Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarp jurist til demokratiets maskinrum

Indenrigs- og Boligministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
27-05-2022

Vil du arbejde med valg og folkeafstemninger i et spændende politisk og juridisk miljø? Og vil du være en del af et fagligt stærkt og godt fællesskab? Så har du nu mulighed for at blive vores kollega i Kontoret for Demokrati i Indenrigs- og Boligministeriet.

Du kommer til at arbejde i kernen af demokratiet, hvor Danmark har en international førerposition. Som landets øverste valgmyndighed har vi bl.a. det overordnede ansvar for folketingsvalg, kommunal- og regionalvalg, Europa-Parlamentsvalg og folkeafstemninger. Mellem valgene udvikler vi lovgivningen, valgprocesserne, it-understøttelsen og nye politiske initiativer m.v. for at sikre, at Danmark fortsat kan være i verdensklasse, når det gælder valg.

Dig

Du er uddannet jurist. Du må meget gerne være nyuddannet, men du kan også have et par års erfaring, f.eks. fra den offentlige forvaltning. Du interesserer dig for demokrati og samfundsforhold, og du har lyst til at arbejde med stats- og forvaltningsret i et stærkt fagligt miljø, hvor både humøret og ambitionsniveauet er højt, og hverdagen ofte er uforudsigelig.

Det er vigtigt for os, at du

  • er fagligt dygtig, har blik for helheden og politisk forståelse
  • skriver godt, klart og korrekt
  • kan tage initiativ, skabe overblik og strukturere dine arbejdsopgaver i en travl hverdag
  • kan lide at fordybe dig i komplekse juridiske problemstillinger
  • er en god kollega og bidrager til et godt arbejdsmiljø.

Stillingen

Du kommer især til at arbejde med:

  • Klassisk ministerbetjening i bred forstand
  • Udformning af lovforslag, bekendtgørelser og vejledninger
  • Udvikling og implementering af nye politiske initiativer
  • Vejledning af og besvarelse af spørgsmål fra myndigheder, vælgere, partier m.v.
  • Andre former for konkret sagsbehandling.

Du får rig mulighed for at udvikle dig fagligt og få ansvar for dine egne sagsområder og projekter inden for kontorets arbejdsområder. Som øverste valgmyndighed har vi bl.a. det overordnede ansvar for valglovgivningen og for at afholde og opgøre valg og folkeafstemninger. Vi er også ansvarlige for at udvikle og drive vælgererklæring.dk og for den statslige partistøtteordning. Vi løser derudover internationale opgaver, bl.a. vedrørende cybersikkerhed. Desuden er vi sekretariat for det uafhængige Valgnævn, der bl.a. træffer afgørelse i sager om udlandsdanskeres valgret og nye partier, der ønsker at stille op til valg.

Særligt op til valg har vi travlt med mange forskelligartede og helt centrale opgaver, hvor vi hjælper hinanden og løfter i flok. I øvrigt har vi fleksibel arbejdstid og gode muligheder for at arbejde hjemme.

Kontoret for Demokrati er en del af Indenrigs- og Boligministeriets juridiske afdeling. Du får dedikerede kollegaer, der prioriterer faglig kvalitet, et godt socialt miljø og arbejdsglæde i hverdagen højt.

Departementet

I Indenrigs- og Boligministeriet arbejder vi for at binde Danmark sammen. Vi arbejder for den geografiske, sociale og demokratiske sammenhængskraft. Det gør vi ved at skabe sammenhæng mellem land og by, udvikle den almene boligsektor, optimere de kommunale og regionale rammer, omfordele kroner på tværs af kommuner og værne om frie og fair valg.

Vi sætter en ære i at være ordentlige. Det er hverdagens pejlemærke. Samtidig gør vi en dyd ud af enkle løsninger, og at der er kort fra tanke til handling. Vi er stolte af en arbejdskultur, hvor tillid er en selvfølge, og fleksibilitet er et nøgleord også når det handler om, hvor og hvornår vi arbejder.

Løn og ansættelse

Du vil blive ansat som fuldmægtig efter AC-overenskomsten. Stillingen er på fuld tid. Ansættelsesområdet er Indenrigs- og Boligministeriet med tilhørende institutioner.

Arbejdsstedet er Indenrigs- og Boligministeriets departement, Stormgade 2-6, 1470 København K.

Vi har brug for dig fra den 1. august 2022 eller snarest derefter.

Spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte kontorchef Nikolaj Stenfalk på tlf. 40 51 98 36 eller valgkonsulent Christine Boeskov på tlf. 25 16 12 06.

Søg

Send ansøgning, CV og eksamensdokumentation (både bachelor- og kandidatkarakterer) elektronisk via stillingsopslaget på www.im.dk. Vi skal have modtaget din ansøgning senest mandag den 13. juni 2022 kl. 9.00.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 24.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist:

13-06-2022

Stillingstype:

Fuldmægtig

Arbejdssted:

Stormgade 2-6, 1470 København K.

Afdeling:

Jura

Hjemmeside:

www.im.dk

Kontaktperson:

Kontorchef Nikolaj Stenfalk, tlf. 40 51 98 36

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Indenrigs- og Boligministeriet

Adresse 1
Stormgade 2-6
1470 København K
Danmark
Tlf
33 92 93 00
Web
Adresse 2
Holmens Kanal 22
1060 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
27-05-2022
Udløber
13-06-2022
Kviknummer
LJA-83659536
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Indenrigs- og Boligministeriet

Adresse
Holmens Kanal 22
1060
København K
Danmark
Tlf: 33 92 93 00
Praktisk information
Indrykket
27-05-2022
Ansøgningsfrist
13-06-2022
Kviknummer
LJA-83659536
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Akademisk arbejde, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed