Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Specialeplads i Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-05-2024

Skal du/I skrive speciale i efterårssemesteret 2024, og vil du skrive inden for arbejdsmarkedsøkonomi i et stærkt fagligt miljø og i en organisation tæt på den politiske dagsorden? Så har du nu muligheden for at søge en specialeplads i Beskæftigelsesministeriet.

 

Med specialepladsen følger egen fast kontorplads i ministeriets Kontor for Pension og Analyse. Pladsen giver gode muligheder for sparring omkring policy i praksis, økonomisk teori, data og empiriske analyser og indsigt i dagligdagen i et departement. Ministeriet stiller en computer til rådighed samt adgang til Danmarks Statistiks registerdata og Beskæftigelsesministeriets eget forløbsdata (DREAM).

 

Emner

Det er et krav, at specialets emne ligger inden for Beskæftigelsesministeriets ressort, hvilket kunne være, men er ikke afgrænset til, fx følgende emner:

  • Effekter af større ydelsesreformer på arbejdsudbud, fx effekter af reformer i pensionssystemet, kontanthjælpssystemet, dagpengesystemet eller lignende.

  • Analyser af ulighed på arbejdsmarked, fx ulighed mellem køn eller herkomst.

  • Effekter af forskellige dele af den aktive arbejdsmarkedspolitik, herunder fx effekten af uddannelsesløft med 110 pct. dagpenge, motivationseffekter af ret og pligttidspunkt for aktivering.

  • Effekter af strukturelle ændringer på arbejdsmarkedet, fx fra indvandring, teknologisk udvikling eller globalisering på beskæftigelsen og/eller løndannelsen.

  • Analyser af arbejdsmiljø på tværs af brancher, arbejdssteder, uddannelsesniveauer, køn, mv. og potentiel betydning for fx valg af job og løndannelse.

  • Analyser af faktorer med betydning for sygefravær, oplevet arbejdsmiljø eller arbejdsskader.

Ansøgning

Du/I skal vedlægge en sides ansøgning om dit speciale, hvor du motiverer for valget af specialeemne. Ansøgningen kan eksempelvis indeholde relevant økonomisk teori, som understøtter dit specialeemne, mulige hypoteser, relevant litteratur om emnet samt hvilke datakilder, som du gerne vil arbejde med. Ansøgningen behøver ikke at indeholde en endelig problemformulering. Du må gerne skrive hvem, som du forventer, bliver din vejleder. 

 

Praktisk

Beskæftigelsesministeriet tilbyder specialepladser for studerende på en relevant økonomfaglig uddannelse (cand.polit., cand.oecon. e.l.).

 

Er du/I interesseret eller vil høre nærmere kan du kontakte fuldmægtig Katrine Thornfeldt Sørensen på kts@bm.dk (72205047) eller fuldmægtig Lærke Thorø Borch Sloth på ltbs@bm.dk (72205069).

 

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Send din ansøgning, CV, eksamenspapirer og øvrige relevante bilag elektronisk senest søndag den 23. juni 2024.

 

Vi holder samtaler løbende.

 

Ansøgningsfrist

23-06-2024

 

Stillingstype

Student

 

Arbejdssted

Beskæftigelsesministeriets departement, København

 

Hjemmeside

www.bm.dk

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Beskæftigelsesministeriet

Adresse 1
Holmens Kanal 20
1060 København K
Danmark
Web
Adresse 2
Holmens Kanal 20
1060 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
30-05-2024
Udløber
23-06-2024
Kviknummer
LJA-85519989
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Forskning og undervisning, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Beskæftigelsesministeriet

Adresse
Holmens Kanal 20
1060
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
30-05-2024
Ansøgningsfrist
23-06-2024
Kviknummer
LJA-85519989
Jobtype
Studenterjob
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Forskning og undervisning, Kontor og administration, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed