Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Stabsleder for Økonomi & HR, Det Grønlandske Sundhedsvæsen, Nuuk

Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed

Nuuk

Indrykket
12-10-2021

I vores Sundhedsvæsen arbejder vi for at tilbyde effektive sundhedsydelser af høj kvalitet til alle borgere og patienter i hele Grønland. Vi har derfor brug for dine kompetencer.

 

Hvis du kan lede, udvikle og kvalitetssikre en stabsfunktion med et bredt og varieret opgavefelt indenfor økonomi og HR, har et godt overblik og en konstruktiv tilgang - så har vi dit nye job.

 

Jobbet

Som Stabsleder for Økonomi & HR i Det Grønlandske Sundhedsvæsen vil du få ansvaret for den daglige drift og fortsatte udvikling af Økonomi & HR i et konstruktivt samspil med ledere og medarbejdere i Sundhedsvæsenet og mange andre samarbejdspartnere.

Fokus er rettet mod samarbejde, koordinering, ressourceallokering, optimering af processer og budgetopfølgning, samt udvikling og implementering af nye muligheder og forbedringspotentialer med blik for helheden, herunder vigtige opgaver som økonomistyring, budgetplanlægning og budgetopfølgning og herunder rekruttering, fastholdelse, ansættelsesprocesser mv,

 

Vi søger en engageret, helhedsorienteret og ambitiøs Stabsleder for Økonomi & HR, som bliver en meget vigtig del af Sundhedsvæsenet, hvor økonomistyring og indkøb sammen med rekruttering og fastholdelse er helt afgørende faktorer for den samlede opgaveløsning. Alle opgaver skal løses med blik for sammenhæng, hjælpsomhed og betydninger for andre.

 

Dine mangfoldige arbejdsopgaver vil bl.a omfatte:

 • Rådgivning af Sundhedsledelsen og andre ledelser

 • Økonomiafdelingen herunder budgetlægning, regnskab og opfølgning

 • Udarbejdelse af høringssvar og besvare politiske henvendelser, herunder bidrage i finanslovsprocessen

 • Bidrag i udarbejdelse af ledelsesinformation, notater, høringssvar og beslutningsoplæg til Sundhedsledelsen og Departement for Sundhed mfl.

 • Deltage i projekter og opgaver, hvor der er tilknyttet økonomi, indkøbsopgaver og HR.

 • Indkøbsfunktionen, herunder optimering, ensartethed og udbud

 • Rekrutteringsenheden, herunder understøttelse af rekrutteringsindsatsen

 • Boligadministrationen, herunder optimering af arbejdsgange og håndhævelse af retningslinjer

 • Optimering af arbejdsgange generelt, statistik og aktivitetsregistrering. 

Rammerne

Det Grønlandske Sundhedsvæsen udgør en samlet landsdækkende organisation, der løser mange varierede opgaver på sundhedsområdet incl. Primary Health Care i Sundhedsregionerne, tandpleje og medicinforsyning. Sundhedsvæsenet har ca. 1400 medarbejdere, fordelt på mere end 72 matrikler. Se organisationsplanen her:  https://gjob.dk/media/czbjfrgx/organisationsplan_shv_2020-10.pdf

Dronning Ingrids Hospital fungerer som landshospital for hele Grønland og varetager de mere specialiserede opgaver. Sundhedsvæsenet har en samarbejdsaftale med Rigshospitalet og Region Hovedstaden, der varetager de højtspecialiserede funktioner.

 

Økonomi & HR er en nylig fusioneret stabsfunktion med ca 30 medarbejdere placeret på tre fysisk adskilte matrikler 2 adskilte matrikler i Nuuk og 1 matrikel i København. Organiseringen af Økonomi & HR er endnu ikke fastlagt og du vil få stor indflydelse herpå.

Den samlede økonomi er på ca. 1.5 mia. kr. årligt i Sundhedsvæsenet hvor du bliver et helt centralt omdrejningspunkt.

HR-opgaverne omfatter et rekrutteringsteam fysisk placeret på Grønlands Repræsentation i København. Teamet arbejder med rekruttering, ansættelsesprocesser, on-boarding og søger at synliggøre sundhedsvæsenet som en spændende arbejdsplads via sociale medier, messer, arrangementer og forskellige oplæg

 

Som Stabsleder for Økonomi & HR refererer du til Sundhedsledelsen for Det Grønlandske Sundhedsvæsen. Direktøren vil være din primære sparringspart.

 

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk baggrund på kandidatniveau

 • Arbejdsmæssig erfaring med økonomi og/eller HR

 • Ledelseserfaring og evt. lederuddannelse vil være en fordel

 • Kendskab til Grønland vil blive vægtet 

Hvem er du?

 • Du har lyst til at udøve ledelse

 • Du vil virke i et anderledes og tværkulturelt sundhedsvæsen med mange spændende, udfordrende og mangfoldige opgaver

 • Du er samarbejdende, åbensindet, pragmatisk og fleksibel

 • Du kan håndtere krydspres og kan prioritere opgaver og ressourcer sikkert, bevidst og klogt

 • Du besidder driftsfokus, kvalitetsbevidsthed og løsningsorientering

 • Du er visionær og udviklingsorienteret med respekt for kontekst, historien og erfaringerne

 • Du er strategisk tænkende, helhedsorienteret, handlekraftig og ansvarsbevidst

 • Du vil og kan skabe fremdrift og udvikling

 • Du har stærke analytiske evner

 • Du er nysgerrig og lydhør - og arbejder dialogbaseret, inddragende og kommunikerende

 • Du kan begå dig i spændingsfeltet mellem politik og faglighed

 • Du vil personaleledelse, herunder fokus på arbejdsmiljø, fællesskab, arbejdsglæde, motivation og kompetenceudvikling

 • Du kan formidle komplicerede problemstillinger enkelt og klart på tværs af både geografiske, faglige og politiske grænser både skriftligt og mundtligt

Der henvises til https://gjob.dk/sog-job/funktionsbeskrivelser/okonomi-hr/

 

Hvem er vi

Vi er borgernes sundhedstilbud. Respekt, tillid, omsorg og faglighed er Sundhedsvæsenets fælles værdier. Du vil møde dygtige og passionerede kollegaer, som har fokus på det gode patientforløb og får ting til at lykkedes. Læs mere om Det Grønlandske Sundhedsvæsen her (http://www.gjob.gl/Sundhedsvæsenet/Organisationen).

 

Det Grønlandske Sundhedsvæsen Bredde, udfordring og faglig stolthed

Det Grønlandske Sundhedsvæsen hører under Departementet for Sundhed, og er organiseret i 5 Sundhedsregioner, 9 Kliniske Områder og 6 stabsfunktioner.

 

Søger du faglige udfordringer, er du nysgerrig og kan du lide at arbejde bredt, så er et job i Det Grønlandske Sundhedsvæsen noget for dig.

Du kan læse mere om Det Grønlandske Sundhedsvæsen på www.gjob.gl              

 

I Grønland er der rig mulighed for at leve et aktivt fritidsliv. Om sommeren er vandring, hvalsafari, jagt, fiskeri og sejlture oplagte aktiviteter. Vinteren byder på nordlys og masser af skiløb og hvis du bor nord for polarcirklen, kan du køre på hundeslæde. I de større byer findes der masser af kulturliv med sportsklubber, kunstudstillinger, koncerter, cafeer og restauranter. Du kan læse mere om den region jobbet er placeret i på www.peqqik.gl

 

Statsborgerskab

Såfremt du ikke er nordisk statsborger, gøres der opmærksom på, at ansættelsen er betinget af gyldig opholds- og arbejdstilladelse. Opholds- og arbejdstilladelse kan først ansøges ved aftalt ansættelse.

 

Startdato: 1. januar 2022 eller efter aftale.

 

Ansøgningsfrist: 1. november 2021. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 44 og 45 2021.

 

Kontakt

Information om stillingen kan indhentes ved konst. Direktør og Chefsygeplejerske Ella Skifte på tlf. (+299) 344395 eller på e-mail: ELLA@peqqik.gl eller hos eller hos Administrationschef Tina Amondsen på tlf. (+299) 344491 eller på e-mail: TIAM@peqqik.gl

 

Generelle oplysninger om løn og ansættelsesforhold kan desuden fås ved henvendelse til HR & Bolig på PERSONALE@PEQQIK.GL

 

Se Det Grønlandske Sundhedsvæsens organisationsdiagram her:

https://gjob.dk/organisationen/

 

Det Grønlandske Sundhedsvæsen er en røgfri arbejdsplads.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er for tiden klassificeret svarende til (LR 38).

 

Der vil i udgangspunktet ske ansættelse på overenskomstvilkår, hvor ansøger i forvejen måtte være tjenestemand i henhold til tjenestemandslove for det offentlige Grønland, kan der ske ansættelse på tjenestemandsvilkår.

 

For stillingen gælder, at der ingen højeste tjenestetid er fastsat og, at bestemmelserne om ydelse af godtgørelse for merarbejde, og bestemmelserne om godtgørelse for mistede fridage ikke finder anvendelse, arbejdstiden er i udgangspunktet 40 timer ugentligt.

 

Løn- og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

 

Bolig

Der kan til stillingen anvises umøbleret personalebolig efter de til enhver tid gældende regler. Der kan ikke anvises bolig til personer, der i forvejen har en personalebolig eller en anden bolig ejet af kommunen eller Grønlands Selvstyre. Husleje og depositum betales efter de til enhver tid gældende regler for den anviste bolig. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.

 

Husleje og boligstandard kan variere afhængigt af boligens alder, ejerforhold mv. Der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig, hvorfor der kan ske indkvartering vakant, herunder også i mindre bofællesskaber eller hotellejligheder, for hvilket der sker beskatning. Det er ikke muligt at holde større husdyr eksempelvis hund eller kat i personale- eller vakantboligen.

 

Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke Send ansøgning.

Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed

Adresse 1
Postboks 1160
3900 Nuuk
Danmark
Praktisk information
Oprettet
12-10-2021
Udløber
01-11-2021
Kviknummer
LJA-82794528
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Handel, indkøb og transport, Jura, HR og personale, Ledelse, Strategi og udvikling, Sundhed
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed

Adresse
Postboks 1160
3900
Nuuk
Grønland
Praktisk information
Indrykket
12-10-2021
Ansøgningsfrist
01-11-2021
Kviknummer
LJA-82794528
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Handel, indkøb og transport, Jura, HR og personale, Ledelse, Strategi og udvikling, Sundhed
Beliggenhed