Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skatteministeriets departement søger højt kvalificeret jurist med interesse for den grønne omstilling og EU-ret

Skatteministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
11-03-2020

Som jurist i kontoret Miljø, Energi og Motor er med i det juridiske værksted fra start til slut, når vi udarbejder lovforslag og folketingssvar og finder løsninger på komplekse udfordringer. Vores arbejde med den grønne omstilling har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.

 

I Skatteministeriet arbejder vi med store tal, store linjer og store ambitioner. Vi tager hver dag ansvar for den store indflydelse, vores arbejde har på danskernes liv. Som jurist i Skatteministeriet vil du være med til at skabe fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor i Danmark. Her får du stort ansvar og faglige udfordringer med format.

 

Om stillingen som jurist i Skatteministeriet 

Kontoret Miljø, Energi og Motor er et fagkontor i Skatteministeriets afdeling for Lovgivning og Økonomi som har ansvaret for bl.a. ministerbetjening, politikudvikling, lovgivning og nationale retssager inden for miljø-, energi- og bilafgifterne. Kontorets fagområdet dækker emner, som berører den almindelige dansker og erhvervslivet, og som har et stort politisk fokus. Kontoret spiller fx en central rolle i udmøntningen og udviklingen af regeringens ambitioner om en grøn omstilling og indfrielse af målsætningen om 70 pct. reduktion af CO2-udledningen i 2030, herunder mulighederne for at udbrede lav- og nulemissionsbiler, indføre vejafgifter, miljøzoner og tekniske parametre i bilbeskatningen.

 

Kontoret deltager endvidere i internationale fora herunder i nordiske samarbejder og i EU-arbejdsgrupper, når nye EU-regler på det miljø- og energipolitiske område skal forhandles.

 

Som jurist i Miljø, Energi og Motor har du derfor mulighed for at komme til at arbejde med en lang række forskellige opgaver på et dynamisk politikområde, herunder udarbejdelse af ny lovgivning, materiale til politiske møder, svar til Folketinget, samrådsmateriale, notater, talepunkter og internationalt arbejde.

 

Dit arbejde vil bringe dig vidt omkring internt i Skatteministeriet og i Skatteministeriets koncern, da mange arbejdsopgaver løses i tæt samarbejde med andre kontorer og på tværs af ministeriets institutioner og andre ministerier. I Skatteministeriet lægges der stor vægt på helhedsperspektivet i opgaveløsningen, og du vil derfor også komme i kontakt med mange forskellige faglige områder i forbindelse med dine opgaver. Jura og samfundsøkonomi går også hånd i hånd hos os, og der vil være et tæt samarbejde mellem kontorernes økonomer og jurister, om de opgaver vi løfter.

 

Om dig 

Vi søger en fagligt højt kvalificeret jurist (med en uddannelse som cand.jur., cand.merc.jur. eller lignende), som gerne har solid, praktisk erfaring med lovsnedkeri og ministerbetjening fx fra et andet ministerium eller tilsvarende organisation. Gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner er også en forudsætning.

 

Du har lyst til at være en central spiller, som kan tage ansvar både for opgaver med kort frist, og som kan drive større processer inden for kontoret fagområde, navnlig i relation til udvikling og udarbejdelse af ny lovgivning i samarbejde med andre dele af Skatteministeriets koncern og andre ministerier. Du brænder for faglig udvikling og nyder at give ideer og viden videre til andre. Du er samtidig grundig og omhyggelig og sætter en ære i at levere en færdig opgave.

 

Vi forventer, at du er ansvarsbevidst og er parat til at gøre en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Men vi er samtidig fleksible i forhold til medarbejdernes behov og lægger vægt på, at det skal være sjovt og inspirerende at gå på arbejde.

 

Nyuddannede kan også komme i betragtning.

 

Om at arbejde i Skatteministeriet  

Skatteministeriets arbejde har indflydelse på alle danskeres liv og på al offentlig finansiering. Og med stor indflydelse følger stort ansvar. Vores arbejde skal leve op til de højeste faglige standarder, og vi skal være både dybt fagligt specialiserede og have blik for hele samfundets behov.  

 

I Skatteministeriet hjælper vi hinanden og samarbejder i hele koncernen om at løfte kvaliteten i alt, hvad vi gør. Høje ambitioner og fælles mål om integritet og transparens er kernen i vores arbejde. Vi har et stort fokus på ledelse og på udvikling af alle ansatte, professionelt såvel som menneskeligt. I ministeriet har vi en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for, at vi kan skabe gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen. 

 

Ansøgning og ansættelse 

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via nedenstående link senest den 30. marts 2020 kl. 12. Samtaler afholdes løbende, da stillingen ønskes besat snarest muligt. Der kan indgå test i ansættelsesprocessen.

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte en af kontorcheferne: Claus Peter Hansen på tlf. 50 77 84 68 eller Mette Kildegaard Graversen på tlf. 72 37 58 52.

 

Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse som fuldmægtig eller på konsulentniveau efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.  

 

Hvis der bliver ledige stillinger i andre kontorer i Lovgivning og Økonomi, kan du også komme i betragtning til dem. 

 

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

 

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på www.skm.dk/job.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Skatteministeriet

Adresse 1
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
11-03-2020
Udløber
30-03-2020
Kviknummer
LJA-79750644
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Skatteministeriet

Adresse
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
11-03-2020
Ansøgningsfrist
30-03-2020
Kviknummer
LJA-79750644
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed