Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Søfartsstyrelsen søger skarpe jurister med lyst til mangeartede faglige udfordringer

Søfartsstyrelsen

Slagelse, Vestsjælland

Vestsjælland

Indrykket
08-06-2021

Har du lyst til at arbejde med Danmarks største eksporterhverv inden for mange forskellige juridiske discipliner? I Søfartsstyrelsens afdeling for Maritim Regulering og Jura søger vi lige nu jurister til at varetage opgaver, der spænder vidt og giver god mulighed for en faglig udvikling på en arbejdsplads, hvor det tværfaglige samarbejde, en fleksibel arbejdstidstilrettelæggelse og en høj juridisk faglighed vægtes højt.

 

Hvis du bliver ny jurist i Søfartsstyrelsen, vil du skulle bidrage til udviklingen og fastholdelsen af hele styrelsens juridiske kompetencer inden for forvaltningsret, persondataret og inden for søfartslovgivningen. Maritim Regulering og Jura varetager såvel Søfartsstyrelsens interne advokatkontorfunktion samt bidrager til afklaring af spørgsmål om fx udveksling af data mellem myndigheder, digitalisering af lovgivningen, kontrol og tilsyn, lovproces, lovfortolkning, lovteknik og hjemmelsspørgsmål.

  

Om jobbet

Som ny kollega i Maritim Regulering og Jura vil du indgå i vores stærke, faglige juridiske miljø i en afdeling som tæller ca. 30 kolleger med forskellige baggrunde. Vi vægter samarbejdet og den gode stemning højt og prioriterer at pleje kollegaskabet. Kontoret fungerer som Søfartsstyrelsens interne advokatkontor, hvilket indebærer, at vi rådgiver styrelsens andre enheder i juridiske og tekniske spørgsmål.  Vi hjælper med de svære sager om bl.a. forvaltningsretlige spørgsmål, persondataret og søfartslovgivningen. Desuden betjener vi vores direktion og håndterer sager til ministeren og til Folketinget, og vi varetager det lovforberedende arbejde på søfartsområdet og skriver både lovforslag og bekendtgørelser. 

 

Om dig 

Vi forventer, at du er uddannet cand.jur. Afhængig af din erfaring og dine kompetencer vil ansættelse kunne ske som fuldmægtig eller som konsulent. Du har stærke juridiske og kommunikative evner samt interesse for juraen. Det vil være en fordel, hvis du har et godt kendskab til forvaltningsretten, international og/eller EU-retlig regulering, men forudgående kendskab til søfartslovgivningen er ikke en forudsætning. Vi lægger derudover vægt på, at du besidder  

  • gode analytiske evner

  • evnen til at arbejde selvstændigt og ansvarsfuldt med lysten til at tage ansvaret for dine egne opgaver

  • evnen til at bevare såvel overblik som blik for detaljen

  • en tilgang til faget, hvor der ses muligheder og ikke begrænsninger, så du kan agere pragmatisk, hvor juraen tillader det

  • lysten til en uformel ledelsesstil

  • faglig autoritet og integritet

  • gode samarbejdsevner samt

  • evnen til at kunne skabe netværk internt og eksternt.

 

Om os 

Søfartsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og arbejder for vækst i de maritime erhverv og sikkerheden til søs. Det gør vi i et tæt samarbejde med relevante interessenter. Samtidig deltager vi aktivt i både europæisk og internationalt samarbejde, fordi søfarten er et internationalt erhverv. Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi har en travl hverdag med fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Du får gode kollegaer i et engageret arbejdsmiljø, som både fagligt og socialt vil bidrage til, at du får det bedste fundament for at løse dine opgaver. 

 

I Maritim Regulering og Jura arbejder vi med udvikling af regler, der skal fremme sikkerhed, sundhed og miljø for både skibe, søfarende og fiskere og de farvande, de sejler i. Samtidig er vi med til at sikre, at reguleringen skaber de bedste rammer for væksten og konkurrenceevne i den maritime sektor. Vi deltager i forhandlingerne om internationale og EU regler og udarbejder de danske regler. Afdelingen består af ca. 30 medarbejdere med juridisk, teknisk og akademisk baggrund. Der er to chefer tilknyttet til afdelingen, og du vil få en personaleleder, men kan forvente at skulle udføre opgaver for begge chefer.

 

Om ansættelsen 

Der er tale om fast fuldtidsansættelse. Du ansættes efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Afhængig af dine kvalifikationer vil du blive ansat som fuldmægtig, specialkonsulent eller chefkonsulent.

 

Søfartsstyrelsens hovedkontor ligger i Korsør, hvor arbejdspladsen således er placeret. Der vil efter aftale være mulighed for delvist hjemmearbejde.

 

Vi forventer at afholde første samtale runde den 23. eller 24. juni. Stillingen ønskes besat snarest. Som følge af covid-19 vil dele af ansættelsesprocessen foregå virtuelt.

 

Vil du vide mere? 

Du kan få flere informationer om stillingen som jurist i Maritim Regulering og Jura ved at kontakte kontorchef Kristina Ravn på telefon 7219 6237 eller chefkonsulent Kirstine Strøh Nielsen på telefon 7219 6135. For yderligere oplysninger om personaleforhold kan du kontakte HR-rekrutteringspartner Kristine Lilleng Castenschiold på telefon 9133 7022. Du kan også læse mere om os på Søfartsstyrelsens hjemmeside www.soefartsstyrelsen.dk.   

 

Har du lyst til at søge? 

Så klik på Søg stilling knappen nederst i annoncen eller søg via vores hjemmeside http://jobisoefartsstyrelsen.dk/#job. Din ansøgning vedlagt CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest den 21. juni 2021. 

 

Søfartsstyrelsen er en del af Det Blå Danmark. Vi arbejder for sikkerhed og vækst i den maritime sektor. Vores mission er at skabe konkurrencedygtige og innovative vækstvilkår.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Søfartsstyrelsen

Adresse 1
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør
Danmark
Adresse 2
Caspar Brands Plads 9
42220 Korsør
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-06-2021
Udløber
21-06-2021
Kviknummer
LJA-82221804
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Søfartsstyrelsen

Adresse
Caspar Brands Plads 9
42220
Korsør
Danmark
Praktisk information
Indrykket
08-06-2021
Ansøgningsfrist
21-06-2021
Kviknummer
LJA-82221804
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed