Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarp jurist med overblik og sans for detaljen i arbejdet med energiplanlægningen (genopslag)

Energistyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
02-06-2021

Vil du være med til at implementere klimaaftalen om energi og industri og arbejde i Energistyrelsen, hvor klimaet og målsætningen om 70 pct. CO2-reduktion står øverst på dagsordenen?

Så bliv en del af Center for Forsyning i Energistyrelsen, hvor du er med til at:

  • sætte rammerne for energisystemets motorveje (transmissionsnettet)

  • udfordre juraen på et område med stor politisk bevågenhed

  • arbejde med spændende og kompliceret lovgivning, der skal understøtte en ressourceeffektiv og grøn forsyningssektor.

 

Om jobbet

Grøn omstilling og tværfagligt samarbejde

Energisektoren udgør en hjørnesten i den grønne omstilling og det danske samfund. Som jurist i Energistyrelsens Center for Forsyning arbejder du sammen med andre jurister, økonomer, generalister, teknikere mv. med at understøtte og sætte rammer for den øgede udbygning med vedvarende energi.

Arbejdet som jurist i Center for Forsyning omfatter alt fra lov- og regeludarbejdelse til ministerbetjening, EU-forhandlinger, regelfortolkning, vejledning og afgørelser. Vi vægter det tværgående og tværfaglige samarbejde højt, og der vil være rig mulighed for sparring med kolleger og for at blive klog på forsyningssektoren på tværs.

Få ansvaret for regulering af Energinet og planlægning af transmissionsnettet

Vi søger en dygtig jurist, som kan få jura, teknik og politik til at gå op i en højere enhed, og som gerne vil arbejde med regulering af Energinet og planlægning af transmissionsnettet. Teamet har ansvaret for de regulatoriske rammer for planlægning og udbygning af elnettet.

Du vil bl.a. blive involveret i arbejde med juridiske spørgsmål og tilslutning af nye VE-producenter som de nye energiøer, planlægning og godkendelse af store infrastrukturprojekter, lovskrivning og EU-samarbejde og forhandlinger. Du vil blive en del af et spændende team, som er i rivende udvikling, og hvor du kan være med til at sætte dit præg på udviklingen. Området har mange snitflader til øvrige områder, herunder miljøretten og kræver samarbejde både internt og eksternt.

Sæt dine kompetencer i spil

Du bliver en del af et tværfagligt miljø i Center for Forsyning i København, hvor du kan få sparring og vil arbejde projektorienteret i et godt fagligt miljø. Du vil møde en travl hverdag, hvor du vil få afvekslende opgaver, stort ansvar og du vil få dine faglige kompetencer i spil. Du vil også samarbejde med aktørerne i sektoren og andre myndigheder.

Hvis du er nyuddannet jurist eller har et par års erfaring, bliver du en del af Energistyrelsens målrettede kompetenceudviklingsforløb for jurister. Her vil du få en skræddersyet uddannelse i de juridiske kerneopgaver, du kommer til at arbejde med som jurist i Energistyrelsen, og du bliver en del af et tværgående juristnetværk.

Om dig

Vi forventer, at du er jurist og har interesse for den danske forsyningssektor og klima- og energipolitikken. Det ligeledes en fordel, at du:

  • har stærke faglige og analytiske kompetencer og interesse for udarbejdelse af ny regulering

  • arbejder selvstændigt, løsningsorienteret og trives med at tage ansvar

  • har gode samarbejds- og procesevner og lyst og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde, også med eksterne samarbejdspartnere

  • har gode formidlingsevner både i skrift og i tale

  • har interesse for og gerne kendskab til regeludarbejdelse og lovgivningsarbejde.

 

Om os

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er ca. 700 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier

Fokus på den gode onboarding

Vi ved, at det kan være udfordrende at starte et nyt job i disse tider, hvor hjemmearbejde ofte er en del af hverdagen. I Energistyrelsen lægger vi derfor vægt på, at du som ny medarbejder får en god og tryg start som sikrer, at du kommer godt i gang. Du får en grundig introduktion og oplæring ved hjælp af et planlagt velkomstprogram, en række aktiviteter og en mentor, som vil støtte dig fagligt og socialt gennem hele forløbet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtelse eller konsulent afhængig af erfaring og kompetencer.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Jane Glindvad Kristensen, tlf. 4128 4676 eller teamleder Tina Strand Auken, tlf. 3395 5813.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Sådan ansøger du

Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest onsdag den 16. juni 2021. 

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at skulle udarbejde en case og evt. en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Medarbejderne er Energistyrelsens vigtigste aktiv. Vi bestræber os på at ansætte de bedste kvalificerede og de bedste kollegaer - og vi lægger vægt på en professionel ansættelsesproces.


Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Energistyrelsen

Adresse 1
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V
Danmark
Tlf
33 92 67 00
Adresse 2
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København
Danmark
Praktisk information
Oprettet
02-06-2021
Udløber
16-06-2021
Kviknummer
LJA-82192679
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energistyrelsen

Adresse
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577
København
Danmark
Tlf: 33 92 67 00
Praktisk information
Indrykket
02-06-2021
Ansøgningsfrist
16-06-2021
Kviknummer
LJA-82192679
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Miljø og energi, Politik, kultur og samfund
Beliggenhed