber
30-04-2018
Kviknummer
LJA-59352625
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Administration
Ansøg nu
Lignende job

Spesialenheten for politisaker

reMarkable

Del dette job

Virksomhedsinformation

Finansministeriets departement

Adresse
Christiansborg Slotsplads 1
1218
København K
Danmark
Tlf 25439870
Praktisk information
Oprettet
17-04-2018
Udløber
30-04-2018
Kviknummer
LJA-59352625
Jobtype
Studenterjob
Fag
Administration
Beliggenhed