Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarp jurist (konsulent) til nyt grønt omstillingsteam i Miljøministeriet

Miljøministeriets Departement

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-08-2022

Vil du være en del af det nyetablerede Anlægssekretariat på fire medarbejdere i Miljøministeriets departement?

Den grønne omstilling af det danske samfund indebærer i de kommende år et stort behov for bl.a. styrke VE-udbygningen og andre dele af den kritiske infrastruktur i Danmark. Samtidigt skal det sikres, at der som led i omstillingen tages alle de nødvendige natur- og miljømæssige hensyn.

I Anlægssekretariat i Miljøministeriets departement arbejder vi med at bidrage til at sikre både den størst mulige effektivitet i omstillingsprojekterne og den nødvendige balance mellem den grønne omstilling og natur- og miljøhensyn. Sekretariatet har også ansvaret for ministeriets opgaver vedrørende VVM (miljøkonsekvensvurdering), som indebærer EU-retlige opgaver i relation til VVM-direktivet, lovgivning, vejledning m.v., herunder rådgivning af andre ministerier i forbindelse med miljøvurderinger.

Hvad kommer du især til at arbejde med?

Du kommer til at varetage sekretariatets VVM-opgaver og andre juridiske opgaver i sekretariatet. Du bliver en del af vores nye team, som skal arbejde med en række af de mest markante, grønne udviklingsprojekter i Danmark. Sekretariatet er pt. under opbygning, og du vil kunne få stor indflydelse på tilrettelæggelsen af dine arbejdsopgaver. 

Arbejdet vil betyde, at du får en stor kontaktflade internt i Miljøministeriet, særligt vil en række af opgaverne vedrørende VVM skulle varetages i tæt samspil med Miljøstyrelsen. Herudover vil du skulle opbygge relationer til en række samarbejdspartnere i andre ministerier og myndigheder, og du vil skulle arbejde med betjening af minister, regeringen og Folketing.

Vi tilbyder dig:

  • Et spændende, varieret og udviklende arbejde med en række store, vigtige udviklingsprojekter inden for den grønne omstilling.
  • En central rolle i udviklingen og anvendelsen af VVM-reguleringen på hele det statslige område.
  • Kendskab til brede dele af Miljøministeriet og til andre ministerier.
  • Et engageret og velfungerende team af dygtige kolleger med forskellig faglig baggrund.

Vi forventer at du:

  • Har en juridisk kandidatuddannelse, fx cand.jur., cand.merc.jur. el.lign. og kendskab til VVM-området.
  • Er faglig, saglig og grundig.
  • Er udadvendt og dygtig til at opbygge og fastholde samarbejdsrelationer med en bred vifte af samarbejdspartnere både i og uden for Miljøministeriet.
  • Kan arbejde struktureret med en bred vifte af opgaver og samtidigt sikre overblik og helhed.
  • Er dygtig til at formidle komplicerede problemstillinger.
  • Kan arbejde selvstændigt med konkrete projektforløb og samtidigt bidrage til teamets samlede arbejde.

Det vil derudover være en fordel, hvis du har en vis erfaring med EU-processer og gerne 1-2 års erfaring fra et departement eller en styrelse med samarbejde mellem ministerier og projektledelse.

Om kontoret

Det nye sekretariat er en del af kontoret for Bæredygtig Miljø og Produktion, hvor vi på både nationalt og internationalt plan bl.a. arbejder med miljøgodkendelser, VE-anlægsprojekter, husdyrproduktion, luft og støjforurening og bioøkonomi. Vi er i alt ca. 40 kolleger med mange forskellige, faglige baggrunde, fordelt på fem teams.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række akademikerorganisationer i staten (Akademikeroverenskomsten). Herudover kan der forhandles individuelt tillæg afhængig af kvalifikationer.

Ansættelsen er som konsulent.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, Holmens Kanal 42, København K.

Stillingen er på 37 timer ugentligt og ønskes besat til den 1. oktober 2022 eller snarest muligt.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du ringe til kontorchef Morten Pedersen på tlf. 3062 5111.

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning og relevant dokumentation (CV, uddannelsesbevis inkl. karakterer fra bachelor- og kandidatuddannelse og eventuelle referencer) senest torsdag den 25. august 2022 kl. 10.00.

Vi forventer at holde samtaler i fredag den 26. august 2022. Indkaldes du til samtale, vil du aftenen forinden derhjemme skulle løse en mindre skriftlig case af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Del dette job

Alternativ adresseKontakt

Miljøministeriets Departement

Adresse 1
Holmens Kanal 42
1216 København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-08-2022
Udløber
25-08-2022
Kviknummer
LJA-83932808
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi
Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation

Miljøministeriets Departement

Adresse
Holmens Kanal 42
1216
København K
Danmark
Praktisk information
Indrykket
15-08-2022
Ansøgningsfrist
25-08-2022
Kviknummer
LJA-83932808
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Jura, HR og personale, Konsulent og rådgivning, Miljø og energi
Beliggenhed