Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Stabschef

Fredericia Kommune

Fredericia, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
22-12-2021

Politik, Strategi og Jura

 

Fredericia Kommune søger en relationsstærk, samarbejdende og retningssættende stabschef, som kan prioritere opgaverne, motivere medarbejderne og bidrage til at skabe de bedste forudsætninger for den fortsatte udvikling af Fredericia Kommune.

 

Opgaven

Stabschefen bliver chef for staben Politik, Strategi og Jura, som pr. 1. januar omfatter Byrådssekretariatet, Ledelsessekretariatet, Fællessekretariatet (Jura, Journalen og Udbud og Indkøb) samt Kommunikation og Web. Til hver af de fire afdelinger er knyttet en leder, der refererer til stabschefen.

 

Stabschefen træder ind i den strategiske chefgruppe, som består af direktionen, fag-, stabs- og sekretariatschefer. Den strategiske chefgruppe er afgørende i forhold til at skabe sammenhæng mellem det politiske niveau, direktionen og driften og er således bindeled opad og nedad i organisationen. Desuden indgår stabschefen i stabs- og sekretariatschefforum en gruppe bestående af kommunens stabs- og sekretariatschefer. Gruppen har til opgave at binde kommunen sammen på tværs og skabe grundlag for synergieffekter, effektiviseringsgevinster og samarbejdsflader.

 

Stabschefen skal understøtte og videreudvikle en kultur, hvor man hjælper og understøtter hinanden i opgaveløsningerne, såvel internt i staben som i samspillet med andre enheder i organisationen.

 

Samtidig skal stabschefen i forhold til den nyetablerede stab tage initiativer til at sikre, at snitflader, procedurer og samarbejdsformer bliver udviklet og fastlagt, hvilket indebærer, at chefen har tæt kontakt med såvel egne medarbejdere som chefkolleger om den fremadrettede opgavevaretagelse.

 

Stabschefen kommer til at spille en væsentlig rolle i forhold til en række aktuelle opgaver og dagsordener i Fredericia Kommune, herunder i forhold til at:

  • Understøtte byrådet i gennemførelse af en visionsproces med henblik på at nå frem til, hvordan Fredericia Kommune skal udvikle sig de kommende år

  • Bidrage til at sikre godt samarbejde med og en professionel understøttelse af det nye byråd

  • Deltage i en igangværende proces, hvor der udvikles og implementeres et ledelses- og medarbejdergrundlag og sættes en fælles retning og skabes fælles værdier i Fredericia Kommune

  • Understøtte implementeringen af en tværgående organisationsudviklingsplan, som omfatter en bred vifte af projekter og initiativer, der omhandler rammer, kultur og ledelse samt politisk betjening i Fredericia Kommune.

 

Samarbejdet med medarbejderne skal have høj prioritet, og der lægges stor vægt på et tæt, tillidsfuldt og involverende samarbejde i MED-systemet. Denne tilgang skal stabschefen understøtte.

 

Stabschefen ansættes med reference til kommunaldirektøren.

 

Personen

Den kommende stabschef skal have de rette personlige, sociale, faglige og ledelsesmæssige egenskaber for at lykkes i stillingen. Det indebærer blandt andet veludbyggede relationelle og kommunikative kompetencer, en god blanding af strategisk blik og sans for detaljen, erfaring med ledelse, herunder ledelse af ledere, som alt sammen bringes i spil på en overbevisende facon. Stabschefen skal have stort kendskab til politiske sagsgange, til betjening af det politiske niveau og til udarbejdelse af dagsordener for byråd og udvalg. Endvidere skal chefen have kendskab til juridiske problemstillinger.

 

Stabschefen skal trives med at indtræde i en stilling, der indebærer forventninger og pres fra mange sider, og skal således være i besiddelse af betydelig analytisk, kognitiv og arbejdsmæssig kapacitet som grundlag for at lykkes i stillingen.

 

Der søges en handlingsorienteret leder, som kan sætte retning og har den rette dømmekraft og pondus til at prioritere i opgaverne, således at stabens opgaveportefølje er tilpasset de tilgængelige ressourcer. Stabschefen skal være bevidst om, at løsninger og beslutninger er afhængige af den givne kontekst og således ikke givet på forhånd. Det er derfor vigtigt, at stabschefen har en sikker fornemmelse for løbende at tage temperaturen på organisationen, så der kan opnås følgeskab til løsninger, handlinger og beslutninger.

 

Stabschefen skal være en stærk kommunikator, som i et klart, enkelt og tydeligt sprog kan formidle budskaber, og som via sine stærke relationelle kompetencer sikrer et tæt, tillidsfuldt og resultatskabende samspil og samarbejde med såvel interne som eksterne samarbejdspartnere.

 

Den kommende stabschef skal have en positiv og konstruktiv tilgang til samspillet med ledere og medarbejdere og bidrage til at skabe positive fortællinger om Fredericia Kommune.

 

Den nye stabschef skal have solid ledelseserfaring fra en kommunal kontekst, besidde politisk tæft og have et indgående kendskab til vilkårene i den kommunale virksomhed og virkelighed.

 

Andet

Læs mere og søg stillingen på www.muusmann.com/stillinger. Her kan stillings- og personprofilen ses.

 

Tiltrædelse: 1. april 2022.

 

Ansøgningsfrist: Søndag den 23. januar 2022 kl. 23.59

 

Kontakt gerne kommunaldirektør Camilla Nowak, tlf. 30 12 21 72 eller searchchef Carsten Lysdahl Søgaard, MUUSMANN, tlf. 30 30 28 81.

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Fredericia Kommune

Adresse 1
Gothersgade 20
7000 Fredericia
Danmark
Praktisk information
Oprettet
22-12-2021
Udløber
23-01-2022
Kviknummer
LJA-83133135
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Fredericia Kommune

Adresse
Gothersgade 20
7000
Fredericia
Danmark
Praktisk information
Indrykket
22-12-2021
Ansøgningsfrist
23-01-2022
Kviknummer
LJA-83133135
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Ledelse, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling
Beliggenhed