Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarp jurist med overblik og sans for detaljen til energiplanlægning

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
10-05-2021

Synes du, at det er spændende at arbejde med kompliceret lovgivning, som skal understøtte en ressourceeffektiv og grøn forsyningssektor, og har du lyst til at blive en del af en koncern, hvor klimaet og målsætningen om 70 pct. CO2-reduktion står øverst på dagsordenen? Hvis du vil være med til at implementere klimaaftalen om energi og industri, bidrage til rammerne for energisystemets motorveje (transmissionsnettet), og udfordre juraen på et område med stor politisk bevågenhed - så er en stilling som jurist i Energistyrelsens Center for forsyning måske noget for dig!

 

Om jobbet

Energisektoren udgør en hjørnesten i den grønne omstilling og det danske samfund. Som jurist i Energistyrelsens Center for forsyning arbejder du sammen med andre jurister, økonomer, generalister, teknikere mv. med at understøtte og sætte rammer for den øgede udbygning med vedvarende energi. Arbejdet som jurist i Center for Forsyning omfatter alt fra lov- og regeludarbejdelse til ministerbetjening, EU-forhandlinger, regelfortolkning, vejledning og afgørelser. Vi vægter det tværgående og tværfaglige samarbejde højt, og der vil være rig mulighed for sparring med kolleger og for at blive klog på forsyningssektoren på tværs.

 

Vi søger en dygtig jurist, som kan få jura, teknik og politik til at gå op i en højere enhed, og som gerne vil arbejde med regulering af Energinet og planlægning af transmissionsnettet. Teamet har ansvaret for de regulatoriske rammer for planlægning og udbygning af elnettet. Du vil bl.a. blive involveret i arbejde med juridiske spørgsmål og tilslutning af nye VE-producenter som de nye energiøer, planlægning og godkendelse af store infrastrukturprojekter, lovskrivning og EU-samarbejde og forhandlinger. Du vil blive en del af et spændende team, som er i rivende udvikling, og hvor du kan være med til at sætte dit præg på udviklingen. Området har mange snitflader til øvrige områder, herunder miljøretten og kræver samarbejde både internt og eksternt.

 

Du bliver en del af et tværfagligt miljø i Center for forsyning i København, hvor du kan få sparring og vil arbejde projektorienteret i et godt fagligt miljø. Du vil møde en travl hverdag, hvor du vil få afvekslende opgaver, et stort ansvar og dine faglige kompetencer i spil. Du vil også samarbejde med aktørerne i sektoren og andre myndigheder.

 

Om dig

Vi forventer, at du er uddannet jurist og har:

  • stærke faglige og analytiske kompetencer og interesse for udarbejdelse af ny regulering

  • interesse for den danske forsyningssektor og klima- og energipolitikken

  • evnen til at arbejde selvstændigt, løsningsorienteret og trives med at tage ansvar

  • gode samarbejds- og procesevner og lyst og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde, også med eksterne samarbejdspartnere

  • gode formidlingsevner både i skrift og i tale

  • gerne kendskab til regeludarbejdelse og lovgivningsarbejde.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

 

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 700 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

 

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

 

Center for Forsyning skaber rammerne for udvikling af forsyningssektorerne med henblik på at sikre grøn omstilling, ressourceeffektivitet, forsyningssikkerhed, økonomisk effektivitet og forbrugerhensyn. Centeret består af cirka 100 medarbejdere, både med teknisk, juridisk, økonomisk og generalistbaggrund. Vi løser diverse opgaver relateret til forsyning af el, vand, varme, gas og affald, og vi holder til i vores nye bygninger i København.

 

Fokus på den gode onboarding

Vi ved, at det kan være udfordrende at starte et nyt job i disse tider, hvor hjemmearbejde ofte er en del af hverdagen. I Energistyrelsen lægger vi derfor vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtelse eller konsulent afhængig af erfaring og kompetencer.

 

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

 

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Jane Glindvad Kristensen. tlf.4128 4676 eller teamleder Tina Strand Auken, tlf.3395 5813.

 

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest søndag den 30. maj 2021. Samtaler forventes afholdt i ugerne 22 og 23.

 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at skulle udarbejde en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

 

Ansøgningsfrist

30-05-2021

 

Tiltrædelsesdato

01-08-2021

 

Arbejdstid

37 timer ugentligt

 

Stillingstype

fuldmægtig/konsulent

 

Hjemmeside

http://www.ens.dk/

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
10-05-2021
Udløber
30-05-2021
Kviknummer
LJA-82077359
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse og information, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Lignende job

Frie Skolers Lærerforening

Universitets- Og Hogskoleradet

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
10-05-2021
Ansøgningsfrist
30-05-2021
Kviknummer
LJA-82077359
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse og information, Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed