Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Stærke økonomer til direktionssekretariatet i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune

Københavns Kommune

København, Storkøbenhavn

Indrykket
18-05-2020

Er du en dygtig økonom med en bred forståelse for økonomiske problemstillinger og erfaring med økonomiske analyser? Og har du et ønske om at arbejde med politiske problemstillinger i Danmarks økonomiske knudepunkt? Så kan vi tilbyde dig en god og ambitiøs arbejdsplads tæt på direktionen og den politiske ledelse i Danmarks hovedstad.

 

København udgør en helt central del af Danmarks økonomi, og 40 pct. af den samlede produktion sker i hovedstadsregionen. Den økonomiske vækst i hovedstaden er derfor også afgørende for væksten i hele Danmark. Dette stiller store krav til det faglige grundlag bag de beslutninger, som byens politikere skal træffe over de kommende år. Vi søger stærke økonomer, der kan være med til at sætte retningen for den økonomiske politik i København.

 

Du bliver en del af direktionssekretariatet i Økonomiforvaltningen. Direktionssekretariatet er et centralt bindeled mellem direktionen, Økonomiforvaltningen og kommunens øvrige seks forvaltninger.

 

Som en del af direktionssekretariatet indgår en økonomisk enhed, som du vil blive en del af. Enheden består af to økonomer og en student og ledes af Økonomiforvaltningens cheføkonom, der har reference til Økonomiforvaltningens administrerende direktør.

 

Enheden er centralt placeret i Økonomiforvaltningen og bidrager til at løfte større strategiske, økonomiske dagsordener og til at præge debatten herom. Enheden gennemfører blandt andet makroøkonomiske analyser med et overordnet perspektiv på vækst i hovedstaden og kommunens økonomi og udarbejder oplæg til Økonomiforvaltningens direktion og indstillinger til overborgmesteren. 

 

Om stillingen

 

Som økonom i direktionssekretariatet kommer du blandt andet til at arbejde med

 • udarbejdelse af overordnede økonomiske analyser på makroniveau vedrørende vækst og kommunal økonomi, herunder samspillet mellem det nationale og kommunale niveau

 • udarbejdelse af strategiske beslutningsoplæg, også til brug for de årlige budgetseminarer mv.

 • løbende betjening og rådgivning af Økonomiforvaltningens direktion

 • formidling af tal og analyser til såvel direktionen og den politiske ledelse som til eksterne interessenter og pressen

 • evt. faglig projektledelse af større prioriterede projekter som fx udviklingen af Lynetteholmen 

Afhængig af dine kvalifikationer kan der endvidere indgå en rolle med uformel ledelse.

 

Om dig

 

Vi lægger vægt på, at du

 • har en relevant økonomisk uddannelse (cand.polit., cand.oecon, cand.scient.oecon eller lignende) og relevant erhvervserfaring

 • er eminent til tal og har en stærk makroøkonomisk forståelse

 • er nytænkende og kan være med til at sætte den strategiske retning på den økonomiske politik i hovedstaden

 • har sans for samspillet mellem administration og politisk ledelse, hvor interessenterne er mange og tempoet til tider højt

 • kan skrive klart og forståeligt også for ikke-økonomer og har blik for offensive, strategiske vinkler

 • kan skabe konstruktive samarbejdsrelationer både internt i og på tværs af kommunen og til eksterne samarbejdspartnere

 • er uformel og tillidsvækkende

 • er resultatorienteret og sætter en ære i at følge dine opgaver helt til dørs 

Løn- og ansættelsesvilkår

 

Vi kan tilbyde dig ansættelse i et udfordrende, fagligt afvekslende og løsningsorienteret arbejdsmiljø med gode muligheder for og fokus på faglig og personlig udvikling.

 

Løn og ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

 

Arbejdssted er Københavns Rådhus.

 

Vil du vide mere?

 

Har du spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte cheføkonom Thomas Tranekær på 3392 2668 eller kontorchef Ditte Steen på 2151 8554.

 

Søg via nedenstående link senest mandag den 8. juni 2020

 

Vi forventer at afholde samtaler i ugerne 24-26.

 

 

Økonomiforvaltningen

Økonomiforvaltningen er en af Københavns Kommunes syv forvaltninger. Vi arbejder for overborgmesteren, Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget og understøtter derved kommunale beslutningsorganer på højeste niveau. Sideløbende varetager vi de overordnede, koordinerende opgaver vedrørende kommunens økonomi, personale, fysiske planlægning, administration, beredskab, kommunikation og den generelle udvikling af byen. Vores mål er at fastholde og udvikle København som en af verdens bedste byer at bo i og skabe øget vækst gennem viden, innovation og beskæftigelse.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Københavns Kommune

Adresse 1
Rådhuspladsen 1
1599 København V
Danmark
Web
Praktisk information
Oprettet
18-05-2020
Udløber
08-06-2020
Kviknummer
LJA-80290310
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Københavns Kommune

Adresse
Rådhuspladsen 1
1599
København V
Danmark
Praktisk information
Indrykket
18-05-2020
Ansøgningsfrist
08-06-2020
Kviknummer
LJA-80290310
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed