Gem annonce

Skarp jurist til udvikling af varmesektoren

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
23-03-2020

Vil du være en del af en koncern, hvor klimaet står øverst på dagsordenen?

Vil du være med til at præge fremtidens varmesektor i den gennemgribende ændring af rammevilkårene, som vi står overfor? Og vil du bidrage til at nå målsætningen om 70 pct. CO2-reduktion? Så har du nu chancen for at bruge dine juridiske muskler til at flytte hele Danmark i en grønnere retning.

 

Om jobbet

I Energistyrelsen ser vi klimaforandringerne som den største opgave. En opgave vi skal være med til at løse. Varmesektoren står over for en gennemgribende udvikling, så den kan bidrage til at kunne imødekomme regeringens målsætning om 70 pct. CO2 reduktion. Lige nu skal grundstenene til den fremtidige regulering af varmesektoren lægges, og du skal være med til at sikre, at løsningerne kan implementeres og er juridisk holdbare.

 

Arbejdet indebærer en bred og varieret opgaveportefølje inden for regulering af varmesektoren i Danmark. Dine arbejdsopgaver vil bl.a. kunne omfatte:

 

 • Udarbejdelse af lovforslag og bekendtgørelser, der understøtter den grønne omstilling,

 • Implementering af EU-regler i dansk lovgivning,

 • Fortolkning af gældende regler,

 • Ministerbetjening i form af fx udarbejdelse af svar på udvalgsspørgsmål fra Folketinget, materiale til ministeren mv. samt,

 • Konkret sagsbehandling.

 

Opgaverne stiller krav til dine mundtlige og skriftlige formidlingsevner ligesom det er vigtigt, at du er god til at samarbejde godt og tæt med en bred vifte af aktører. Vi har bl.a. et meget tæt samarbejde med departementet, andre ministerier og andre aktører såsom Forsyningstilsynet og brancheorganisationer. Jobbet indebærer også et tæt samarbejde med øvrige kompetencer i kontoret (økonomer, ingeniører, generalister).

 

Du vil blive en del af et juristteam, som pt. består af 5 jurister, som i fællesskab med det øvrige varmekontor løser opgaverne. Kontoret består af i alt 20 medarbejdere og en kontorchef.

 

Du vil få en travl og udfordrende hverdag med en høj grad er frihed under ansvar, gode kollegaer i en velsammentømret enhed med en uformel omgangstone og en god holdånd.

 

Om dig

Du er jurist og det vil være en klar fordel, men ikke et krav, at du har erfaring med lovskrivning gerne fra en politisk styret organisation og/eller fra energisektoren. Har du kendskab til forsyningssektorerne, og i særdeleshed varmesektoren, er det også en fordel, men ikke et must lyst til at lære et nyt område at kende er i lige så høj kurs. Derudover lægger vi vægt på, at:

 • Du er en faglig stærk og omhyggelig jurist, der selvstændigt kan løfte et stort ansvar,

 • Du har god forståelse for og lyst til proces og for arbejdet i en politisk styret organisation,

 • Du er professionel og befinder dig godt i embedsmandsrollen også overfor eksterne interessenter og samarbejdspartnere,

 • Du har gode formidlingsevner og kan formidle komplekst stof til borgere, virksomheder, andre myndigheder og kollegaer,

 • Erfaring med eller interesse for erhvervsrettet lovgivning og/eller kommunalret kan også være værdifuldt samt,

 • Du er en holdspiller og trives med at sparre med dine kollegaer og udvikle din egen faglighed.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 500 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

 

Center for Forsyning består af cirka 80 medarbejdere, både med teknisk, juridisk og generalistbaggrund. Vi løser diverse opgaver relateret til forsyning af el, vand, varme, gas og affald, og vi holder til i vores nye bygninger i København.

 

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og har siden 28. juni 2015 været en styrelse under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig i henhold til den gældende overenskomst for akademikere med rådighedsforpligtelse i staten.  Ansættelsesområdet er Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Yderligere information

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Trine Sannem Mønsted på mail tsm@ens.dk eller +45 26180292. Du kan også kontakte specialkonsulent Lotte Bjergaard Jensen på lobje@ens.dk eller +45 33927609.

 

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest den 13. april 2020. OBS! Ansøgningsfristen er blevet forlænget, da årsagen til udskydelsen er, at vi ikke kan holde ansættelsessamtaler så længe, at vi arbejder hjemmefra.

 

Samtaler forventes afholdt i uge 17. Tiltrædelse forventes at være 1. juni 2020 eller hurtigst muligt derefter. OBS! Tilrædelsesdatoen er ligeledes rykket.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
23-03-2020
Udløber
13-04-2020
Kviknummer
LJA-79922721
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Strategi og udvikling
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
23-03-2020
Ansøgningsfrist
13-04-2020
Kviknummer
LJA-79922721
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Strategi og udvikling
Beliggenhed
Gem annonce