Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skatteministeriets departement søger højt kvalificeret jurist og økonom med interesse for den grønne omstilling og EU-ret

Skatteministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
03-07-2020

Som medarbejder i Skatteministeriets departement har du fingrene nede i det allermest komplicerede og spændende stof. I kontoret for Miljø, Energi og Motor er der fokus både på dybdegående samfundsøkonomiske analyser, policy-udvikling og komplekse juridiske udfordringer. Vores arbejde har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.

I Skatteministeriet arbejder vi med store tal, store linjer og store ambitioner. Vi tager hver dag ansvar for den store indflydelse, vores arbejde har på danskernes liv. Som jurist og økonom i Skatteministeriet vil du være med til at skabe fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor i Danmark. Her får du stort ansvar og faglige udfordringer med format.

Om stillingen som jurist i Skatteministeriet 

Kontoret Miljø, Energi og Motor er et fagkontor i Skatteministeriets afdeling for Lovgivning og Økonomi, som har ansvaret for bl.a. ministerbetjening, politikudvikling, lovgivning og nationale retssager inden for miljø-, energi- og bilafgifterne. Kontorets fagområdet dækker emner, som berører den almindelige dansker og erhvervslivet, og som har et stort politisk fokus. Kontoret spiller fx en central rolle i udmøntningen og udviklingen af regeringens ambitioner om en grøn omstilling og indfrielse af målsætningen om 70 pct. reduktion af CO2-udledningen i 2030, herunder mulighederne for at udbrede lav- og nulemissionsbiler, indføre vejafgifter, miljøzoner og tekniske parametre i bilbeskatningen.

Kontoret deltager endvidere i internationale fora herunder i nordiske samarbejder og i EU-arbejdsgrupper, når nye EU-regler på det miljø- og energipolitiske område skal forhandles.

Som medarbejder i Miljø, Energi og Motor har du derfor mulighed for at komme til at arbejde med en lang række forskellige opgaver på et dynamisk politikområde, herunder materiale til politiske møder, udarbejdelse af ny lovgivning, samfundsøkonomiske konsekvensberegninger af økonomiske reformer og analyser af skattesystemet, samrådsmateriale, talepunkter og internationalt arbejde.

Vi arbejder ofte i krydsfeltet mellem teori og praktisk politikudvikling, hvilket stiller store krav til kreativitet og klar formidling. Skatteområdet indebærer i den forbindelse en bred berøringsflade med andre ministerområder, herunder særligt med de øvrige økonomiske ministerier.

Dit arbejde vil bringe dig vidt omkring internt i Skatteministeriet og i Skatteministeriets koncern, da mange arbejdsopgaver løses i tæt samarbejde med andre kontorer og på tværs af ministeriets institutioner og andre ministerier. I Skatteministeriet lægges der stor vægt på helhedsperspektivet i opgaveløsningen, og du vil derfor også komme i kontakt med mange forskellige faglige områder i forbindelse med dine opgaver. Jura og samfundsøkonomi går også hånd i hånd hos os, og der vil være et tæt samarbejde mellem kontorernes økonomer og jurister, om de opgaver vi løfter.

Vi har vedvarende fokus på at udvikle vores kompetencer bredt i afdelingen i et stærkt fagligt økonomisk og juridisk miljø, og vi lægger vægt på, at vores nye kolleger både udfordres fra første dag og løbende kan udvikle deres faglige profil.

Om dig 

Vi søger en fagligt højt kvalificeret jurist (med en uddannelse som cand.jur., cand.merc.jur. eller lignende), som gerne har solid, praktisk erfaring med lovsnedkeri og ministerbetjening fx fra et andet ministerium eller tilsvarende organisation. Gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner er også en forudsætning.

Vi søger også en fagligt højt kvalificeret økonom med en uddannelse som cand.oecon., cand.polit. eller lignende og eventuelt med en ph.d. i økonomi. Du skal have lyst og evner til at arbejde med modelbaserede analyser og metodeudvikling inden for det skattepolitiske område generelt. Formidling af analyser og resultater vil være en central del af arbejdet. Du vil indgå i et tæt samarbejde med andre højt kvalificerede økonomer i et fagligt inspirerende miljø og vil fra start få spændende og krævende opgaver og være med til at præge afdelingens udvikling.

Forudgående erfaring fra lignende stillinger er en fordel, men det centrale er, at du er dygtig og ambitiøs. Både nyuddannede og erfarne kandidater vil blive taget i betragtning til besættelse af de ledige stillinger.

Du har lyst til at være en central spiller, som kan tage ansvar både for opgaver med kort frist, og som kan drive større processer inden for kontoret fagområde. Du brænder for faglig udvikling og nyder at give ideer og viden videre til andre. Du er samtidig grundig og omhyggelig og sætter en ære i at levere en færdig opgave.

Vi forventer, at du er ansvarsbevidst og er parat til at gøre en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Men vi er samtidig fleksible i forhold til medarbejdernes behov og lægger vægt på, at det skal være sjovt og inspirerende at gå på arbejde.

Om at arbejde i Skatteministeriet  

Skatteministeriets arbejde har indflydelse på alle danskeres liv og på al offentlig finansiering. Og med stor indflydelse følger stort ansvar. Vores arbejde skal leve op til de højeste faglige standarder, og vi skal være både dybt fagligt specialiserede og have blik for hele samfundets behov.  

I Skatteministeriet hjælper vi hinanden og samarbejder i hele koncernen om at løfte kvaliteten i alt, hvad vi gør. Høje ambitioner og fælles mål om integritet og transparens er kernen i vores arbejde. Vi har et stort fokus på ledelse og på udvikling af alle ansatte, professionelt såvel som menneskeligt. I ministeriet har vi en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for, at vi kan skabe gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen. 

Ansøgning og ansættelse 

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via nedenstående link senest den 6. august 2020. Samtaler afholdes løbende, da stillingen ønskes besat snarest muligt. Der kan indgå test i ansættelsesprocessen.

Har du spørgsmål til stillingerne, er du meget velkommen til at kontakte en af kontorcheferne: Claus Peter Hansen på tlf. 50 77 84 68 eller Mette Kildegaard Graversen på tlf. 72 37 58 52.

Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse som fuldmægtig eller på konsulentniveau efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.  

Hvis der bliver ledige stillinger i andre kontorer i Lovgivning og Økonomi, kan du også komme i betragtning til dem. 

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på www.skm.dk/job.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Skatteministeriet

Adresse 1
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
03-07-2020
Udløber
06-08-2020
Kviknummer
LJA-80588619
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Skatteministeriet

Adresse
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
03-07-2020
Ansøgningsfrist
06-08-2020
Kviknummer
LJA-80588619
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Finans, økonomi og regnskab, Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed