Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Seniorøkonom til optimering, udvikling og drift af analyser

Energinet

Fredericia, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
21-05-2019

Vær med til at bygge bro mellem økonomi og teknik i et job, hvor du får stort ansvar og mulighed for at påvirke beslutninger omkring reinvesteringer i elnettet. Som vores kollega i afdelingen Asset Optimering kan du se frem til en udfordrende dagligdag i et stærkt fagmiljø blandt højt specialiserede kolleger. Din nye arbejdsplads bliver på hovedkontor i Fredericia.

 

Økonomiske analyser og udviklingsopgaver i tæt tværgående samarbejde

Som seniorøkonom i afdelingen Asset Optimering får du stor indflydelse på området Asset og vores økonomiske rammer. Med dit økonomiske perspektiv på de tekniske assets sikrer du, at området får overblik over den økonomi, som vi via ERP-systemet SAP S/4 samler op. Dette overblik sætter rammerne for en lang række af de aktiviteter, som vi fremadrettet kan eller skal udføre på de tekniske el-transmissionsanlæg. Du refererer til afdelingens gruppeleder og arbejder med en lang række økonomiske analyser og rapporter, som du får betydelig indflydelse på. En del af disse analyser udføres i tværgående samarbejde - både i området Asset og i hele Eltransmission. Herved påvirker du prioriteter og rammer, hvor du med din forretningsmæssige tæft også udfordrer de bestående antagelser og modeller.

 

Dine primære arbejdsopgaver omfatter udarbejdelse af økonomiske analyser og rapporter omkring driften af vores elanlæg i transmissionsnettet. Du beregner OPEX-udgifter i forbindelse med nye anlæg, som sikrer områdets driftsøkonomi fremadrettet samtidig med, at du sikrer opdateringer af KPIer, der fortæller om anlæggenes tilstand ud fra et økonomisk perspektiv. Da vi ser ind i en ny indtægtsrammeregulering, bliver det desuden din opgave at drifte analyser og rapporteringer i forhold hertil, hvor du har øje for balancen mellem den tekniske faglighed og det økonomiske perspektiv. Med dine dybe faglighed og passion for optimering har du stort fokus på forbedring og udvikling af økonomiske værktøjer og modeller i nært samspil med den tekniske erfaring fra vores assets.

 

Glæd dig til et spændende og alsidigt job, der stiller store krav til dine analytiske evner og din evne til at opsøge viden hos kolleger med stor teknisk indsigt. Det er et område, som er under udvikling, så du får rig mulighed for at udfordre status quo og påvirke måden, vi arbejder på. Et vigtigt succeskriterium er derfor at have øje for, hvordan nye initiativer vil påvirke resten af organisationen. Energinet har desuden stort fokus på din faglige og personlige udvikling, ligesom vi tilbyder stor fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge din arbejdstid.

 

Erfaren økonom med teknisk forståelse og relationelle kompetencer

Du har en relevant akademisk uddannelse inden for økonomi, fx cand.scient.oecon, cand.polit eller cand. scient. i statistik. Vi forventer, at du har minimum 3 års erfaring fra et lignende job og har en grundlæggende interesse for den teknik og de anlæg, som er hjørnestenen i fremtidens energisystem. Det er en fordel, hvis du har erfaring med BI-værktøjer og SAP.

 

Du har et højt personligt drive og trives med at arbejde selvstændigt, men sætter samtidig videndeling og samarbejde højt. Som person er du struktureret, detaljeorienteret og har stærke analytiske evner, men har stadig øjne for den større helhed, du agerer i. Dit store fokus på et værdifuldt samarbejde og dine relationelle kompetencer giver dig gode forudsætninger for at arbejde på tværs af fagområder. Det er vigtigt, at du er nysgerrig og opsøgende i dit samarbejde med andre og evner at kommunikere konstruktivt med dine samarbejdspartnere samtidig med, at du formår at så fast ved din faglighed. Da du får en bred kontaktflade, er det samtidig vigtigt, at du er åben og tillidsvækkende og kommunikerer godt på alle niveauer, ligesom du er god til at formulere dig skriftligt på både dansk og engelsk.

 

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket send ansøgning, så vi har den senest 3. juni 2019. Vi forventer at holde samtaler 12. juni 2019 (1. samtale) og 17. juni 2019 (2. samtale). Har du spørgsmål til jobbet er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Lars Wedege på telefon 51 96 11 01 eller gruppeleder Jakob Bruun Andersen på telefon 51 38 07 02. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

 

Energinet Eltransmission A/S planlægger, bygger og vedligeholder Danmarks elnet, så det er driftsikkert her og nu og samtidig står klar til at imødekomme morgendagens behov. Når vi planlægger fremtidens elnet, vægter vi mange forskellige samfundshensyn, herunder forsyningssikkerhed, økonomi og påvirkninger på miljø og mennesker. Vi er datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Kun sådan vil vi lykkes med effektiv udvikling af fremtidens grønne energiforsyning. Med afsæt i værdierne tillid og mod, lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker. 

 

Se film om Energinet.

Del dette job

Kontakt

Energinet

Adresse 1
Tonne Kjærsvej 65
7000 Fredericia
Danmark
Tlf
70 10 22 44
Praktisk information
Oprettet
21-05-2019
Udløber
03-06-2019
Kviknummer
LJA-73437641
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, Strategi og udvikling, Økonomi og regnskab
Ansøg nu
Lignende job

Kulturdepartementet

Bjorg Fjell Rekruttering, Oslo

Del dette job

Virksomhedsinformation

Energinet

Adresse
Tonne Kjærsvej 65
7000
Fredericia
Danmark
Tlf 70 10 22 44
Praktisk information
Indrykket
21-05-2019
Ansøgningsfrist
03-06-2019
Kviknummer
LJA-73437641
Jobtype
Fuldtid
Kategori
Analyse, Strategi og udvikling, Økonomi og regnskab
Beliggenhed