Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

SPECIALESTUDERENDE I DANMARKS NATIONALBANK

Danmarks Nationalbank

København, Storkøbenhavn

Indrykket
03-05-2021

Publiceret 29. april 2021

 

Med en specialeplads i Nationalbanken får du mulighed for unik daglig sparring i din specialeskrivningsproces og en god fornemmelse af, om Nationalbanken kunne være din fremtidige arbejdsplads.

 

Vi tilbyder

specialepladser til kandidatstuderende ved et af universiteterne i Danmark med start i 2.halvår 2021. Du får din daglige gang i et udfordrende fagligt miljø, der også afholder faglige arrangementer. Du får stillet en mentor og en arbejdsplads til rådighed gennem hele din specialeskrivningsproces. Undervejs i specialeskrivningen får du tilbud om at holde en opstarts- og midtvejspræsentation, hvor du kan få sparring og nye perspektiver fra de erfarne økonomer.

 

Specialeforløbet afsluttes med et oplæg i Nationalbanken, hvor du præsenterer dine resultater. Specialepladsen er samtidig en god mulighed for at vurdere, om du ønsker et job i Nationalbanken efter studiet, og den kan også give inspiration til en eventuel ph.d. efter specialet. Nationalbanken betaler dig et honorar på 4.000 kr. pr. måned i den periode, du har aftale med dit universitet om at skrive speciale.

 

Din profil

Du er på vej til at planlægge din specialeskrivning og ser en fysisk arbejdsplads i Nationalbanken som en god mulighed for at få supplerende sparring. Du har en stærk faglig baggrund og vil skrive speciale om et emne inden for et af Nationalbankens arbejdsområder. Disse afdelinger tilbyder at være vært for specialestuderende:

  • Bank og Marked, som varetager forvaltning af statsgælden samt Nationalbankens valutareserve. Det indebærer fx udstedelse af obligationer, investering, portefølje- og risikostyring samt afvikling af handler.

  • Finansiel Stabilitet, som laver analyser af udviklingen i den finansielle sektor og af den finansielle stabilitet i Danmark, analyserer systemiske risici og udvikler makroprudentiel politik, er sekretariat for Det Systemiske Risikoråd og overvåger den finansielle infrastruktur (betalingsformidling) i Danmark.

  • Finansiel Statistik, der analyserer indsamlede data om bl.a. detailbetalinger, direkte      investeringer ind og ud af Danmark, kreditgivning samt investering og opsparing i Danmark fordelt på sektorer. Herudover har afdelingen særligt fokus på arbejdet med data science, som i specialeregi fx kunne handle om brug af mikrodata, tekstanalyse, satellitbilleder, scraping eller netværksmodeller til at belyse finansielle og økonomiske problemstillinger.

  • Økonomi og Pengepolitik, der analyserer de makroøkonomiske, monetære og finansielle forhold, kommer med anbefalinger til den øvrige økonomiske politik og udvikler og vedligeholder Nationalbankens makroøkonomiske modelapparat.

 

Du er god til at formidle det stof, du sætter dig ind i, og til at bruge det faglige miljø, som du bliver en del af i den periode, du har en specialeplads hos os. Vi forventer samtidig, at du byder ind med din akademiske viden.

 

Vil du vide mere

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte HR-partner Dorte Kvisgaard på 3363 8065

eller dkv@nationalbanken.dk

 

Ansøgning

Send en ansøgning med dit CV og dine eksamensresultater senest 23. maj 2021. Du skal formulere og motivere de overordnede rammer for dit specialeemne, men du behøver ikke at have den endelige problemformulering endnu. Vi beder dig oplyse, hvem din vejleder bliver. Vi forventer at afholde samtaler i uge 23 og 24.

 

 


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Danmarks Nationalbank

Adresse 1
Langelinie Allé 47
2100 København Ø
Danmark
Tlf
33 63 63 63
Praktisk information
Oprettet
03-05-2021
Udløber
23-05-2021
Kviknummer
LJA-82045079
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab
Ansøg nu
Job i virksomheden
Lignende job

Grønlands Selvstyre, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen

Grønlands Selvstyre, Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse

Del dette job

Virksomhedsinformation

Danmarks Nationalbank

Adresse
Langelinie Allé 47
2100
København Ø
Danmark
Tlf: 33 63 63 63
Praktisk information
Indrykket
03-05-2021
Ansøgningsfrist
23-05-2021
Kviknummer
LJA-82045079
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Finans, økonomi og regnskab
Beliggenhed