Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Specialeplads i Finansministeriet

Finansministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
31-10-2023

Har du/I lyst til at skrive speciale i et stærkt fagligt miljø med tæt kobling til den politiske dagsorden? Så har du mulighed for at skrive et økonomisk eller politologisk speciale i samarbejde med Finansministeriet. Her vil du få gode muligheder for faglig sparring om policy-udvikling i praksis, implementering af reformer, styring af den offentlige sektor, økonomisk teori, makroøkonomiske modeller og økonometriske problemstillinger i det daglige arbejde. Desuden får du/I adgang til kontorplads i ministeriet, computer, adgang til registerdata (herunder ministeriernes lovmodeller og bl.a. Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM), ministeriets modelapperat (herunder den nye model MAKRO og den klimaøkonomiske model GrønREFORM), eller øvrigt relevant data.

 

Emner

Specialeemnet skal være inden for et af de områder, som Finansministeriet beskæftiger sig med og gerne bidrage til at give kontoret ny viden inden for en konkret problemstilling. Det kan fx være inden for undervisnings- og uddannelsesområdet, beskæftigelsesområdet, sundhedsområdet, socialområdet, ældreområdet, almenboligområdet, modernisering, digitalisering, skatteområdet, klimaområdet, den makro- og klimaøkonomiske modellering eller omhandle en kvantitativ vurdering af virkningerne af konkrete dele af den økonomiske politik på et andet område. Det kan fx være:

 • Effektstudier af den aktive arbejdsmarkedspolitik, fx motivations-, fastholdelses- og opkvalificeringseffekter ved indsatser på beskæftigelsesområdet.

 • Effektevalueringer af indkomstoverførsler og støttet beskæftigelse, fx virkningen på beskæftigelse, uddannelse mv. af ændrede regler på, sygedagpenge-, kontanthjælps-, fleksjob- eller dagpengeområdet.

 • Effektanalyser eller evalueringer af større velfærdspolitiske indsatser, fx velfærdsaftaler eller sociale investeringer

 • Sundhedsøkonomiske analyser, fx inden for medicinområdet eller den primære sundhedssektor i form af bl.a. almen praksis, forebyggelse og psykiatri.

 • Analyser af offentlig styring, fx effekten af centrale styringsinstrumenter på kommunernes og regionernes resultatskabelse.

 • Analyser af udgiftsudviklingen i kommuner og regioner, herunder sammenhæng til den demografiske udvikling.

 • Dynamiske effekter (adfærdsvirkninger) af ændringer i den økonomiske politik vedrørende udgifts- og/eller indtægtssiden af de offentlige finanser.

 • Makro- og klimaøkonomisk modellering og empiriske analyser af økonomiens tilpasning til forskellige typer af makro- og klimaøkonomiske stød og reformer. Inden for den klimaøkonomiske modellering (GrønREFORM) vil det være en fordel at analysere et af de områder, hvor modellen er mest velfunderet, som fx landbrug, energiforsyning, industrien eller lækage.

 • Analyser af trivselsudfordringer blandt børn og unge fx med kobling til faglige resultater, senere uddannelsesforløb mv.

 • Effekterne af SU-systemet for fx studievalg, studietid, erhvervsarbejde eller øvrig uddannelsesadfærd.

 • Effekterne af covid-19 i uddannelses- og undervisningssystemet på fx testresultater og overgang til videre uddannelse.

 • Effekterne af voksen- og videreuddannelsestilbud (VEU) på fx løn, beskæftigelse og tilbagetrækning.

 

Emnerne spænder således bredt, og vi drøfter meget gerne et fagligt oplæg med dig/jer. Ved analyser inden for den makro- og klimaøkonomiske modellering vil det være en fordel på forhånd at have kendskab til GAMS.

 

Det praktiske

Finansministeriet har 5-10 specialepladser for studerende på relevante samfundsvidenskabelige uddannelser (cand.scient.pol., cand.polit./oecon. e.l.).

 

Vi afholder løbende samtaler og tilbyder tilsvarende også løbende specialepladser.

 

Er du interesseret, eller vil du høre nærmere om praktiske erfaringer, kan du henvende dig til fuldmægtig (og tidligere specialestudent i Finansministeriet) Gustav Corty Dam på gusda@fm.dk / 2341 2071 med et første fagligt oplæg.

 

Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem - Tryk på knappen Søg stillingen.

 

Ansøgningsfrist

15-01-2024

 

Arbejdssted

København

 

Kontakt

Gustav Corty Dam

E-mail

 

Hjemmeside

www.fm.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Finansministeriet

Adresse 1
Christiansborg Slotsplads 1
1218 København K
Danmark
Web
Praktisk information
Oprettet
31-10-2023
Udløber
15-01-2024
Kviknummer
LJA-85081351
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling, Sundhed
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Finansministeriet

Adresse
Christiansborg Slotsplads 1
1218
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
31-10-2023
Ansøgningsfrist
15-01-2024
Kviknummer
LJA-85081351
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund, Strategi og udvikling, Sundhed
Beliggenhed