Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Specialkonsulent til jura og beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsesministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
06-07-2021

Er du erfaren jurist eller akademiker med juridisk erfaring? Har du interesse for beskæftigelsespolitik og har du en lovsnedker i maven? Så hjælp STAR med at bygge bro mellem jura, politik og praksis. I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) kan du få en varierende arbejdsdag og være med til at føre politiske beslutninger ud i lovgivning for de jobparate ledige og virksomheder.

 

Vi søger en konsulent med juridisk baggrund/erfaring og interesse for spændingsfeltet mellem politik, praksis og jura i arbejdsmarkedspolitisk center 2.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

 

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere. 

 

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt, hvad vi beskæftiger os med, kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på én gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker. 

 

Du kan læse mere om os på www.star.dk

 

Bliv en del af et center med fagligt stærke og engagerede kollegaer

 

I Arbejdsmarkedspolitisk center 2 (APOC2) har vi ansvaret for at understøtte beskæftigelsesindsatsen for de jobparate ledige og for virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft. Vi laver lovgivning, udvikler indsatser og policy for dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere samt for virksomheders rekruttering af arbejdskraft. Opkvalificering af ledige med behov er helt central i centeret.

 

Der er ca. 33 medarbejdere i centret, og du vil sammen dine kolleger skulle løse opgaver som regelarbejde, politikudvikling, ministerbetjening og implementering bredt set. Vi arbejder efter, at alle opgaver løses med blik for, hvad vi ved, der virker for borgerne, og de politiske beslutninger, der ligger til grund for vores arbejde. Opgaverne i centret løses typisk i samarbejde med andre kontorer og enheder i Beskæftigelsesministeriet, andre ministerier og organisationer samt kommuner og a-kasser.

 

Som vores nye medarbejder, vil du få et meget varieret arbejde, og med stor indflydelse og ansvar for de opgaver, du får. Idet en af juristens fornemmeste opgave også er at betjene ministeren, er det vigtigt, at du er omstillingsparat og klar til at sætte hele dit faglige register i spil. Det forventes, at du vil arbejde på at få et indgående kendskab til den lovgivning, vi er ansvarlig for.

 

Dine opgaver vil eksempelvis være:

 • lave lovforslag, bekendtgørelser, vejledninger og regelfortolkning

 • betjene ministeren ved lovforslagsbehandling og besvarelse af spørgsmål mv. fra Folketinget,

 • bidrage til politiske beslutningsoplæg, løbende politikudvikling og regelforenkling

 • understøtte interne og eksterne projekter, når der opstår juridiske problemstillinger

 • besvarelse af juridiske spørgsmål fra kommuner m.fl. 

Bliv vores nye kollega

 

Vi forestiller os, at du:

 • er uddannet cand.jur eller lign. og har relevant erhvervserfaring

 • gerne vil arbejde med lovforslag, bekendtgørelser og vejledninger mv

 • finder det spændende at arbejde i en politisk ledet organisation

 • har veludviklede skriftlige og mundtlige kompetencer og formår at servere relevant lovstof på en måde, så det bliver forståeligt også for folk uden en akademisk baggrund

 • kan arbejde selvstændigt og indgå i teamsamarbejde i et tværfagligt miljø

 • er fleksibel og en god kollega, der kan hjælpe på tværs når, der er behov

 • er interesseret i sammen med dine kolleger - at opgaverne løses med blik for borger, jura, politik/økonomi, evidens/data og it 

Vi finder løsninger sammen

 

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

 

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

 

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter den 1. oktober 2021.

 

Du bliver ansat som specialkonsulent efter overenskomsten for akademikere i staten.

 

Spørgsmål og ansøgning

 

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Josina Moltesen på tlf. 7221 7450.

 

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5272.

 

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.

 

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest mandag den 9. august 2021.

 

Vi forventer at afholde samtaler den 13. august 2021.

 

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Beskæftigelsesministeriet

Adresse 1
Holmens Kanal 20
1060 København K
Danmark
Web
Praktisk information
Oprettet
06-07-2021
Udløber
09-08-2021
Kviknummer
LJA-82349032
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Beskæftigelsesministeriet

Adresse
Holmens Kanal 20
1060
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
06-07-2021
Ansøgningsfrist
09-08-2021
Kviknummer
LJA-82349032
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed