Motiveres du af et job, hvor du gør en forskel for samfundet? Favner du bredt juridisk, og kan du tænke løsningsorienteret og dyrke udviklingspotentialer? Motiveres du af at skabe klare og simple retningslinjer for danske virksomheder og danske forbrugere? Kan du svare ja til disse spørgsmål sidder du muligvis og læser beskrivelsen af dit kommende job.
I Sikkerhedsstyrelsen arbejder vi for at fremme sikkerheden for de danske forbrugere, så de kan have tillid til de produkter, de køber på EUs indre marked. Herudover er det en kernopgave for os at overvåge tekniske installationer og anlæg og gennemføre omfattende sundhedsforebyggende kontroller.
Den juridiske opgave
I Sikkerhedsstyrelsen er vi organiseret i afdelinger og værdistrømme, og Jura understøtter dem alle. Du skal stå i spidsen for ca. 20 medarbejdere og sammen med dem har du en vigtig opgave i at understøtte sagsbehandlingen og den øvrige myndighedsudøvelse med den juridiske vinkel. Opgaverne spænder bredt, og tæller blandt andet kontrakter og udbud, sparring med sagsbehandlerne, GDPR, aktindsigtsbehandling, ekspropriation, behandling af overtrædelsessager m.v.
Herudover fylder regeludvikling og det EU-retlige arbejde, betydeligt i afdelingens opgaveportefølje. Det betyder, at du som jurachef skal have en interesse i både det nationale og internationale lovområde.
Du bliver leder for en afdeling, som har et bredt juridisk og administrativt kompetencespænd. Opgaverne løses fortrinsvist i mindre teams, som eksempelvis regeludvikling, sagssupport og overtrædelses- og agtindsigtssager.
Jurachefen er mere end bare chef
I Sikkerhedsstyrelsen snakker vi meget om fremtidens markedsovervågning. Hvordan er det vi i fremtiden skal understøtte, at virksomheder og forbrugere kan træffe sikre valg uanset om det handler om produktsikkerhed, sundhedsrisici eller teknisk sikkerhed.
Styrelsens fokus bevæger sig i retning af et mere helhedsorienteret syn på markedsovervågningsopgaven med en særlig opmærksomhed på, at levere en effektfuld indsats samt lette byrderne for erhvervslivet.
Samtidig stiller de mange nye retsakter fra EU, som Sikkerhedsstyrelsen får en rolle i, krav til at vi udvikler nye metoder og tilgange til vores indsatser. Du skal sammen med dine kolleger på alle niveauer understøtte og forstærke denne udvikling samt sikre smidig implementering af nye områder og opgaver.
Nøglen til denne udvikling er samarbejde og evnen til at kunne skue længere ud end egen zone.
I Sikkerhedsstyrelsen kalder vi det et 51/49 perspektiv. Herudover skal Jurachefen også have politisk tæft og kunne begå sig i møder med ex. eksterne interessenter og politikere, som skal klædes på med faglig indsigt.
Alt sammen imens du er en chef, der har blik for at udvikle en afdeling fyldt med medarbejdere, der brænder for deres fag. Det er vigtigt, at du personalemæssigt formår at vedligeholde, udvikle og tiltrække et hold af engagerede og kompetente medarbejdere.
Du er på rette vej, hvis du kan se dig selv i følgende:
- Du arbejder løsningsorienteret uden at gå på kompromis med grundighed og kritisk fokus
- Du er involverende i din ledelsesstil og formår samtidig at sætte tydelig retning og træffe selvstændige beslutninger.
- Du er videbegærlig på det faglige og ledelsesmæssige område og parat til at omstille dig når du oplever forandringer. Herunder føler du dig komfortabel i at lede og kommunikere forandringer.
- Du tror på, at resultater skabes i samspil og er ikke uvant med at inddrage og involvere både internt og eksternt.
- Du har en veludviklet evne til at mærke og se andres behov, og på en fattet og konstruktiv facon reagere på dem.
- Du trives med at stå forrest og være den, der bliver kigget på uanset om det handler om ledelse af afdelingen eller den som sidder overfor eksterne interessenter, øvrige myndigheder eller politikere.
- Du har en juridisk baggrund og stærk ledelseserfaring og gerne fra en politisk styret organisation, suppleret med relevant lederuddannelse.
Om ansættelsen
Ansættelse sker efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten i løngruppe 1. Og sker i et 5-årigt åremål med mulighed for forlængelse i op til 3 år.
Er du interesseret?
Vil du høre mere om stillingen, kan du kontakte vicedirektør Frank Kargo på tlf. 22 69 47 15. Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår kan du kontakte rekrutteringspartner Mie-Pil Simmelsgaard-Madsen på tlf.: 91 33 70 45
Søg via knappen søg stilling til højre i opslaget eller via vores hjemmeside www.sik.dk. Din ansøgning med CV og relevante dokumenter skal være modtaget senest den 30. august 2024.
Første samtale forventes at finde sted den 4. september 2024, og anden samtale forventes afholdt den 17. september 2024.
Du vil skulle gennemføre en personlighedsanalyse, en logisk test samt en analyse af din ledelsesprofil mellem første og anden samtale, og du vil få en tilbagemelding på disse inden 2. samtale.
Ydermere vil der være en uformel samtale med direktør og vicedirektør mellem de to samtaler.
Vi glæder os til at høre fra dig!
I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.