Departementet,

København
14-09-2017

Studenter søges til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement

Kontakt

Departementet

Slotsholmsgade 10
1216
København K
Tlf: 61983356
Praktisk information
Oprettet:
14-09-2017
Udløber:
26-09-2017
Kviknummer:
LJA-49362314
Jobtype:
Studenterjob
Arbejdsområde:
Administration
Beliggenhed
Beregn rute-/rejseplan
Fra:
Til:
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Udlændinge- og Integrationsministeriet søger en student til Kontoret for Humanitært Ophold og Udsendelser, en student til Kontoret for familiesammenføring og en student til Indfødsretskontoret.  
 
Om stillingerne  
Har du lyst til at indgå i en spændende og travl hverdag i et juridisk og politisk miljø, og har du stor interesse for udlændingeområdet? Så er en stilling som student i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement måske noget for dig.  
 
Om Kontoret for Humanitært Ophold og Udsendelser 
Kontoret for Humanitært Ophold og Udsendelser har blandt andet ansvaret for behandling af generelle og konkrete sager om meddelelse af humanitær opholdstilladelse samt sager om udsendelse af udlændinge uden lovligt ophold i Danmark, herunder navnlig koordination af udsendelsesområdet og indgåelse af tilbagetagelsesaftaler med tredjelande.  
 
Dine arbejdsopgaver vil blandt andet bestå i konkret juridisk sagsbehandling, herunder primært udarbejdelse af sagsskridtsbreve og udkast til afgørelser, håndtering af aktindsigtsanmodninger, besvarelse af borgerhenvendelser samt udarbejdelse af notater og informationssøgning. Du vil derudover være med til at stå for kontorets vidensbase.
 
Om Indfødsretskontoret 
Indfødsretskontoret har blandt andet ansvaret for behandling af ansøgninger om dansk statsborgerskab og dermed forberedelsen af lovforslag om indfødsrets meddelelse. Kontoret har endvidere ansvaret for sager om bevarelse og fortabelse af dansk statsborgerskab, løsning fra dansk statsborgerskab og frakendelse af dansk statsborgerskab.  
 
Dine arbejdsopgaver vil blandt andet bestå af telefonbetjening, besvarelse afskriftlige henvendelser fra ansøgere og borgere, behandling af aktindsigtsanmodninger, konkret sagsbehandling i udvalgte sager samt juridisk informationssøgning. 
 
Om Kontoret for familiesammenføring mv. 
Kontoret for familiesammenføring mv. har blandt andet ansvaret for udlændingelovens regler om familiesammenføring med ægtefæller og børn. Kontoret har også ansvaret for reglerne om ret til ophold efter EU-Opholdsdirektivet, herunder familiesammenføring, og for associeringsaftalen med Tyrkiet.  
 
Derudover er kontoret ansvarlig for reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse, opholdstilladelse til religiøse forkyndere og ud- og afvisning, herunder generelle spørgsmål om udvisning af kriminelle udlændinge. Endelig svarer kontoret på generelle spørgsmål om klagesager i forhold til ophold på Færøerne og i Grønland.  
 
Arbejdet som studentermedhjælper i Familiesammenføring vil primært bestå i konkret sagsbehandling, herunder oplysning af sagerne, besvarelse af skriftlige borgerhenvendelser, juridisk informationssøgning og øvrige ad hoc-opgaver.  
 
Om dig  
Du er jurastuderende på minimum 2. år af bacheloruddannelsen. Du har mod på et udfordrende job i et politisk miljø, hvor hverdagen er dynamisk og omskiftelig, og hvor du udfordres fagligt og personligt.  
 
Som person er du:  

  • detaljeorienteret, grundig og selvstændig  
  • fleksibel, engageret og serviceminded  
  • løsningsorienteret og har en positiv tilgang til alle opgaver  
  • interesseret i at løse opgaver med et højt forvaltningsretligt niveau  
  • god til hurtigt at sætte dig ind i nye opgaver 
Din nye hverdag  
Som studentermedhjælper i Udlændinge- og Integrationsministeriet indgår du i et spændende og stærkt fagligt miljø, hvor kvaliteten af arbejdet vægtes højt. Du vil herigennem få et godt indblik i arbejdet inden for Udlændingeafdelingens område.  
 
I alle stillingerne vil du indgå i et dynamisk team, hvor tonen er uformel, og hvor du arbejder tæt sammen med kontorernes øvrige studenter og medarbejdere.  
 
Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S-Fællesoverenskomsten) og organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/STAT for kontorfunktionærer i statens tjeneste (HK-overenskomsten). Den ugentlige arbejdstid er 15 timer.  
 
Vil du vide mere om stillingerne, så kontakt fuldmægtig Louise Pitzner-Schmidt for at høre mere om Kontoret for Humanitært Ophold og Udsendelser på telefonnummer 61 98 34 46 eller på e-mail lps@uim.dk, enhedschef Dorthe Kania for at høre mere om Indfødsretskontoret på telefonnummer 61 98 36 73 eller på e-mail dok@uim.dk eller fuldmægtig Astrid Helmart Johansen for at høre mere om Kontoret for Familiesammenføring mv. på telefonnummer 61 98 34 79 eller på e-mail ahj@uim.dk
 
Det er en forudsætning for stillingerne, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelse til HEMMELIGT, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse.  
 
Søg stillingerne  
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis og relevant dokumentation senest tirsdag den 26. september 2017, kl. 12.00.  
 
Vi forventer at holde samtaler i uge 40.  
 
Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.  
 

Skriv gerne at du har set jobbet hos Djøfs Jobunivers...

Populære job

Centerleder til ældreområdet

Tårnby kommune
Frist: 
22-06-2018

Udviklingsorienteret medarbejder med flair for moms- og afgiftsområderne samt regnskab.

Region Hovedstaden - Center for Økonomi
Frist: 
05-08-2018

Jurist til arbejde med finansiel lovgivning

Finans Danmark
Frist: 
28-06-2018

Afdelingschef til Yngre Læger

Yngre Læger
Frist: 
11-07-2018
Lignende job
Aasted
Farum, Nordsjælland
Frist:
30-06-2018