Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Strategisk tænkende kontorchef til Internationalt Kontor

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-01-2019

Brænder du for Danmarks globale grønne brand? Og vil du bringe Danmarks energi- og klimaløsninger ud i verden? Har du politisk flair, energi- og klimafaglig forståelse, stærke samarbejds- og lederevner og en eminent forståelse for internationale forhandlinger, bilaterale samarbejder og eksportfremme. Og kan du gå foran i det strategiske arbejde med at fremme danske interesser? Så kan du være den helt rigtige kandidat til en af Danmarks mest interessante internationale chefstillinger.

 

Om jobbet

Beslutningstagere fra hele verden kigger mod Danmark for inspiration til grønne løsninger. Som chef for Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets internationale kontor skal du sikre, at Danmarks høje ambitioner for den globale klimaomstilling bliver omsat til konkret handling.

 

Det internationale energi- og klimaarbejde er en væsentlig del af regeringens samlede sektorudenrigspolitiske platform. 

 

Du skal stå i spidsen for koordineringen og styringen af ministeriets opgavevaretagelse på det internationale område og betjene energi-, forsynings- og klimaministeren i samspil med den øvrige ledelse.

 

Du skal repræsentere Danmark internationalt og gå forrest i den strategiske planlægning af Danmarks internationale klimaarbejde og i grønt eksport- og investeringsfremme. 

 

Du får ansvar for den danske indsats i FNs klimaforhandlinger, det internationale energisamarbejde i bl.a. det internationale energiagentur (IEA), Clean Energy Ministerial, IRENA m.fl. Og du får ansvar for samarbejdet med Energistyrelsen om Danmarks stærke bilaterale arbejde med vækstøkonomier og andre ilande.

 

Kontoret har desuden ansvar for ministeriets aktiviteter over klimapuljen under den danske bistandsramme. Klimapuljen går bl.a. til finansiering af klimaindsatser i ulandene, herunder energisektorreformer og fjernelse af barrierer for finansiering af lavemissionstiltag inden for vedvarende energi og energieffektivitet. 

 

Kontorets opgaver har berøringsflader på tværs af koncernen og Slotsholmen. Den nye kontorchef skal opbygge et stærkt netværk nationalt og internationalt. Læs mere på http://efkm.dk/globale-samarbejder/. 

 

Om dig

Vi forventer, at du: 

 

 • Er kendetegnet ved høj faglighed, ønsket om at sikre skarpe beslutningsgrundlag og den bedste betjening af ministeren

 • Er særdeles innovativ og trives med at se strategiske muligheder og levere resultater og du har erfaring hermed fra en lignende stilling. 

 • Har erfaring med og faglig viden om klima, energi og/eller grøn omstilling

 • Har erfaring med international forhandling, multi- og bilaterale samarbejder 

 • Har et stærkt strategisk perspektiv og evner at se frem i tid med henblik på at indrette arbejdet efter fremtidige krav. 

 • Kan levere kvalificeret departemental styring samtidig med, at du er en konstruktiv og værdiskabende samarbejdspartner og problemløser. 

 • Kan finde ind til kernen af en problemstilling og formidle den videre på en klar og forståelig måde på dansk og engelsk. 

 • Er en dygtig personaleleder med fokus på at udvikle dine medarbejdere og skabe resultater gennem dem på en måde, der skaber opbakning og entusiasme. 

 • Har en stor arbejdskapacitet og er god til at samarbejde og danne netværk både herhjemme og internationalt.

 

 

Det er en fordel, hvis du har forudgående ledelseserfaring fra centraladministrationen el. lign. 

 

Vi tilbyder

 

 • Et særdeles spændende job med store faglige udfordringer, en kvalificeret og engageret medarbejdergruppe og gode chefkolleger. 

 • Et varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessentkreds.

 • Et ministerområde præget af nytænkning, dygtighed og nye, spændende dagsordener.

 • Et stærkt fokus på at flytte tingene på et højt fagligt og professionelt niveau.

 • Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.

 • Dygtige og ligefremme kolleger med drive og gå-på-mod.

 • God mulighed for at præge egne opgaver og for personlig og faglig udvikling i et inspirerende og uformelt arbejdsklima. 

 

 

Vi har fokus på karriereveje i koncernen og departementet, og derfor kan en ansættelse hos os føre til andre stillinger på sigt. 

 

Stillingen indebærer en betydelig rejseaktivitet. 

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen vil blive besat på åremål og på vilkår iht. rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er placeret i løngruppe 1. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner.

 

Yderligere oplysninger

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef Anders Hoffmann, andho@efkm.dk, 2075 7897.

 

Ansøgning

Send din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andre bilag (pdf-format), så vi har det senest den 14. januar 2019 kl. 12. Ansøgninger skal indsendes via linket på ministeriets jobportal. Stillingen er til besættelse 1. marts 2019 eller snarest muligt.

 

Vi forventer at holde førstesamtaler d. 16.-18. januar. Du skal være indstillet på at gennemføre et personprofil- og testforløb inden en eventuel anden samtale. 

 

Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Om ministeriet

Ministeriet har en hovedopgave i at implementere de politisk fastsatte målsætninger på energi-, forsynings- og klimaområdet. I Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet forsyner vi det danske samfund med energi, værdi og viden. Vi arbejder nationalt og internationalt for effektive og stabile løsninger inden for energi-, forsynings- og klimaområdet. Vores arbejdsfelt spænder bredt og dækker bl.a. energi og råstoffer, vand og affald, tele- og bredbåndsforbindelser, digitale kortlægninger af Danmark, meteorologi, klimaforhold samt geologiske undersøgelser af den danske og grønlandske undergrund. Læs mere om ministeriet på efkm.dk.

 

Om departementet

I departementet er vi 140 engagerede og dygtige medarbejdere. Vores kerneopgaver er at betjene ministeren og at levere den strategiske ramme for ministeriets arbejde og sikre koordinering og styring af det samlede ministerområde. Vi arbejder sammen med et bredt felt af samarbejdspartnere inden for energi-, forsynings- og klimaområdet - både i og uden for ministeriet. To dage er sjældent ens, og vi møder hele tiden nye udfordringer. Vi stiller store krav til faglighed og ansvarlighed, men vores omgangsform er præget af en positiv og uformel tone. Vi har mange personaletilbud, der medvirker til at styrke det gode sociale arbejdsmiljø både i og udenfor arbejdstiden.

Del dette job

Kontakt

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Adresse 1
Stormgade 2-6
1470 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-01-2019
Udløber
14-01-2019
Kviknummer
LJA-69391089
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Ledelse, Miljø, Politik og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Adresse
Stormgade 2-6
1470
København
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-01-2019
Ansøgningsfrist
14-01-2019
Kviknummer
LJA-69391089
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Administration, Ledelse, Miljø, Politik og samfund
Beliggenhed