Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skatteministeriet søger jurist med interesse for skatteområdet med fokus på moms og internationalt arbejde

Skatteministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
07-02-2020

Som jurist i kontoret Moms, Afgifter og Told, der er en del af Skatteministeriets departement, har du fingrene nede i det allermest komplicerede lovstof, og du er med til at forhandle ny lovgivning i EU. Du er med i det juridiske værksted fra start til slut, når vi udarbejder lovforslag og folketingssvar mm. og finder løsninger på komplekse udfordringer. Vores arbejde har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.

 

I Skatteministeriet arbejder vi med store tal, store linjer og store ambitioner. Vi tager hver dag ansvar for den store indflydelse, vores arbejde har på danskernes liv. Som jurist i Skatteministeriets departement vil du være med til at skabe fundamentet for finansieringen af Danmark. Her får du stort ansvar og faglige udfordringer.

 

Om jobbet som jurist

Kontoret Moms, Afgifter og Told (samt Spil) er et af flere fagkontorer i departementets afdeling for Lovgivning og Økonomi og har ansvaret for bl.a. national og EU-lovgivning, ministerbetjening, politikudvikling og analyser, retssager samt præjudicielle forelæggelser på fagområdet. Kontoret deltager endvidere i en lang række internationale fora herunder i EU, OECD og nordiske samarbejder hvor der bl.a. forhandles og vedtages nye EU-retsakter og udveksles erfaringer.

 

Lovgivning handler ikke bare om at skrive paragraffer. Bag regeludviklingen ligger et omfattende juridisk og økonomisk analysearbejde med beskrivelse af modeller, konsekvenser og provenuberegninger, der forudsætter et tæt samarbejde mellem vores jurister og økonomer. Ofte indebærer lovprocessen møder med interesseorganisationer og politiske forhandlinger. EU-ret fylder også meget. Blandt andet har EUs statsstøtteregler stor betydning for udformningen af danske skatteregler.

 

EU-arbejdet med at forhandle direktiver og forordninger kan være en kompliceret proces, som kræver udarbejdelse af notater om Danmarks holdning til emnet og fordrer en vis rejseaktivitet ifm. deltagelse i møder i EU-Kommissionen eller Rådet, hvor man fx forhandler om nye regler på vegne af Danmark.

 

Ministerbetjening består af en bred vifte af opgaver. Skatteministeriet modtager hver dag spørgsmål fra Folketinget, medier, erhvervsliv og brancheorganisationer samt henvendelser fra borgere og andre interessenter om både store og små emner. Alle skal have et svar, og sagsbehandlingen kan omfatte alt fra det helt korte svar til udarbejdelse af samrådspapirer, notater, talepunkter og beredskaber til skatteministeren.

 

Om dig

Du er cand.jur., cand.merc.jur. eller lignende og har solide juridiske kompetencer. Du må meget gerne have erfaring fra arbejde med moms, EU-ret/EU-processer og/eller ministerbetjening, men det er ikke en forudsætning. Du interesserer dig for sammenhængen mellem økonomi, jura og politik og kan koble juraen til den verden, reglerne efterfølgende skal leve i og har fokus på god proces- og interessenthåndtering.

 

Om at arbejde i Skatteministeriet

Skatteministeriets arbejde har indflydelse på alle danskeres liv og på al offentlig finansiering. Og med stor indflydelse følger stort ansvar. Vores arbejde skal leve op til de højeste faglige standarder, og vi skal være både dybt fagligt specialiseret og have blik for hele samfundets behov.     

 

I Skatteministeriet hjælper vi hinanden og samarbejder i hele koncernen om at løfte kvaliteten i alt, hvad vi gør. Høje ambitioner og fælles mål om integritet og transparens er kernen i vores arbejde. Vi har et stort fokus på ledelse og på udvikling af alle ansatte, professionelt såvel som menneskeligt. I ministeriet har vi en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for, at vi kan skabe gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen.  

 

Ansøgning og ansættelse

Ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser bedes sendt via nedenstående link senest den 20. februar 2019 kl. 12.00. Det må forventes, at der indgår tests i ansættelsesprocessen.  

 

Har du spørgsmål til stillingerne, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Jeanette Rose Hansen på telefonnummer 72 37 32 68 eller kontorchef Kristina Astrup Blomquist på telefonnummer 72 37 33 26. 

 

Tiltrædelse efter aftale og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.

 

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

 

Hvis der bliver ledige stillinger i andre kontorer i departementet, kan du også komme i betragtning til dem. 

 

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på skm.dk/job.  


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Skatteministeriet

Adresse 1
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
07-02-2020
Udløber
20-02-2020
Kviknummer
LJA-79276887
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Skatteministeriet

Adresse
Nicolai Eigtveds Gade 28
1402
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
07-02-2020
Ansøgningsfrist
20-02-2020
Kviknummer
LJA-79276887
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed