Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarpe analytikere og projektledere til analysearbejde i Finansministeriets koncern og på tværs af staten

Økonomistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-04-2021

Vil du arbejde med at udvikle staten, så opgaver bliver løst bedst muligt og effektivt? Vil du arbejde med en varieret opgaveportefølje og med samarbejdspartnere på tværs af ministerier og styrelser i Statens Analyser og Implementering?

Hvis du derudover bliver motiveret af at arbejde sammen med nogle af de skarpeste hoveder i staten, en stejl læringskurve og et højt fagligt ambitionsniveau - så en af nedenstående stillinger måske noget for dig.

Om jobbet

I Økonomistyrelsens Center for Modernisering og Analyse (CMA) udfører vi analyser og udviklingsprojekter. Det gør vi både internt i Finansministeriets koncern og eksternt for klienter på tværs af staten.

De interne projekter for Finansministeriets koncern inkluderer fx analyser af fællesstatslige løsninger, avancerede dataanalyser og policyopgaver. Når vi i CMA løser eksternt rettede projekter, så gør vi det i enheden Statens Analyser og Implementering (SAI), som du kan læse mere om her.

SAI leverer flere typer af strategisk vigtige rådgivningsydelser til organisationer på tværs af staten. Dette omfatter budgetanalyser, kvalitets- og forbedringsanalyser, procesoptimerings- og automatiseringsanalyser, udvikling af advanced analytics-redskaber, surveys og evalueringer samt projektstyrings- og faciliteringsopgaver.

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores kompetencer, og vi skal drive en række projekter i efteråret 2021. Vi søger derfor særligt ambitiøse og stærke profiler, som vil være med til at videreudvikle CMA og SAI.

En stor del af vores produkter indgår direkte i de politiske beslutningsprocesser, og du vil derfor som del af arbejdet komme til at have en tæt dialog med departementer på tværs af staten.

Som medarbejder vil du blandt andet kunne indgå i opgaver såsom:

 • Udarbejdelse af strategiske analyser, der skal føre til kvalitets- og/eller effektivitetsforbedringer
 • Udarbejdelse af analyser og strategiprojekter, som identificerer muligheder for en øget grad af fælles løsninger på tværs af staten
 • Udvikling af løsninger på problemer, der kan afhjælpes med procesoptimering og teknologi
 • Facilitering af workshops og seminarer mv. med interne og eksterne samarbejdspartnere
 • Planlægning, udførsel og implementering af større og mindre interne projekter i Økonomistyrelsen og Finansministeriets koncern
 • Minister- og direktionsbetjening, herunder udarbejdelse af og bidrag til politikudspil, beslutningsoplæg, taler, præsentationer og lignende.

Vi søger både projektledere og analytikere

Projektlederen har erfaring med projektledelse og analyser fra fx konsulentbranchen eller den offentlige sektor og kan gå direkte ind og tage en projektlederrolle.

Analytikeren har typisk mindre fuldtidserfaring eller er nyuddannet og har opnået særligt gode resultater på studiet samt har relevant erfaring fra fx konsulentbranchen eller den offentlige sektor.

Konkret lægger vi vægt på, at du:

 • har en relevant samfundsvidenskabelig eller erhvervsøkonomisk uddannelse
 • er ambitiøs, analytisk og metodisk skarp og evner at løse komplekse problemstillinger og har praktisk erfaring med at tilrettelægge og gennemføre større analyser
 • evner at samarbejde på tværs og har blik for interessenthåndtering
 • har gode kommunikationsevner og kan formidle problemstillinger, resultater og anbefalinger klart og præcist både mundtligt og skriftligt
 • har erfaring med databaseret analyse og kan gå fra store datasæt via dyb analyse til en sammenhængende fortælling. Evt. erfaring med R, Python eller SQL eller lyst til at få det
 • er fleksibel, arbejdsom og trives med en travl hverdag
 • trives med arbejdsformen i en politisk styret organisation, er initiativrig og drives af at skabe udvikling og resultater, der gør en forskel i den offentlige sektor.

Hvem er vi?

Center for Modernisering og Analyse varetager eksterne analyser i regi af Statens Analyser og Implementering og er samtidig en intern tværgående analyseenhed i Finansministeriet. Således fungerer vi som et analytisk kraftcenter for Finansministeriet og for den tværgående udvikling af den offentlige sektor.

Vi tilbyder en stejl læringskurve for både nyuddannede og den mere erfarne analytiker, konsulent eller embedsmand. Vores rolle i de politiske processer samt vores projektbaserede arbejdsform indebærer, at den enkelte medarbejder udvikler og anvender både klassiske embedsmandskundskaber samt analyse-, rådgivnings- og projektlederkompetencer.

Vores center består pt. af tre kontorchefer og ca. 30 medarbejdere, men forventes at vokse. Vi er kendetegnet ved et højt fagligt ambitions- og aktivitetsniveau. Vi er samtidig et ungt kontor med et stærkt fællesskab og mange sociale aktiviteter, hvor alle nyansatte fx får en personlig buddy og et intensivt oplæringsforløb fra dag ét. Vi vægter feedback og personlig udvikling højt, og sikrer at det bliver prioriteret gennem ugentlige og årlige udviklingssnakke med ledere og kollegaer.  

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig, specialkonsulent eller chefkonsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen. Du vil i praksis skulle arbejde tæt sammen med medarbejdere fra en række statslige institutioner.

Yderligere oplysninger

Nuværende kontorchefer i Center for Modernisering og Analyse er Frederik Lindgren Greisen og Rasmus Frost. Hvis du ønsker yderligere information om stillingerne, kan du kontakte Christian Juncher Lunde på mail: chlun@oes.dk / tlf.: 51 21 52 56 eller Michael Elkjær Pedersen på mail: miclp@oes.dk / tlf.: 21 99 51 94.

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så tryk på "Søg stillingen" og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest søndag den 9. maj 2021.

Vi indkalder til samtaler løbende. Samtaler vil blandt andet indeholde en case.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold og handicap opfordres til at søge stillingerne.


Del dette job

Alternativ adresse



Kontakt

Økonomistyrelsen

Adresse 1
Landgreven 4
1301 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-04-2021
Udløber
09-05-2021
Kviknummer
LJA-82003476
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Ansøg nu
Lignende job

Frie Skolers Lærerforening

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Økonomistyrelsen

Adresse
Landgreven 4
1301
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
23-04-2021
Ansøgningsfrist
09-05-2021
Kviknummer
LJA-82003476
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Finans, økonomi og regnskab, Politik, kultur og samfund, Projektledelse og styring
Beliggenhed